- Ärlighet?

2009-03-31, 22:47:52 / Kategori: Vanvett!!


Hittar ett tänkvärt blogginlägg hos Carl Svanberg - Förnuftets kalla och oresonliga röst , lägger in ett längre citat här från ett i mina ögon klanderfritt inlägg

"Ärlighet


Vad är ärlighet? Ärlighet är vägran att fejka verkligheten.

Det handlar om att inte låtsas som att verkligheten är någonting annat än vad den är. Det handlar med andra ord om att hålla sig till sanningen, hela sanningen och inget annat än sanningen.

Ärlighet är ett uttryck för rationalitet eftersom ärlighet handlar om att erkänna att verkligheten är det enda som finns. Ärlighet är en dygd eftersom människan måste hålla sig till verkligheten för att kunna överleva. Att låtsas eller ljuga eller fejka verkligheten är därför någonting som inte är moraliskt eller lämpligt.

De som söker fejka verkligheten gör det i regel därför att de tror sig kunna vinna någonting på det. Men de enda de lurar är sig själva
."


Håller på att analysera mig i bitar nuförtiden, ord möter ord, sanningar möter sanningar men ingenstans finns där ett facit som hjälper mig att vare sig förstå eller ens gissa var sanningen gömmer sig.... För numer känns det som att det mesta har en andra sida, en annan version eller en helt egen historia, vet att det låter otroligt svamligt och att man säkerligen kan sitta här och ifrågasätta min egen mentala status, men tro mig, livet är banne mig inte bara en dans på rosor utan snarare en balansgång bland törnen och vissna blad.


- Vila i frid Sabina!

2009-03-31, 16:50:45 / Kategori: Ont"Kampen är över...
Krigarprinsessan har somnat in med sina närmsta vid sin sida"

Sabina Najjar har avlidit,
endast 34 år gammal....
Sabinas Kamp


- Vårsolen skiner äntligen!

2009-03-31, 11:26:20 / Kategori: Mina bilderKan väl säga att våren kommit några steg längre här i stan än i kojan, men å andra sidan så är luften så mycket härligare där uppe. Inte alla som har sån här växtlighet på sina träd men kommer man upp i friska luften så hänger det i var o vartannat träd...jag tycker det är både vackert och härligt!

Ska iväg för lite besök och ett mindre populärt samtal idag, återkommer vid middagstid igen hoppas jag och då handlar det om ren o skär tortyr... dottern har beställt tunnpannkaka och jo...gott är det ju men det är ett jädra sjå, speciellt här då vår sk köksfläkt bara är ett minimalt utsug/självdrag, skulle hellre kalla det inblås nästan då allt os stannar och sprider sig så fint i lägenheten...

Ha det bra allihopa och njut av våren, snart är det pollensäsong igen och då bär det av med nysningar och mascaraförbud, har vuxit ifrån perioden då man ville se ut som en panda runt ögonen nämligen ;-)

- Live and let die?

2009-03-31, 00:06:25 / Kategori: Ont


Hur ställer ni er till självmord? Har ni någon färdig strategi för det hela, om ni skulle ställas inför det faktum att någon som ni bryr er väldigt mycket om avslöjar att nu, nu är det nära.... Hur i hela världen skulle ni göra då?

Jag anser mig vara väldigt liberal vad gäller självmord, att alla har rätt till både sitt eget liv OCH sin egen död, eller nu ska jag genast rätta mig själv, jag ANSÅG att jag visste vad som var rätt i det fallet.... Trodde att jag skulle respektera personens vilja och helt enkelt acceptera deras beslut....

När man väl ställs inför ett sånt faktum, det kan handla om minuter, i värsta fall sekunder.... vad är då rätt och vad är fel, i era ögon och givetvis bara era åsikter, är fortfarande väldigt osäker på om det ens finns något sant, falskt, rätt eller fel när det gäller den här frågan även om jag med facit i hand vet exakt hur jag reagerar...

- Saknar mycket just nu...

2009-03-30, 20:39:54 / Kategori: Jag tycker .....
  (lite musik till vänster...)

- Lite sjukdagbok hära...

2009-03-30, 17:06:03 / Kategori: Hälsa

Nu outar jag min moder, vare sig hon vill det eller inte, hon har nämligen fått det lite struligt med sitt hjärta, kanske är jag mindre närvarande här än förr, men det är ju kanske också för att jag ju verkar ha startat igång livet igen, inte helt fel va?

Har även en migränande dotter hemma, hon är sådär lagom stenad av sina värktabletter så jag passar på att smita om sjukan nu, vi har babblat på ett tag och jag hoppas att det mesta onda har lugnat ned sig. Är väldigt tacksam för att jag än så länge, nä, jag kommer aldrig att få migrän utan det får de andra kvinnfolken i släkten dras med, jag har mina egna el-fel jag och det får vara nog för mig ;-)

Hoppas ni har haft det bra idag, jag har svettats lite grann och nu känner jag mig så där "nödvändig" och samhällsanpassad som bara ett arbete kan göra en, sånt gillar jag mycket! Men ska smita, kommer tillbaka till kvällen/natten då jag ju har mina mest aktiva timmar ;-)


- Ok, dagen startade lite sisådär..

2009-03-30, 12:11:00 / Kategori: Allmänt
Blev ivf inget rehab.bad nåt mer, gick inte....? Är sent ute, som vanligt, och har precis klivit upp ur badet.. (japp, se där, jag BADAR jag kära sjukgymnasten, och det när jag är alldeles ensammen hemma)

Helgen ja, skotring, jag kör, trots min ep....Ingen fara, jag har koll! Jag satt ensammen mitt i skogen, trots min ep, ingen fara jag har både mediciner och koll kära sjukgymnast!

Nå ja, vissa saker kan jag visst inte längre ändå.... men till jobbet ska jag ivf, nu, eller nyss...

Skänker många tankar idag, hoppas det är bättre för dig Linda-vännen och Sabina....... du äri mina tankar!

- Kanske man tystnar nu... vet inte...

2009-03-30, 02:15:58 / Kategori: Mina bilderEn kamin i en koja, lite dagsljus och en himla massa
värme, inte bara elände i skogen minsann!

- Liiiiiiiiiten dundertabbe....

2009-03-29, 23:13:50 / Kategori: Mina bilderSåhär blev ett försök
tabben?
Jooooo
jag vräkte i mig en smarrig fetaost-macka till
sen middag här hemma.....
laktos????
mmmm.....


Suck........

(det vita är snö.....faktiskt...som faller)

- Det var mörkt i natt.....

2009-03-29, 13:34:53 / Kategori: Allmänt
Särbot fick åka tillbaka o hämta nåt "viktigt"... alltså nåt ganska viktigt och jag såg fram emot att sitta alldeles själver i lilla kojan men vet ni vad, helt plötsligt har tanten gått o blivit mörkrädd?!
- Björnen sover, björnen sover, nynnade jag helt ärligt och tänkte att det är ju lugnt, helt lugnt....

Men så började ljuskronan ( nån historia i gjutjärn med elledningsisolatorer som ljuskoppar, gamla modellen betonar särbot) att svaja i taket.....) Helt plötsligt satt jag där o babblade m Jimmy, svärfar... Hmmm, måste säga att boken verkligen satte igång tankarna, minst sagt....

Menar förstås Livet kan inte vänta, den jag tog med mig, och givetvis mer eller mindre sträckläste klart :-) Cancer ligger ganska färskt i minnet för en hel massa människor just nu...

Kan ivf säga att Jimmy inte svarade, en jädra tur för mig som inte direkt tror på det hela, och särskilt eftersom att jag ju satt där o tackade för lånet av jackan... som inte alls var hanses utan svågerns...oops... (om jag kände Jimmy rätt skulle han nog ha lagt upp ett stort garv om han sett mig där och det om något hade nog skrämt ihjäl mig!)

Ute brann en eld, vi skulle ju grilla och jag var ju förste eldvakt, en sån där bra eldvakt som efter 2 rundor med påfyllning inte vågade gå ut igen... (så där ser du modern, inte var jag så kaxig som jag skrev inte....) Om sanningen ska fram pinkade jag EN enda gång under gårdagen, vågade aldrig gå ut på dasset sen...haha!

Nu ska särbot till sin älskade datorm jag ska försöka tvätta av mig all skit man lyckas gno in och sen blir det en sväng till svärmora innan det är dags att ta sig iväg till bussen, lite för kort tid här uppe känns det som även om jag ju definitivt märkte att jag INTE kommer att tillbringa nån mer natt ute i skogen själv.... (varför blir det så vips, jag som har suttit där o ugglat förr? väldigt frustrerande minst sagt... hoppas att det blir bättre när jag får till synen med nya linser, kanske det bara är nåt sånt som spökar...)

OCH sist men inte minst, köp boken! Köp Livet kan inte vänta och bädda in dig i en härlig filt, ta en stor tekopp och tänd ett ljus, det handlar om känslosamma rader men nånstans hoppfulla. Sen är det väl bara en bonus att man är med och stödjer forskningen kring cancer också?

Återkommer sent ikväll med ganska tråkiga bilder dock, inte en stråle sol så långt ögat kan nå...

- Perfekt bokpaket till stugvistelse!

2009-03-28, 11:03:47 / Kategori: Allmänt
Hann titta i brevlådan innan jag stapplade iväg  med stora klunseskorna o packningen. Givetvis hittade jag ju några Telia-räkningar, sånt som vi har många av jag o dottern, men där låg  även  Livet kan inte vänta, Boken om Sabina, Hanne och Ulrica ( ska leta fram länkarna till Ulrika, Chokladasken tror jag den heter) och Hanne (som tyvärr aldrig hann uppleva dagen när boken kom ut....)

Jag har ju följt Sabina ganska länge nu och kan med sorg i hjärtat, och många tårar..... bara konstatera att hennes kamp också verkar närma sig slutet. Hon blev ju diagnosticerad med Malignt Melanom, hudcancer, i november 2006 och om ni läser hennes blogg är det en väldigt agressiv cancerform som hon har kämpat mot med enormt mod och stor kampvilja. Hoppas att hon får må lite bättre igen, just nu är hon inlagd och inväntar besked om huruvida behandlingen ska fortsätta, de har hittat flera cancertumörer till, bland annat i hjärnan, samt nu även i halsen...

