- När man talar om självmordshot


i samband med myndighetsutövande, ja, då blir det verkligen otrevligt.....

Ekot har genomfört en undersökning och av de 17 myndigheter som svarat ja uppger var tredje att problemet ökat under senare år. För mig, och så många andra som har varit och fortfarande sitter fast i nytolkningar och mer eller mindre experimentella lagändringar är det ingen nyhet, snarare en bekräftelse på allt vi själva upplevt.

Självmordshot vanligare hos myndigheter - Ekot SR

När människor tappar hoppet, mister sin försörjningsförmåga, oavsett om det handlar om att mista ett arbete, bli utförsäkrad från a-kassa eller sjukkassa så inträffar en kris i livet. Jag kan inte säga någon som inte reagerar på ett sådant faktum, vi är ju alla beroende av att både bo och äta för att ens överleva, oavsett om vi tillhör adel, arbetar-eller vår alltmer växande underklass.

Jag har inga lösningar på den här sanslösa problematiken, ja, annat än att vi MÅSTE göra om och göra RÄTT. Människor hotar inte med självmord för skojs skull, vi har alla en grundläggande överlevnadsinstinkt och när vi inte orkar längre så är något väldigt fel. Oavsett om vi blivit svagare av depression eller annan sjukdom, eller "bara" klappar ihop av en omöjlig ekonomisk ekvation så måste väl samhället kunna finnas där för oss?

Utan samhällsmedborgare inget Sverige, välfärden är ju numer omodern och allt handlar om
privatiseringar, lönsamma verksamheter och effektivitet, men det måste ju inte fortsätta i den
riktningen. Självklart skadar det ingen att våra offentligt anställda utbildas i självmordsprevention
men visst är det något oerhört fel i det hela....


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


besöksräknare
RSS 2.0


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...