Vill inte skriva någon minnesmemoria över henne, hon är kvar bland oss, hon kommer inte att ge sig i första taget, så titta in, just nu skriver hennes anhöriga då hon varit kraftigt smärtpåverkad och även får kraftiga doser morfin vilket ju självklart sänker hennes ork och medvetandegrad och för mig är det bara underbart att de håller liv i bloggen så alla vi som följer henne fortfarande får veta hur det är med henne!

Så idag, när vi väl kommer oss iväg, får väl skylla på en särbo kanhända?, kommer att tillbringas utomhus, antingen pruttandes omkring på roliga "lillskotern" eller nedknölad i snön, mysandes på renskinnet med mina tankar hos alla tre tjejerna, kanske speciellt Sabina då hon blivit en kär vän i mitt hjärta. Genom bloggarna hittar man många otroliga människor och det är för mig en ära att få möjlighet att följa så många människors liv och leverne, kram till er alla!

(o ja, solen HAR skinit här uppe.... tills vi masade oss upp vid nio-snåret... men det är perfekt ändå, nästan plusgrader och ja.... förutom att jag glömde att stoppa in min fläskfilé i kylen då, är väl allt perfekt kan man säga!)

Förresten, glöm INTE att släcka ner mellan halv nio och halv tio ikväll nu, Earth Hour (länkfritt för särbos dator och uppkoppling...lämnar en hel att önska.....)

- Ändrade planer!

2009-03-27, 12:37:34 / Kategori: Hopp!!OM inte dottern fått för sig att inte tala sanning, vilket jag inte tror för fem sekunder, lovar Myhsan! så är hon utom all fara!! Inte ens en hjärnskakning eftersom att hon varken svimmat eller "känns" svamlig eller påverkad rent neurologiskt, så skönt så skönt!  Stora kramen gumman, hoppas bara att du inte får alltför ont i de mer muskulära delarna av kroppen nu bara...

Men jag vågar fly staden trots allt, lillrompans älsk är ju kvar i stan, kanske han gör sig en hemmakväll med henne tom nu när hon slagit sig så ;-)  (trots att hon är en envis o tjurskallig en)  och mormor finns ju också, så håll i hatten Högland, I´m on my way!!

(men som vanligt lär ni inget se av mig, världens mest asociala varelse hihi!) Vi drar ut i mörkret och sitter där o ugglar och kedjeröker o diskuterar och analyserar, sånt som vi är bra på och sen kommer ju alltid påsk, lite längre ledighet då jag hoppas kunna smita upp igen och stanna lite längre!

- Köjan i storskogen

2009-03-27, 10:26:45 / Kategori: Mina bilder


Här är lilla kojan, taget med särbot´s gammskruttiga
mobilkamera.... Kojan är målad i spillolja (för hundra år
sen eller så...) kanske därför kortet nästan ser ut som en
oljemålning?


Vi synes en annan helg!


- Oj oj oj....

2009-03-27, 09:41:08 / Kategori: Hälsa
Svårt med ungdomar är det, särskilt 17-åriga döttrar som har halkat.... Lillrompan halkade omkull i morse, varit på vårdcentralen och fick åka vidare upp på akuten för mer undersökningar. Bakhuvudet och ryggen fick sig en jädra smäll tydligen och hon har ont, ont i huvudet och ryggen, verkar som (efter avrapportering i telefonen....) att hennes reaktion på undersökningen i ögonen, med ficklampan ni vet, att det inte såg ut riktigt som det skulle så nu får hon väl göra en skikt-röntgen...

Och nä, morsan får visst inte följa med nä.... Hon har ju älsk hemma, ledig från jobb alltså, och har sin chaufför och hålla handen, jag är tämligen överflödig och jo, jag känner min dotter väl vilket innebär att jag inte direkt tillför något just nu..Annat än nån att bli irriterad på, sånt är kanske lika bra att bli förskonad från, ska se hur länge jag står ut med att sitta här dock, kan inte lova henne att jag inte slänger mig på första bästa buss.... (men MÅSTE komma ihåg mig själv när jag var 17 år mitt i allt....jag hade ju egen lägenhet och var sååååå vuxen)

MEN..... känns inte så aktuellt att åka 30 mil bort direkt...så jag ska ringa särbot o berätta att jag stannar kvar i staden, har suttit 30 mil bort tidigare när dottern varit sjuk och det är inte lika kul...

- Promenad hem från jobbet

2009-03-27, 02:38:56 / Kategori: Mina bilder
Våren är ju här, ska väl åtminstone vara så enligt almanacka och allt, men här hemma har jag ivf en 13-15 grader kallt just nu och det stämmer inte så bra ihop med min bild av vår ....
På ena sidan cykelbanan är asfalten framme och snön lyser med sin frånvaro

På andra sidan är snöhögarna stoooooora......

En cheese? Jooooo, gärna...

Aha, här är sandlådan som jag bara letat efter hela vintern.....

Kolla höjden, så vanvettigt här i "södern", eller vad man nu ska kalla Ume?

Fastfrusna skyltar står där de står...Natti på er och i morgon drar jag till lappmarken, ni slipper mig hela helgen
och det kan nog vara nog så skönt det ;-)


- En jäääääs-kväll i soffan!

2009-03-27, 00:55:58 / Kategori: Allmänt
Idag har det varit en bra dag, dotterns chokladmuffins, eller "deras" muffins, blev exakt sådär kläggiga och goa som jag ville, magen har revolterat sen vi, jag o min gamla granne, fick våra och nu, nu borde jag visst ligga i sängen och sova... Hmm, tror inte det dock, ska nog invänta lugnare tider i magtrakten först,

OCH äta upp min äggröra som jag ju helt glömde bort på kvällskanten.... (äggröra som i middag alltså, kanske jag kan slå ihop 2 flugor och kalla det både middag och frukost då? japp, så blir det)

- Dagens flört!

2009-03-26, 17:07:53 / Kategori: Hopp!!

(bild från freedigitalphoto, vågade inte ta nån bild själv....)Eftersom att jag som vanligt var sen till låssasjobbet blev det en rask promenad dit följt av en hyfsat slitigt pass i kylan, märker åtminstone att jag MÅSTE träna då jag ju är vek som en sparris...lite frustrerande minst sagt.. Men jädrigt glad över en sån skitsak som att jag blev tillfrågad om jag kunde "räta" upp en situation (kan man väl kalla det, sånt gillar jag, då känns det ju som att man jobbar på RIKTIGT o allt!)

Sen blev det en akutsväng om apoteket, blanda ihop en Treo och ut i solen, nja, soldiset eller vad man nu ska säga, och en cigg innan shoppingen inför dotterns stora bak ikväll, om jag hoppas på smakprov av de underbara chokladmuffinsarna? Ja!! Köpte extra stora formar och dubbelt upp av blockchoklade så att jag skulle vara garanterad minst en muffins ivf ;-)

Sen var det bara att släpa sig hemåt igen, undrar om jag även ser ut som den där låååååååångarmade låghalta apan jag känner mig som när jag i ett helt annat tempo såsar fram på cykelbanan, men så kom den, dagens flört!

I en cementbil på E4-an ser jag ett hundhuvud sticka fram mot rutan, nån typisk Ume-hund kan man väl säga, jämthund eller nåt sånt, som stirrar och stirrar, lite häftigt för jag tittar tillbaka och hunden bara fortsätter att titta :-) Vi bibehöll ögon-kontakten ända tills lastbilen försvann på min högra sida, visst måste väl det få räknas som en flört om något?

(förresten, det var nog ÅRETS flört, eller i ärlighetens namn, de sista 4 årens flört, för inte är det många som har tittat nåt extra på den här lilla tanten inte hihi!)

Så då blev det ivf lite lättare att gå hem även om jag fortfarande var rädd att jag skulle trampa på mina egna händer under promenaden.... man är inte lika elastisk som förr om åren är väl slutsatsen, OCH att även om det är en doooooooog som stirrar ut en så är det alltid någon ;-)

- Tips från Alex Schulmann

2009-03-26, 12:21:20 / Kategori: Hopp!!
Eftersom att jag aldrig får till några vettiga länkar till direkta inlägg hos Alex Schulmann gör jag såhär, HÄR har ni den allmänna länken till hans, i mina ögon väldigt läsvärda blogg och jag lägger upp den väldigt fascinerande återskapade rekonstruktionen av den enormt skickliga landningen på/i Hudson river , New York på torsdagen den 15:e januari i år.

Läs mer i aftonbladet.- Turistens klagan!

2009-03-26, 11:57:51 / Kategori: Skratt!!

(bild från google, totograf Lisa F Young)
Antar att fler än mig har uppmärksammat listan som The Daily Telegraph har lagt ut där britternas mest vansinniga klagomål har listats, ibland är verkligenheten dummare än nån nedskriven rolig historia!

I Vk finns några översatta exempel, tar mig friheten och lägger ut dem i min blogg, skratta och njut:

-  "Min man stirrade på alla kvinnor som solbadade topless".
 
-  En kvinna som blivit gravid berättar: "Vi hade beställt separata sängar, i hotellrummet fanns dubbelsäng. Nu är jag gravid och det hade inte hänt om vi fått separata sängar".

"Vi tvingades köa utomhus och det fanns ingen aircondition" och "stranden var för sandig".

-  Andra klagomål berättar om att "Barnen blev skrämda av att det fanns fisk i vattnet".


Sparar det absolut bästa till slut:
 
- Ett av klagomålen berättar om paret på bröllopsresa i Afrika som under en safari fick se en upphetsad elefant vid ett vattenhål.
 
"Mannen skrev till resebyrån och klagade över att bröllopsresan
 var förstörd eftersom elefanten fick honom att känna sig "otillräcklig".

- Rysk läkare stympar kvinna!

2009-03-26, 01:35:23 / Kategori: Vanvett!!
Av nån helt otrolig anledning kommer en, såpass berusad
gynekolog att han enligt Interfax:

"var så redlöst full att han flera gånger ramlade omkull under
operationen och skar bort organ som han inte skulle ha rört."
 
åt att ta över en operation för ett utomkvedeshavandeskap
vilket resulterade i sterilitet hos den 31-åriga kvinnan!

läs mer i Vk

För mig är det ett solklart fall av stympning, jag anser inte bara att
opererande läkare är ansvarig utan hävdar med bestämdhet att
den fega läkare som faktiskt släppte honom till operationsbordet
skall ta del av bestraffningen, hur nån, oavsett dennes yrkesbefattning,
kan låta detta ske är oförlåtligt!

Vi måste som världsmedborgare ta vår del av ansvaret. Alla kan inte
blunda och titta åt ett annat håll!

- Vill ha (som i cravings...) lite grönt hemma!

2009-03-26, 00:00:00 / Kategori: Drömmar!
Skämde ut dottern när vi var på stan, var så jädra slut i kolan o bestämde mig för att jag skulle leka "fota grejer till min inrednings"-bloggare... Men på riktigt så vill jag ju ha en hel massa grönt i mitt bruna vardagsrum, är less på allt brunt och saknar mina gröna björkblad utanför vardagsrummet....

Så här kommer ett urval av Indiskas helmysiga gröna sortiment , bara för att jävlas med dottern om inte annat ;-)


(o jaaaa, jag har kladdat på lite m bilderna, mobilkort är sisådär....)

- Jag har börjat...prata alltså...bra eller anus?

2009-03-25, 23:08:01 / Kategori: Tankar
Var på mitt första "poäng-samtal" idag... Fast nu heter det ju givetvis inte så utan nåt annat, som jag givetvis borde kunna gissa... Kanske "Bedömnings-samtal" låter bättre? Nå ja, jag var hos min nye chef, under min långa tid hemma har nämligen cheferna kommit och gått på min arbetsplats, vet inte varför det varit så rörigt och kan väl inte säga så mycket om det heller....

Har jobbat inom handeln i omgångar sen jag var tämligen ung, tror jag var 19 när jag började harva på en liten Servusbutik, om nån kommer ihåg den sorten numera? Pluggade och jobbade 3 timmar om dagen, bara OB-tid samt var o varannan helg, dubbel OB!! och då hela dagar, antagligen var det då jag liksom fastnade för det jobbet... Det var lite som att tälja guld med....sån där kniv ni vet ;-) och nånstans i skallen fastnade väl illusionen om att just handeln var ett sånt yrke där man hade det lugnt och stilla, ensamarbetande på den tiden, och tjänade minst dubbellön...

Med åren lärde jag mig att det var mer tvärtom, man jobbade dubbelt så mycket och tjänade väl snarare hälften så mycket... Ivf ramlade jag ju in på min nuvarande butik för en 10-12 år sen, mer en olyckshändelse måste jag säga och fastnade där, som singelmorsa är ju första prioritet ett fast arbete, tiderna får man ta och det var några bökiga år innan jag övergick till den lökiga tillvaron som sjukskriven...

Nu står jag dessvärre på noll igen, eller nä, nu ska jag vara ärlig, de har tagit bort "nollan" ur bedömningen utan nu kan de inte ge mindre än en poäng i varje bedömningspunkt, jag har alltså hela 8 poäng... Samma som vilken annan nybörjare kan man sammanfatta det hela... Känns kanske inte helt rättvist men jag förstår dem, hur ska man kunna bedöma en person som man bara "sett" i några ynka veckor?

(men.....truten fungerar, fortfarande, så jag hann med att försöka "sälja" in mig lite, lite... eller återigen, allt är relativf... jag bredde nog på lite väl mycket tror jag...jag talade om vilken kapacitet jag hade förut, det ansvar och den tjänst jag hade haft osv... toppade det hela med nån liten ramsa om att jag nog kunde sammanfattas som ....en ambitiös arbetskraft, eller...hehe, kanske lite överambitiös....)

Hur dumt var det egentligen? Har ju inte direkt rutin på det här just nu, munnen går och lampan lyser, men hissen se, går det ens upp till översta våningen? Nå ja, jag kan väl inte vara nån annan än den jag är....eller ivf tycks minnas att jag var....eller?

- Viktigt bloggtips!

2009-03-25, 22:22:08 / Kategori: Länkar


Har en blogg som jag följer med stort intresse, Marinas tankar och funderingar,
med starka, aktuella och VIKTIGA inlägg. Är och kommer alltid att fortsätta vara
imponerad av hennes engagemang och ork att lyfta fram saker i ljuset som
behöver belysas, som det här inlägget :

Än en gång, pedofiler och andra barnaskändare får mig att koka över!


- Svenska Migrationsverket upphör aldrig att förvåna mig!

2009-03-25, 12:39:12 / Kategori: Vanvett!!

(bild lånad från vk, Inger Nilsson)

Anita Daniels kom till Sverige för 3 år sedan från Nigeria, hon har sökt asyl och fått avslag, från januari -09 har hennes njurar helt slutat att fungera och numer är hon tvungen till att dialysera varje dag i väntan på att få en njurtransplantation. För att ha möjlighet till att få denna transplantation genomförd måste hon dock få uppehållstillstånd i Sverige, vilket hon inte kan få då Migrationsverket anser att det är fullt möjligt att genomföra samma dialysbehandling hemma i Nigera.

Som vanligt verkar inte våra svenska myndigheter vara villiga att ta in verkligheten i sitt beslutsfattande utan fortsätter, trots överklaganden, att uthärda i sitt beslut angående hennes utvisning.

Nu har Njurföreningen i Västerbottens län, genom ordförande Harry Strandberg, klivit in i bilden och genom föreningen bekostnad finns nu ett juridiskt ombud, Petter Mörk, som ska försöka bestrida avslaget och om möjligt är få igenom en ny uppehållstillståndsansökan. (Ursäkta mitt svammel men jag är lite stressad...)

Att jag reagerar starkt på just den här artikeln finns det många anledningar till, första och den kanske mest enkla anledningen är ju just den att min far, Bengt Karlsson, var med och startade denna föreningen, som då hette De njursjukas förening i Västerbotten. Jag är alltså uppväxt med just njursjukdom och vet väldigt väl om hur människor faktiskt får plågas när deras njurar sviktar och slutar att fungera, sen kom ju även min svärfar in i bilden med precis samma sjukdom och jag blev återigen påmind om dess hemska påverkan på kropp och livskvalité.

Här är artikeln i dagens vk om Anita Daniels, läs och begrunda... Hur länge ska vi acceptera behandlingen av våra hjälpsökande?

citat från artikeln som jag anser fånga Migrationsverkets inställning tämligen bra

"- De frågar om hon skulle överleva flygresan till Nigeria, men borde också
ställa frågan om hon kan överleva där nere, säger Petter Mörk. "


Nu MÅSTE jag rusa, ha en bra dag vänner!!!

- Solsken och packning med till jobb!

2009-03-25, 11:51:33 / Kategori: HälsaSka iväg till låssasjobb strax, får ta med mig "vanliga" kläder inför shoppingrundan i eftermiddag och intressant är det faktum att jag har träningsvärk idag...haha! Ett 45-minuters pass i varmvattnet har gett mig vader stumma som stockar, fast det är ju det jag gillar med vattengympan, en stel tanta som jag kan ta i utav tusan och det går bra utan att nåt gör direkt ont, o sen får man njuta av en riktig träningsvärk dagen efter :-)

Sov som en stock i natt med, också en positiv effekt av att ha rört kroppen och nu SKA jag lyfta rätt hela tiden, eller ja, under mina hela 2 timmar på jobbet! Blir lite enklare då det ju kommer att kännas när jag lyfter med ben istället för rygg, tänk om man kunde få fortsätta ändå... (o ska jag drömma så måste jag ju inflika att tänk OM jag kunde få stå på lite djupare vatten också...... jobba med lite motstånd för armar o överkropp med.... det varma vattnet är ju hur skönt som helst för händerna och handlederna till skillnad från de där 8 plusgraderna i kylen...)

- Jag bara älskar dessa Awards, o de kommer alltid i precis rätt tid!

2009-03-24, 23:58:15 / Kategori: Jag har fått en Award!Tackar och bockar än en gång, härliga MirAnna har alltid nåt snällt på lur till oss bloggare,
förstår dock inte hur du lyckas hitta av just precis när man behöver den där
lilla extra uppbackningen?

Just precis i kväll, mycket djupa telefonsamtal som sätter igång en
hel massa funderingar i litentantas huvud och jaaaaaaaa,
en cigg o lite vin och en egen liten Patsy-award , som faktiskt var lite av mitt alter
ego
under min mer krog-aktiva period i livet ;-)

(Här har ni riktiga Patsy!)


- Kärlek, hur fan gör man?

2009-03-24, 22:13:22 / Kategori: Hopp!!


Vill du köpa boken, eller bara läsa mer om den ?Jag har äntligen hittat en bok jag vill läsa, en bok som talar till det innersta av det inre i mig, min totala skräck för kärlek och de krav jag tror att kärlek består av.... Givetvis är det då Bob Hansson, som jag skrev om i inlägget tidigare, eller som på det här bakvända sättet i bloggeriet man verkligen borde kalla inlägget efter..... ( Och jag tänker köpa den fast Lena Hansson i Dn tycker som hon gör.... )


" Vi stoltserar gärna med vår förälskelse men blir förvirrade
med de känslor som inte passar in i bilden,
de morgnar när man vaknar upp och undrar
- Älskar jag tillräckligt mycket, är min pratner den rätte, vill jag leva såhär?
Vart tar jag egentligen vägen med sitt tvivel?

Eller det som nästan är värre än tvivlet: tomheten.
När man vaknar upp morgon efter morgon och är alldeles tom,
det får man väl inte vara, då är väl något fel?
Tomhet är ett misslyckande. Tror vi "


- Bob Hansson var en härlig en!

2009-03-24, 20:31:02 / Kategori: TV


Sitter och tittar på Kattis & Company, helt plötsligt börjar en viss Bob Hansson att tala
vilken karismatisk människa och jag blir alldeles tagen av hela honom!

Ska leta reda på mer fakta om honom alldeles strax,
måste bara se klart programmet!

Kärlek, sug på den ni :-)


och tusen tack för alla snälla ord, behövde verkligen det idag!

- Den ultimata besvikelsen...

2009-03-24, 16:12:51 / Kategori: Hälsa
Ok, antar att ni märker av att jag är lite av en känslomänniska, när jag blir arg blir jag verkligen ARG och när jag blir glad garvar jag ordentligt, o nu, nu är jag mer.....ledsen och jädra besviken på det mesta....

Kom ju till badet via remiss, utan remisser står man sig ganska slätt inom svensk sjukvård, men så är det ju, bara att gilla läget. MEN när jag var ordentlig och informerade om den lilla detaljen att jag ju är epileptiker.... då visste de givetvis inte om det ..... Kanske var det det faktum att jag redan stod där framför henne, ledaren, iförd min töntiga baddräkt och den matchande badluvan, som gjorde att jag ens fick vara med, men positiv var hon inte....

Stod längst fram, i det grundaste vattnet, skvimpade omkring och alla mina "defekter" syntes helt plötsligt.... Mitt värdelösa balanssinne, vingel vingel, min oerhört sevärda kropp (INTE...) och mina svårigheter med att koordinera kroppen... Kanske, eller ärligt talat, mest troligt såg ingen nåt speciellt konstigt med mig, herregud, det är ju inte lyxiga gymmet med redan perfekta, solbrända kroppar det handlar om utan vanliga själar med behov av träning och ibland kanske bara socialt umgänge...

Men där stod jag, vinglade på och kände mig så felplacerad och ut-tittad man bara kan bli eftersom att givetvis ledaren tittade mer än en gång på mig under passet... Själva gymnastiken är ju underbar för min kropp, hjärnan får sig en genomkörare också då jag ju verkligen får kämpa med att ta in vad hon säger, försöka göra likadant och gärna hänga med också...

Efteråt lät hon dock mindre positiv kan man väl sammanfatta det.... Jag var inte alls varmt välkommen till gruppen, långt ifrån utan hon skulle fundera, diskutera och sen höra av sig...Eller nåt.... Min magkänsla säger mig att risken/möjligheten att landstinget helt plötsligt skulle ha en massa pengar över för den extra personal som jag tydligen verkar kräva (?), inte ville hon ha det ansvaret osv, är överhängande stor..

Så idag är jag ingen kompetent person, inte alls på nåt plan, och ja, sammanfattningen av övningen är väl mer den att man nog aldrig ska hoppas på något positivt... För det gör så ont inuti, kan det vara hjärtat som värker? när man helt plötsligt får en diagnos kastad i ansiktet igen....... Jag måste få kunna o vara o bara få känna att jag också har nån möjlighet att hjälpa till och laga mig själv igen... inte tusan blir det så när det helt plötsligt ska till en extra personal BARA för att jag är med....

- Pirrigt i magen är det!

2009-03-24, 11:56:30 / Kategori: Hälsa

Hagabadet, Göteborg


Såhär kunde man ju ha önskat att det såg ut på Terapibadet kanske, men jag vet inte om det hade hjälpt till något radikalt för en fegis som mig... Baddräkten sitter...illa, tänk vad material kan bli trött med åren, och inte bara resåren i min antika baddräkt utan även självaste materialet i litentanta.... Nu handlar det ju om varmvatten-bad också, hoppas bara att jag inte börjar jäsa än mer bara?

Resåren som förr om åren liksom satt inbyggd i huden, eller köttet? på litentanta verkar ha tappat all stuns, det är mycket som liksom är snarlikt nåt vitt, fladdrigt..... utrinnande, vilket kanske är ett väldigt knepigt ord att använda när man pratar om sin kropp....

Förr om åren vägrade jag att ligga på rygg om jag sov med något, kom ju fram till att framstupa sidoläge var mest attraktivt för min beniga kropp, o nu, som jag ju skrivit om tidigare, nu ligger man mest som en övergräddad deg på rygg och bara flyyyyyyyyyter ut liksom.... Uj uj, men går jag inte första svängen, alltså idag, då kommer jag aldrig att gå dit så snart bär det iväg...trots allt pirr i magen!

Förresten, visst bör man väl säga till om att man är epileptiker också? Har faktiskt inte vågat mig till nån simhall förräns nu så jag har enkelt klarat mig undan den situationen också, man är ganska feg som människa ändå tror jag...


- Gillar ju våren men.....det är för kallt ...

2009-03-23, 21:57:23 / Kategori: Mina bilderIdag har det varit lite väl kallt och snurrigt väder för mig,
sitter här med mina tända värmeljus, lillråttan har fått sin
mysstund på vardagsrumsbordet med bus, små fina gurkbitar,
digestivekex och alla de sorter av frön och torkade grönsaks-
bitar jag nu dränker henne i....

Glömde visst bort osten ikväll men det får hon ta,
tror dock inte att hon skulle överleva många dagar utan den här servicen då hon verkar
kräva sällskap för att äta, sen att grönsakerna ska vara kylskåpskalla
och ev ost alldeles färsk och mjuk......

Ännu en dag i hamsterhimlen kan man kunde sammanfatta det hela ;-)

- Vips så har jag sökt en kurs!

2009-03-23, 20:58:46 / Kategori: Drömmar!
Har ju funderat på att bara läsa en liten kurs, kolla av hjärnkapaciteten kan man nog säga, eftersom att jag har stora minnesproblem och upplever mig ha minst lika stora svårigheter att lära in nya saker... Men man vet ju inte förräns man försöker, eller hur?

Kan inte säga att jag var helt säker på om jag fyllt i allt rätt, vet ivf att jag fick en bekräftelse i mailen att ansökan var mottagen, en ynka kurs i Psykologi A. Känns som att det kan vara lagom att börja med, har ju annars en hel del andra mer tungrodda ämnen att läsa ikapp mig på men det är allt utom aktuellt just nu då jag ju faktiskt låssas-jobbar också!

Blev den här kursen jag sökte till, misstänker att jag är för sent ute dock, sista ansökningsdatum var 30/3 och de lovar inte att kunna bearbeta ev ansökan direkt, men, man måste ju våga först och se om man hittat av nåt som man klarar av sen....

Psykologi A
Den här kursen är på distans men med möjlighet att söka upp lärare dagtid om man behöver extra stöd, iofs är jag ju ganska så insatt i ämnet bara för att jag ju är såpass intresserad av det, men jag hänger ju inte helt "fritt" i luften nu ivf!
Ni får hålla tummarna för mig, första riktiga försöket efter epilepsin, det tog sina 5 år men så kanske det måste få vara
ibland, inte lätt att våga flyga innan man ens riktigt vågat att gå ;-)

- Magstark text, eller garvar du med? ;-)

2009-03-23, 14:12:53 / Kategori: Skratt!!
Det sista året har jag försökt att få älska med dig 365 gånger.
Jag har lyckats 36 gånger, det vill säga ca 10% av mina försök.

Här kommer listan varför jag inte har lyckats fler gånger:

7 gånger var det för sent.
49 gånger var du för trött.
20 gånger var det för varmt.
15 gånger låtsades du sova.
22 gånger hade du ont i huvudet.
17 gånger var du rädd att väcka ungarna.
16 gånger var du för öm......
12 gånger var det fel tidpunkt i månaden.
69 gånger måste du upp tidigt dagen efter.
9 gånger var du inte på humör.
7 gånger var du för solbränd.
6 gånger måste du se den sista filmen på tv.
5 gånger ville du inte rufsa till frisyren.
3 gånger ville du inte för att grannen kunde höra oss.
9 gånger kunde din mor höra oss.

Av de 36 gångerna jag lyckades, var jag ändå inte nöjd för att:

6 gånger låg du bara där.
4 gånger bad du mig skynda mig.
7 gånger måste jag väcka dig för att säga att jag var färdig.
1 gång var jag rädd att jag hade skadat dig, för jag kände att du flyttade dig undan...

Till min kära pojkvän/man:

Jag tror du har blandat ihop korten lite...

Här är anledningen till att du inte fick mer än du fick:

5 gånger kom du hem full och försökte knulla katten.
36 gånger kom du inte hem alls.
21 gånger kom du inte...
33 gånger kom du för fort.
19 gånger försvann ståkuken innan du fick in den.
38 gånger arbetade du övertid.
10 gånger fick du kramp i stortån.
29 gånger måste du kliva upp tidigt för att spela golf.
2 gånger har du varit i slagsmål och någon sparkade dig på pungen.
4 gånger har du satt fast 'familjejuvelerna' i blixtlåset.
3 gånger var du förkyld och näsan rann.
2 gånger hade du en sticka i fingret.
20 gånger hade du tappat lusten för att du hade tänkt på det hela dagen.
6 gånger gick det för dig på pyjamasen medan du läste porrtidningen.
98 gånger var du upptagen med att se på fotboll, baseball, m.m. på TV.

Och de gångerna vi hade sex tillsammans:

-Grunden till att jag låg stilla var för att du bommade och knullade lakanet.
-Jag pratade inte om sprickan i ett tak, det jag sa var:
Vill du ha mig på rygg eller ta mig där bak?'
-De gångerna du kände att jag rörde på mig var för att
jag höll på att kvävas och försökte få luft.........


Direkt efter du har läst det här brevet måste du skicka det vidare.
Den här kedjan har skickats sedan 1996.
Du måste maila den till 7 personer. (hmmm, den här kom ju från en blogg )
På den femte dagen kommer någon att bjuda ut dig, eller säga :
Jag älskar dig.
Detta är inte ett skämt.
Den har fungerat i många år.
Om du bryter kedjan, kommer du få otur i kärlek.

Så här kommer reglerna:

Om du läste detta på en Måndag, önska dig pengar.
Om du läste detta på en Tisdag, önska dig kärlek.
Om du läste detta på en Onsdag, önska dig framgång.
Om du läste detta på en Torsdag, önska dig vad du vill.
Om du läste detta på en Fredag, önska dig en riktigt het date.
Om du läste detta på en Lördag, önska dig ett viktigt telefonsamtal.
Om du läste detta på en söndag, önska dig en riktigt rolig vecka.
Skicka detta till 7 personer (efter att du har önskat dig något)

- Vilken kyckling kan man äta?

2009-03-23, 13:55:43 / Kategori: Hälsa


När jag är "duktig" och faktiskt betalar lite mer, dvs köper svensk kyckling för att inte alltid hamstra på mig av den danska salmonella-späckade versionen, ja då ska man börja oroa sig för glas i maten istället?! Hur man än vänder på sig har man arslet bak, eller hur ska vi tänka.... Bara för att man tänker rätt så innebär det långt ifrån att man är säker, det larmas ju titt som tätt om allt från gifter till rena sabotage inom matindustrin och jag gillar ju kyckling själv, eller "hela" vår stora familj.

Nå ja, saker o ting kan ju hända, det får man acceptera, men lite skrämmande är det väl ändå? Blir mer och mer sugen på att åter sätta mig vid skogskanten, köpa på mig några höns o skrämma upp särbot så till den milda grad att han måste med i nåt jaktlag, tänk om man helt kunde kontrollera vad man åt? Odla sina egna grönsaker, nån som har nåt bra tips på "pommes frites"-frön bara ;-) och äta så mycket vilt som bara möjligt. Vara lite mer ambitiös och faktiskt ta hand om all fisk man drar upp och minimera allt i köp-väg vad gäller mat, visst skulle det kännas lite mer tryggt va?

Läs mer om Kronfågels kyckling-problem !

- Snön faller.....

2009-03-23, 13:43:28 / Kategori: MusikÄr det konstigt att man längtar bort ibland....
lite vår till Norrland också efterlyses!

- Uvva...nu är jag trötter känner jag...

2009-03-23, 09:16:26 / Kategori: Hälsa
Ska upp en sväng om sjukan, har lyxat till det hela o hoppar över låssasjobbet idag då det blir lite hattigt med tiderna just idag. Nån "glädje" ska man väl ha när det bara är arbetsträning men det känns lite synd, fast ändå. Tänker lite smart just nu inbillar jag mig...eller kanske, äsch, har ju "flera" dagar tll på mig att låssasjobba den här veckan liksom.

Ute snöar det just nu, som tur vara bara nåt litet glest "flis" som faller ner, inget som lägger sig direkt och det är ivf skönt, snart har vi ju april och det ska väl bli vår snart!

Men ni får ha det bra hela högen, det har jag då planerat dagen till att bli, bra och behaglig, startar lite tvätt innan vi sticker!

- Diskretion är mitt mellannamn.... typ..

2009-03-23, 01:22:47 / Kategori: Jag tycker .....
Har ivf varit iväg en stund här på kvällsnatta/-kröken, jag som skulle kläcka några intressanta inlägg och skärpa upp mig på sluttampen av helgen, men nu blev det lite andra göromål, som för övrigt löste sig bara bra om nu någon undrar, typ dotter eller så ;-)

Missade dessvärre slutet av filmen, särbot kom sig tydligen inte för att titta på slutet heller efter att han hade dumpat av mig uppe på sjukan så jag vet inte alls hur det gick... hmmm, kan inte bestämma mig för om jag vill att nån ska skvallra eller inte.... Jo, gör det, från klockan halv elva så missade jag filmen, lille goe Gunvalds systerdotter var ju bortrövad och Inger hittad hysterisk med son, inlindade i eltejp och allting....

Om jag ska gissa så löste sig allt bra (trots det tragiska dödsfallet i början av filmen...) Ganska så typiskt dock att jag precis innan, eller kan det ha varit strax före? konstaterade att Marie Göranzon,  Micke Persbrandt och Peter Haber är riktigt bra skådisar. Även om det är ganska massproducerade filmer så lyser ju deras skådespelartalang igenom... Åsså försvann Marie/Margareta så tvärt...

Men ok, nån som kan berätta lite mer så slipper jag in o leta på nätet, är lite ..... slapp känner jag ;-)

Förresten tänker jag att fortsätta att hylla den svenska sjukvården, skulle vilja starta en namninsamling nästan bara för att visa att vården är bra, kanske inte alltid, men i de mesta fall är jag och de mina väldigt nöjda, visst kan vi enas om att Sverige är ett bra land trots allt, här får man hjälp vare sig man är fattig eller rik, jag menar tom jag har ju stor nytta av den och jag ingår väl i den första kategorin?

- Vilken svullohelg....inte bara nästan skäms utan jag skäms VERKLIGEN!

2009-03-22, 22:15:56 / Kategori: Hälsa
Vi har ivf inte köpt vare sig pizza eller hamburgare, alltid något kanske, men sen har det ätits och ätits tills magen stått i fyra hörn... Kladdkaka på fredag, efter att jag faktiskt lagat middag... inte för vanligt dessvärre... Sen blev det hemmagjorda hamburgare på lördagen, med världens mest mäktiga blåbärspaj, som jag ju skrev om igår.. I dag slängde jag ihop renskav med gräddsås, m höstkantarell och syltlök och pären... Åsså rester av BÅDE kladdkaka OCH blåbärspaj nu till Beck....

Jag mår ILLA.... magen får ju sån enorm mängd både mat och klägg på helgerna för att annars mest lämnas åt sitt öde på veckorna, de här stora variationerna gör att man mestadels mår apa under helgen alltså.... Känns inge vidare men jag antar att det alltid finns någon som glädjs åt att jag inte går ner mer i vikt gissar jag, och det är väl ok, men ändå.... Ska INTE börja gå upp igen och nä, lagom måste man hitta av, inte som vi håller på...... *burrrrp*

Nu börjar Beck igen, faktiskt en riktigt bra film ikväll, I Guds namn... blev ordentligt sorgligt mitt i allt och bara det att se en sorgsen och knäckt Gunvald kändes ovant... (varför gillar alla vi tanter Persbrandt förresten, för det gör ni väl?)

Samarin, nu är det samarin som gäller känner jag.....åsså lite mer umgänge med sociala Bitchen... (hon har också fått frossa hela helgen så ni kan antagligen gissa hur sockerhög den hamstern är? Blir mer som en liten vit hamster med kraftig AD/HD....men söt är hon!!

- Fynda i Högland, Lappland!

2009-03-22, 15:09:14 / Kategori: Obestridliga fakta


Har suttit och bubblat med en av vännerna uppe i gamla byn, Högland. Hon och pojkvännen driver ju företaget Harrens Hemslöjd som jag tipsade om före jul om ni minns?

Just nu har hon en väldigt bra rea på Lovikka-garn, 40 -: /härva, vilket ivf är en 10-20:- billigare än vad de tar här hemma i stan! Hur är det, har vi några hemmapysslare här på min sida? Jag själv varken stickar eller syr, då är man ju tacksam för tjejer som Mari som faktiskt säljer färdiga produkter också, funderar fortfarande på de härliga låååååånga stickestrumporna hon säljer...


Nu har de också lagt in information och kontaktuppgifter till Jettes Gårdsmejeri , ett av Sveriges minsta gårdsmejerier och hennes make, Mats Jacobsen har sin egna hemsida där han visar upp sin konst.

Sen finns ju också byasnickaren himself, Lars-Håkan, som driver sitt företag LH´s Byggtjänst med bravur och till sist, men absolut inte minst har jag ju särbot himself, Klatasmen med sin Butik för diverse reservdelar åt bla skotrar, bilar och motorsågar...Billig motorolja o ja, det mesta man vill ha kan beställas hem (såååå, lite reklam för särbot blev det nog..)

Inte illa pinkat av en by med cirkus 80-90 innevånare va?

Men nu ska jag packa ihop o återlämna bil till moder, slänger nog ihop en middag därborta o sen, sen är det ju Beck ikväll igen, o just det ja, före är det ju Wipeout också!! En lagom söndagskväll framför tvn väntar alltså!

Att komma o påstå att norrländska inlandet är på utdöende är minst sagt en sanning med viss modifikation.....

EDIT
Mitt i allt så blev det dubbelfel här "hemma".... Har lagat fellänkning OCH visst Huvudbrydd, Högland har ju även ett eget Wärdshus minsann :-) (förlåt DIrk och Gabi, glömde bara lite grann, åsså hade jag bråttom ut....)

Nu är allt som det ska vara i byn, kanske öppnar fiskaffären igen också o isåfall finns där även Norsk fisk, räkor, kungskrabba o en massa smått o gott, såhär har det ivf sett ut!

(oops, då blir det ju SJU hela företag..... vilken framtidsbygd va? rena rama Gnosjö-andan!)

- Man och gravid?

2009-03-22, 13:24:24 / Kategori: Hälsa
Jag inbillar mig ofta att jag är öppen som person, att jag inte har något emot vare sig homo-, bi-. eller transsexualitet. Anser inte att människans värde ligger i vare sig hudfärg eller sexualitet, religion eller nåt annat utan att vi alla är precis lika mycket värda utifrån att vi ju är just människor och världsmedborgare!

Men nu blir det lite krångligt måste jag erkänna, hittade en artikel i Aftonbladet (lagom söndags-seriöst kan man väl säga) om flintskallige, skäggige och gravide Ruben Noe Coronado, en 25 årig spanjor som pga för gammal flickvän väljer att själv bli gravid....

Han var tidigare kvinna, har genomgått vissa operationer för könsbyte och valde att påbörja en fertilitetsbehandling innan nuvarande graviditet, vilken f.ö resulterade i en tvilling-graviditet. Tanken är att han ska slutföra sitt könsbyte efter förlossningen och även ta bort sin livmoder för att helt ha bytt kön till det manliga.

OM han nu känner sig som man, vilket är ganska självklart då man väl aldrig gör dessa ingrepp för att det är roligt utan just för att man fötts i fel kön helt enkelt, hur förhåller man sig till att vara gravid då? Är det bara en praktiskt lösning då hans flickvän blivt för gammal för att få fler barn eller vad?

Läs hela artikeln i Aftonbladet och säg gärna vad ni tänker, jag själv har svårt att ta ställning dock...Känns nånstans som att han inte har bestämt sig, eller utnyttjar något som han ändå inte vill ha, alltså livmodern.... Inte lika öppen nu känner jag... hmmm

- Godmorgon!

2009-03-22, 13:00:26 / Kategori: Allmänt


Nästan härligt soligt ute idag men jag vet inte, vi är ju sådär sega o dana jag o särbot, så med lite tur tar vi oss till Bildmuseét, annars blir det väl bara inneaktiviteter.... Kan ju säga att det är söndag o ledigt, igen, helt underbart, och snart startar jobbveckan om igen, än mer härligt :-)

Snubbelord och hjärnstopp, ska hoppa runt lite på nätet och se om jag hittar nåt intressant att kommentera om inte annat, vad kan ha hänt ute i stora världen en dag som denna?

- Åsså nattens sista inlägg, får bli ett garv!

2009-03-22, 01:11:02 / Kategori: Skratt!!
Inte direkt min största idol, lite för präktig har jag nog alltid tyckt, men banne mig, såhär vass var hon ju när hon åtta år gammal tävlade och blev intervjuad, så det får bli en GO Sanna, GO!Visst var hon lite skarpare förut,
lite mer bett liksom ;-)


- Måste bara få visa dotterns hit på sin födelsedag!

2009-03-22, 00:49:10 / Kategori: Musik
Ni kan läsa mer om hur jag fått reda på vilken låt som låg etta osv i nästa inlägg, lägger bara till dotterns musik, känns som det var igår och det här var väl bland det sista BRA Michael Jackson gjorde?
- Vilken låt låg etta när du föddes?

2009-03-22, 00:40:27 / Kategori: Länkar
Hittade PL Funderar när jag var inne o kollade till min blogg på Bloggtoppen ikväll, låg som bloggtips om man gillade min blogg, så nu har jag ivf varit in o hälsat på :-)

Hemma hos PL fanns en länk till en sida där man kan kolla vilken låt som låg etta på den amerikanska Billboard-listan den dagen på det året man föddes, i mitt fall i slutet av 60-talet, HÄR kan ni hitta er låt!Young Rascals - People Got To Be Free
Uploaded by DwightFrye

VIll ni veta mer om Tne Rascals så kan ni läsa här


- Ännu en gång tipsar jag om Sandra!

2009-03-21, 23:50:31 / Kategori: LänkarVillken sockersöt bild jag hittade av Sandra, Jimmy och Wilmer (shit, nu tappade jag helt bort om det var så han hette...hmmm?), där ser man vilken djävul man kan hitta under den här gulliga ytan ;-) !

Skämt åsido, Sandras blogg är nåt i hästväg faktiskt, förutom att hon är så grammatiskt korrekt att man får ångestattack på ångestattack, men till mitt försvar kan jag ju berätta att hon faktiskt är utbildad lärare, jag är ju "bara" barnskötare... den är full i buller o bus, bilderna från hennes 30-års kalas är bara dem värda minst ett besök!

VIll ni bli underhållna, lära er en massa nytt om och av ännu en kändis, återigen ett fall av att jag fick kliva av mina egna höga hästar och stå o skämmas med mina egna fördomar, så in med er till  Sandra nu!

- Keep stalking Robin, lite i smyg alltså...

2009-03-21, 23:20:42 / Kategori: Skvaller
Det är ju jag och GladaUlle som står för Robin-tosserierna här bland "vuxna" surf-tanter och nu, nu hann jag banne mig före henne för en gångs skull, det du !

Katrin Zytom..... är ute på båttur med bland annat lille Robin, slemmiga EMD och en massa andra, men mitt "scoop" är ju alla bilderna på lille Robin, ser du nu att jag hann före?


- Ett "logistiskt" misstag som .....

2009-03-21, 22:42:56 / Kategori: Nystart?
kunde ha gått till mig istället.... Nä, nu ska jag inte vara så men ibland drömmer jag mig iväg om storvinsten eller bara något som skulle kunna säkra min framtid, ekonomiskt sett alltså.

Tänk er att få en sån där Grönsaksmix-låda, eller vad de nu kallar dem?, hem till er och konstaterat att oj, den var visst alldeles för lätt... Tänk att titta ner i lådan o sett vad som saknats i frukt och grönsaksväg och hittat kokain för 16 miljoner kronor?!

Nu är jag givetvis emot droger, rent moraliskt och etiskt, och lagligt och alla andra invändningar så jag skulle inte kunnat ha "avnjutit" den lådan med godsaker utan också varit tvungen att larma polisen, men ändå....... Ganska bra byte ändå?

Nu var det ju en Lidl-butik i Tyskland som tog emot en helt klart felpackad banankartong och den väldigt korrekta personalen kontaktade givetvis polismyndigheten, men ändå..... kan inte låta bli att bolla med tanken, vad skulle man inte kunna göra med dessa 16 miljonerna?

Vill du läsa mer om vad som nu verkligen har hänt, titta här

- Eftersom att jag ju bakar såååå ofta

2009-03-21, 19:09:16 / Kategori: Länkar
var jag tom tvungen att leta upp ett recept för smulpaj på nätet...... *skäms* litentanta, skäms utav bara den....

Visste ni om att det fanns en hel sida dedikerad smulpajer?! Den är bara för fin, alltså måste jag dela med mig av den, förstås! Kanske blir ni inspirerade, lite bärpaj m vaniljvisp till Robinson låter väl inte helt fel?
klicka på banner eller min text så kommer ni dit!


- Här är det tomt på tankar...

2009-03-21, 18:56:04 / Kategori: Mina bilder
Tror att vi mestadels blåste ur skallen under vår korta promenad idag, såg fram emot en massa intryck och ideér men allt vi kom hem med var en bestående huvudvärk, tråkigt att man är så lätt-tömd i skallen va?

Fanns ivf en  härlig sak att kolla in, en drakflygande brädåkare, eller som det ju så fint heter Snowkiting......
Men så mycket mer blev det liksom inte idag....bara en massa halvkassa bilder på i stort sett ingenting, hur gör man för att hitta igen inspirationen egentligen?

Nå ja, ska väl ut i köket en vända kanske, hamburgare blir det, och om särbot är väldigt snäll kanske lite pompa till? Ska slänga ihop en smulpaj också, har varit sugen på blåbärspaj hur länge som helst nu och det är som lämpligt lördagsgotta, ivf inte liiiiiika onyttigt som chipsen som varit en ständig följeslagare vareviga helg han kommit hit...

- Shoppingtips till dotter ;-)

2009-03-21, 17:59:15 / Kategori: Skratt!!
Har ju drabbats av en sk modeintresserad dotter, eller, ja, nån som faktiskt har koll på vad man kan och INTE kan ha på sig, sista klädesplagget som efterlyses är nämligen en skinnjacka....Liten chans säger jag bara men självklart måste man få drömma :-)

Men idag hittade jag flera prisvärda alternativ lillrompa, fotade dem t.o.m så här har du några stycken...Priserna varierade från 250-350 :-/st, vilka fynd va? Kom igen matlagande dotter o kolla in dem, är det ingen som är ok?

för visst ska det vara korta jackor i år....
haha!

- Uppstart av dagen, japp!

2009-03-21, 12:29:56 / Kategori: Allmänt
Sov länge, klockan var närmre 11 och jag tror att det blev en drömfri och behaglig natt t.o.m, sånt är alltid positivt. Kroppen skriker högt, idag är det en dag med tonvis av träningsvärk kan jag säga och händerna känns mest som klor, såna där stela krokiga saker som spretar lite hursomhelst...

Vi har tänkt att fylla på lite "vätskor" i moderns bil, en kort genomgång som nog egentligen behöver ett tag uppe i verkstaden för att kollas ordentligt... Lite funderingar om man kanske skulle kolla av hur växellådan mår, sånt som olja behöver ju också ibland tom bytas även om bilen inte går tusentals mil per år, ska diskutera lite närmre med moder i eftermiddag, nu är det mer sikte på en promenad i solskenet för oss sjusovare som gäller!

Hoppas på fina vita bilder men det är lite si o så med inspirationen, konstigt det där med fotograferande, ibland ser man ingenting värt att föreviga och andra dagar kan diskvattnet fascinera i timmar... Gäller nog "bara" att komma in i rätt tänk misstänker jag!

- Titta in hos mig en skvätt, men bara väldigt lite

2009-03-21, 01:15:00 / Kategori: Mina bilder


Såhär kan man läsa på mitt kylskåp, en gammal magnet
som följt med i några år, lämpligt flottig o dan,
men också väldigt, väldigt sann ;-)


Här brukade mina räkningar sitta förut, alltså innan det blev så många
att jag gick o köpte mig ett "dokuments-ställ" (eller nånting, kanske?)
säger särbon som får vara ordpåhittare i kväll när hjärnan redan somnat.....
Nu har jag det mest som påminnare...... men jag är dålig på att följa mina
egna råd.... automatchoken är alldeles för snabb, dessvärre.....
De absolut dåligaste glasen att dricka ur jag nånsin köpt....
Huvva för plastglas o nä, när inte ens min älskade Pepsi går
att hiva i sig ur de här byttorna få är det för kass....

(rosa för dotter, ljusblå för dotters älsk åsså grööön för litentanta)
tanken var god, mindre disk, men nääää, huvva....

Eftersom att det ju blev diskmaskinslöst här hemma var jag ju tillslut
alldeles tvungen att återigen köpa ett diskställ...ju mindre ställ desto
mindre disk ska stå framme, är ivf tanken....


Titta, här står ju mitt doftiga Mamma-tyck om du-ljus....o sen får ni se mina
tapeter......som är i varenda rum...... *suck*


O här är mitt välfyllda fruktfat, man passar ju på när pensionen kommit
minsann, nångång ska det vara fruktigt o dant även hemma hos oss!


Nu ska jag faktisk inte fjanta på mer,
ska väl ta en runda hos er andra o se
hur era kvällar varit o sen är det natter
tror jag ivf....

(MEN, visst var det väl synd att Mållgan åkte ur Let´s Dance?)


- Jag tycker en massa om du gör jag!!

2009-03-21, 00:50:50 / Kategori: Jag tycker .....

När dottern kom hem sa hon att det var konstigt, undrade om jag inte hade sett "något" o så,....
O jag, ja jag fattade lika lite som vanligt...Förstod att det var något jag missat så mitt i matlagningen irrade jag runt, runt i köket och letade "nåt" men inte tusan hittade jag av det... Frågade o tjatade och fick till slut ett svar...


- Men helvetes satan (typ...) kolla vid jävla Pepsin för faen!!


Inte fattade jag mer för det inte.... In i skåp och runt i kring o nääää, inte hittade jag något annorlunda nånstans så jag blev helt enkelt tvungen att fråga en gång till, till min dotters stora lycka...INTE!


- Men i kylskåpet för xxxxx!!!!

O då, då hittade jag den....Så gulligt, o så himla typiskt "oss", vi två i våran familj.... Man vill så väl, o gör så rätt, men så når det liksom inte ända fram och då svartnar ögonen o käften börjar gå, ordentligt!  ( och det är inget en litentanta kan skälla på då jag ju låter exakt likadan själv...haha!)

Titta bara vad söt min lilla 17-åring är va?Lööööööööööööööööööööövar massa tillbaka o hoppas att du somnar snart, klockan är mycket o jag vet att du är ruskigt övertrött o allting, men vet du vad? I morgon är en annan dag.....eller vänta nu, i dag är ju redan en ny dag!!

- Såhär långt har vi kommit minsann!

2009-03-20, 23:37:14 / Kategori: Skratt!!

Känns det här bekant på fredagskvällen go vänner? När man satt sig efter en hård vecka, ja ni som fortfarande har hårda veckor alltså... ;-)

Vi varvar ner med gubben, sonen eller nån annan manlig bekant kanske....?
- Har vi några rester gumman?, väser en nästintill insomnad gubbe i fåtöljen bredvid...

Själv reser man sig, sträcker på sin tjusiga lekamen och siktar in sig mot garderoben, en kvinna är alltid en kvinna  hihi! (o här ska ut o dansas, gubben får masa sig till mat-hon o leta själv.....)
(de roliga bilderna har jag tjuvlånat lite hos Wiccankraft, kändes sååååå rätt nu när särbot nästan (?) mår illa av sista biten kladdkaka o allt...hihi!)

- Jag är med i Ninja-klubben!

2009-03-20, 19:49:00 / Kategori: Hopp!!
Från supermysiga MirAnna fick jag den här inbjudan,
jag är härmed med i den väldigt exklusiva
"Ninja-klubben"!
detta, lite halvknäppa, sällskap
som MirAnna själv kallar den och det känns
hur rätt som helst för mig!


Nu ska jag bara hitta av några som kan tänkas passa
in där också, jag har ett gäng med tjejor jag skulle vilja
ta med mig och skulle det råka vara så att ni redan finns
med i "klubben" så får ni se det här som en bekräftelse
på att ni verkligen passar in, ok? ;-)


Lindis
Tojjan
Virpi - åsikter rätt o slätt!
Wiccankraft
Anne - värp först o kackla sen
Mia
Fiskemorsan
Åsså dotra me...... Myh

Finns ju hur många som helst av er men just nu,
nu alltså
så hinner jag inte......
måste skjutsa dotter till älsk o allt det där...

hej hopp!

- Alltså, jag ska till fjällen!

2009-03-20, 16:52:13 / Kategori: Allmänt

Äääääääntligen kom den kommentaren, som jag har längtat efter den alltså.....NOT! Är det något man lär sig att hata under åren i en mjölkkyl i Norrland så är det just den där jädra ramsan....

-Men haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar du inte längre datum än såhär?! Jag ska till fjällen nämligen......
-Jag vill ha färskare mjölk, den här går ju ut redan om en vecka ju,.....
-Alltså, jag ska till fjäääääääällen och jag vill ha bättre datum än såhär!!

Herreje o herregud o ta dig i brasan o stick o brinn o faaaaaaaaaaaan sluta tjata, är väl egentligen vad man vill säga, eller  varför inte:

-MEN VAD SÄGER DU? Ska du till fjäääääääääääääällen, vilken lyx!

Nu har jag så mycket mer kött på benen i just den här frågan för jag har nämligen bott så fjällnära man bara kan, vi hade tom ett eget jävla fjäll ovanför huset, o vet ni vad?!?

MAN KAN KÖPA MJÖLK I FJÄLLEN OCKSÅ!!!!!!!!!
*grrrrrr....*
(o för den delen, hur mycket mjölk dricker ni när ni är i fjällen då? ska vara till konjaksgroggen då....)Här kan ni få expert-tipsen direkt från mejeri-disken, är ni redo?

1. Det fínns affärer även i norrländska inlandet,
om utifall att ni har glömt bort det alltså ;-)
2. Gäller det saker som längre hållbarhet på grädde, japp,
kolla här bara! (om upp till elva veckor räcker alltså?)3. Om ni vill ha mjölk som räcker lääääänge, här är alternativet:
 Så, ska väl avslöja hur det där torrmjölksalternativet kom till, bara för skojs skull! Min fd, för läääänge sen fd jobbade tidigare på samma avdelning som jag på stora affären, efter några veckors evigt tjat om detta förbannade datum hörde jag honom, vänligt men oerhört ironiskt (häftig kombination va?) med len röst säga just det till en stackars kund...

Vi stod där med dagslevererad mjölk, that´s the best we can do folks! o kunderna fortsatte ändå att tjata om datum....
Vips hade han meddelat vilken exakt på vilken hylla den stackaren kunde hitta sin än "bättre" mjölk....hehe! Sånt kan jag leva på länge, länge :-)

För grejen är att även om man hamnat på ett tämligen hjärndött arbete så är vi ju ändå människor, men för alla kunder verkar vi vara ungefär lika mänskliga o intelligenta som de paket vi plockar fram......*suck*

Men nu, nu har jag suttit i telefon o allt, ska laga mat, särbot är halvvägs mot stora staden, för se, han åker nämligen FRÅN fjällen när alla stadsbor packar sina bilar fulla m mjölk, och flyr in till staden i stället, det är så man hanterar ev. turister, smiter därfrån!

Och om ni  undrar, japp - givetvis ska jag upp till byn o skotra jag med, men det blir veckan efter påsklovet om jag får välja, för då är alla turister väck från fjället och skoterlederna är ekandes tomma från 08-or som hetsar fram i tresiffriga hastigheter med övermusklade snömobiler... Då äntrar särbo o jag varsin antik skoter o pruttar omkring i våra stadiga 30-40 km/h och jäser i solskenet....


- Genomkokad och lite mer hårlös, men varm o go

2009-03-20, 12:24:26 / Kategori: Nyheter
Jag lever för mina bad, kanske kan verka som att jag har ett vanvettigt tråkigt liv men så illa är det inte, man kan säga såhär i stället.... Utan mina bad saknas det mig något, själva russinet i kakan..... Antar att jag inte är ensam om den här relationen till varmvatten i emaljerad balja och vi som bor här i väst och kan välja den här lyxen ska vara jädrigt tacksamma, några år i hus har lärt mig att uppskatta det än mer...

Minns åren i egna huset, en riktigt gammal vedpanna, pallvirke, som är enormt billigt, japp gratis! men kanske inte det högsta energi-"kvalitativa" sättet att värma upp 3 våningar hus och samtidigt få nog med skjuts på varmvattnet att det ens skulle räcka till att fylla upp badkaret nere i skitiga pannrummet... Men, trägen vinner och bara jag fixade alla ventiler så man inte dränktes i rök kunde jag till slut avnjuta badet.....skööööönt! Undrar dock såhär i efterhand hur mycket majbrasa jag, o tvätten som torkades i samma rum, luktade...

Livet hänger inte alltid på pengar o ören, att vara rik nog att handla precis vad man vill är inte meningen med livet, har aldrig varit för mig, utan att få trivas är högsta önskan...må gott alltså!

Försöker på nåt fint sätt glida över till mitt specialintresse, ......... håna blondiner...nä, driva med vissa blondiner, eller nääää, visa upp sprickor i fasaden hos EN viss blondin ska det nog vara för att vara helt ärlig.... Tack vare mina favoriter på nätet, Bloggkommentatorerna får jag mig en länk till godo, en länk till en viss sida, Realtid, där man får en massa nyheter angående fröken Löwengrip och hennes företag. Ja, jag gottar mig, måste dock säga att jag snart kommer att få vara tvungen att ändra inställning till henne och hennes bloggimperium, stämmer det som står så halkar jag snart in i:
 
-ja men herregud, tjejen har inte haft det lätt i livet-inställningen och då, då lovar jag att bli så mycket snällare....

För det jag har hakat upp mig på är just motsatsen, hennes icke-djup, konsumtions-störning och livsfarliga position som sk "förebild" till unga svenska tjejer.... Kanske är det en väldigt hårt kämpande liten tjej som försöker få ordning på sitt liv, kanske var hennes pappa inte så snäll.....kanske i mängder....

Men gör som ni vill, läs o fundera....

Själv måste jag föna håret (haha, ett bra sätt att outa sig som gammel-tanta, eller kanske man säger så numer också?), måste hursomhelst torka min lilla hårman innan det bär iväg till kylen, att stå i +8 grader med vått hår är nämligen ingen hit, men jag lovar, ska bara torka det, ingen klimakteriefrilla, inte än, för än så länge menstruerar jag fritt, hejdlöst och minst lika oregelbundet som vilken fjortis som helst!!

Ha en underbar fredag nu!

-Snoooooooooorig o kall

2009-03-20, 10:27:30 / Kategori: Allmänt
Det är lite svårt det här med att kliva upp på morgnarna, vareviga morgon samma gnäll... Hade hoppats på en sådär härligt klarblå morgon m gnistrande snö och plusgrader men det ser inte riktigt lika bra ut... Iofs är det en massa tögrader så cykelbanan är sådär härligt snorhal och blaskig, men ingen sol så långt ögat kan nå.....

Ska ringa o väcka upp särbot, se om han får tummen ur inför ev avfärd till stora staden o så, själv måste jag ner i stora  badet o skrubbas innan jag försvinner till jobbet men först ska jag bara berätta att jag fick en jättefin Award jag....eller en inbjudan till en klubb ska det ju heta, blandar ihop allt såhär tidigt på morgonen ;-) 

Vet inte om jag hinner ut med den i dag innan jag ska iväg, men ni ska få se, ni ska få se  *fnissar*

- Summeringen av ett liv

2009-03-20, 03:08:04 / Kategori: Skratt!!


På två hela minuter har han sammanfatta hela sitt liv,
så underbart, undrar hur man själv skulle låta om nån
skulle ställa frågan?


Nu måste jag isäng
natti allihopa!-Earth hour, släcker du?

2009-03-20, 01:31:31 / Kategori: UtmaningPå lördagen den 28 mars mellan 20,30 - 21,30 släcker miljoner av
människor jorden över sina lampor, och givetvis datorer och tv-apparater
och annan elektrisk utrustning hoppas jag, kommer du också att medverka?

Klicka på bilden så kommer du till Världsnaturfondens hemsida om Eart Hour
för att läsa mer, själv har jag börjat att fundera på om inte det vore den
perfekta dagen att tillbringa i lilla kojan i stoooooora skogen uppe i Högland,
vad säger du om det särbot?
Då får vi ett helt strömlöst dygn istället, var ju länge sedan vi var däruppe.......

- Oops.... bortgjord misstänker jag

2009-03-20, 01:16:45 / Kategori: Ingen Einstein direkt!
Ibland blir jag bara sådär skitglad när folk tex svarar på mail... Att maila till någon är ju lite av en rysk roulette nämligen, ofta får man inget svar alls, alternativt ett jädra konstigt svar... något datoriserat dravel som alltid har en avsändarmail som man INTE kan svara på... Fast ibland får man ju de där härliga svaren också, inte att förglömma, men då är väl jag så skadad uppe i knoppen att jag inte riktigt vet, är inte lika enkelt att tyda en text som en röst....Man läser väl inte sånt som man har i skallen själv kanske, på gott o ont...

Ivf så smetade jag nyss iväg ett jädra kletigt, smörigt och omoget svarsmail till en kille på en sida, en sån där sida som man registrerar sig på o hamnar på en lista, tänker inte avslöja mig mer än så då jag definitivt inte förstod hans svarsmail.... Men jag kan gissa att han helt klart...dissade mig.....

Eller vi gör såhär, tolka det som ni gör o tipsa mig om hur ni uppfattar det...(o ha i åtanke att mitt mail var överöst med smöriga tack o imponerad o dan....

"Så återigen, tack för er superba sida, snabba svar o plus i kanten,
 m lite xtra bonus till er!!"

smööööööööör alltså.....

svarsmailet löd såhär:

"Tack så mycket,
det riktigt ryser i kroppen av glädje när jag läser ditt mejl,
tack.

Hälsningar XXX XXXX"


det är väl ändå ingen som skriver så utan att driva med en annan, en annan som typ jag....

Nå ja, måste lära mig att vara mer formell helt enkelt, inte alltid mina ordknövlingar faller i god jord, ska ägna några timmar åt att skriva korrekt tror jag...... om jag nu kommer ihåg hur man gör alltså....haha!

- Avsaknad av ödmjukhet...det var illa, kanske tänka om?

2009-03-20, 00:00:35 / Kategori: Tankar

Men ändå, fortsätter att vara så glad just nu, har ju fått hela 8 prenumeranter på min blogg, kan det stämma, att hela 8 personer vill veta om det kommit nåt nytt från mig? Spännande, för ska jag vara seriös så trodde jag aldrig att nån skulle orka läsa mitt svammel.....

Speciellt inte de nattliga mästerverken, måste ta mig i kragen o åtminstone rätta där stavfels-Nisse har varit o snubblat runt i texten... Konstigt, jag tycker att jag är pigg o inte kan sova och att allt är på G men sen, med eftertankens lite mer sansade blick ser jag ju att det blir bara värre framåt natten...

Kampen mot den blonda tösen från Vasastan (?) är förlorad, även mot Kenza, men den tjejen är jag bara imponerad av! Helt annan agenda och hon har fått vara med om en hel del och liksom jag står hon fortfarande stadigt!

Så all heder till Kenza.....taskigt för dig på Fattigbloggen o.....bläääääää kaninpåpälsade Blondinen.....


- Känner mig bara så glad just nu!

2009-03-19, 22:31:02 / Kategori: Musikdå passar Jason Castros lilla version av Somewhere over the rainbow sååå bra,
lillpojken från American Idol 8 om ni kommer ihåg ?- Kom igen, följ Fattigbloggen på Bloglovin vet jag!

2009-03-19, 20:06:16 / Kategori: Utmaning
Behövs bara 4 nya prenumeranter för att komma ikapp Blondabettan som gått förbi igen.... (bara för dagen om inte annat så kan hon väl få känna på hur det känns att ligga tvåa en stund)...o om inte det räcker som anledning så snälla, gör det för min skull då? ;-) 

Hoppa antingen till Fattigbloggen på direkten o klicka på hennes Bloglovin-ikon, eller hoppa in på Bloglovin och sen på bloggar.... Snälla, för ni måste väl se det kuliga i tanken, Blondinbella eats the dust och förlorar mot Fattigbloggen hehe!

- Blondinbella petad!

2009-03-19, 15:35:25 / Kategori: Skratt!!Så..... det här är mer underbart än jag kunnat tänka ut själv...
eller förresten, undrar om jag inte sa det till dottern häromdagen,
kan det vara så att min tanke har gjort skillnad ?

Tänk er själva, stoooooooora Bloggdrottningen petad från tronen
av en blogg som heter Fattigbloggen!!!!!!

(nu är ju fortfarande Fattigbloggen bara ett experiment, jag struntar
högaktningsfullt i hur många gånger hon betonar det när hon i andra
andningen lägger ut sina utgifter och konstaterar att pengarna inte alls
räcker till.....nästa månad är ju ordningen tillbaka liksom....)

men för nu, nu är jag bara så nöjd med det lilla jag får.....
Sug på den du, Blondie!


 


- En liten stöld....

2009-03-19, 14:56:04 / Kategori: Tankar
Är just inne o hälsar på hos MirAnna och ser att hon har Sinnesro-bönen, man borde faktiskt ta en stund varje dag att bara sitta ner och varför inte tänka igenom just den?

Själv vill jag en hel massa, jämt, och alltid nu, nyss eller igår, att inse att saker tar lika lång tid att ordna till igen, som det har tagit tid att trasa sönder tex, det är en sanning jag brottas med vareviga dag... Som det här med jobbet, NU är jag ju här igen, alltså ska det vara exakt samma människa som återvänder, oavsett att åren har gått och jag under resans gång har förändrats oerhört...NÄ, NU ska allt vara likadant!

Korkat, väldigt korkat måste jag erkänna... (men påminn mig aldrig om just det här bara, för har jag nån akilleshäl i livet så är det ju just den här -  prestationsågren, ordentligt!)

Här kommer den engelska versionen av samma bön, den ursprungliga som den amerikanske prästen och teologen Reinhold Niebuhr skrev 1926 (- med en utvidgning av okänt ursprung )God, grant me the serenity

to accept the things
I cannot change,


Courage to change the
things I can, and the
wisdom to know the difference.


Living one day at a time;
Enjoying one moment at a time;
Accepting hardship as the pathway to peace.


Taking, as He did,
this sinful world as it is,
not as I would have it.


Trusting that He will make
all things right if I
surrender to His Will;


That I may be reasonably happy
in this life, and supremely happy
with Him forever in the next.


Amen


Här hittar ni även lite andra av hans
citat och ordspråk


- Katrin Zytomierska samlar poäng!

2009-03-19, 12:28:12 / Kategori: Obestridliga fakta

Jag fortsätter att gilla Katrin, visst är hon som hon blev men...?

Slutsatsen:
-Knarkare ska inte få barn!

Go Katrin, go!
För nog måste man väl tänka såhär, först drogfri - sen barn, eller?

(nån annan som vill läsa hennes blogg, här är länken! )

Ja just det, kanske nån vill läsa om själva nyheten också, ni får en länk till Aftonbladet för nu har jag inte tid att leta mer, ska ju iväg o handla ju!

-Zebraflickan

2009-03-19, 11:54:19 / Kategori: Hopp!!
(bilden lånad från Dn)


Det finns en tjej som heter Sofia Åkerman, snart fyller hon 25 år och är färdig sjuksköterska till sommaren. Hon är tillfrisknad anorektiker och självskadare, något som blivit än mer vanligt med åren dessvärre, men hon använder sin kunskap till att hålla föredrag och upplysa omvärlden om den kamp och ångest dessa ofta alltför unga människor får kämpa med.

2004 kom hennes bok Zebraflickan, (givetvis går länken direkt till adlibris, mer info om boken hittar ni även på hennes hemsida) och nu har hon även skrivit en till, För att överleva - En bok om självskadebeteende som utkommer den 30 mars på på Natur & Kultur.

Om någon i din närhet mår dåligt, kanske skadar sig själv, eller om det handlar om dig själv, så kan jag varmt rekommendera Zebraflickan, dock är den väldigt starkt skriven och det gäller att du känner dig själv för att inte riskera att du mår dåligt av den. Men återigen, känner du att du orkar, läs den!

Läs mer om Sofia i dagens Dn, hon ger oss alla hoppet tillbaka om att det finns en väg ut ur mörkret!

-Lite mer Odell.....

2009-03-19, 11:15:49 / Kategori: Vanvett!!


Anna den ....onda? dyker upp på Dn igen, en gammal artikel men ändå, tjuvar med mig ännu ett korkat citat därifrån, ingen dag är komplett utan hennes idioti kanhända...


"Vad säger du till dem som tagit illa vid sig?


- Om det är människor som har en anhörig som kanske tagit livet
av sig och därför tagit illa upp så är jag hemskt ledsen. Det är jäkligt
synd att det här kom ut i media innan jag blev färdig, för jag tror inte
att människor hade känt sig kränkta om de hade fått se verket först."


Herregud ja, självklart får du göra vad du vill i den goda konstens anda..... Arma människa, risken är väl stor att hon kommer att sälja som satan efter all den här uppmärksamheten dock....räkna ivf inte in mig i den skaran..


- Kändisskapet garanterar inte lycka...

2009-03-19, 10:41:24 / Kategori: Tankar
Halkar omkring bland kändisnyheterna, ser att Liam Neesons fruga avlidit efter ett mindre fall i en skidbacke, de fick själva själva ta beslutet att stänga av Natascha Richardssons respirator då hennes hjärnskador var för stora... Enormt svåra saker att hantera och klara av då man ju aldrig riktigt slutar att hoppas....

Ser även att en av min favoriskådespelare, Ron Silver , också har avlidit efter lång tids kamp mot sin cancer..

Kan ibland undra över var alla tar vägen, finns det en himmel eller fyller vi bara på jorden med mer fyllnadsmassa.... Skulle nog kännas mycket bättre om man kunde känna sig säker i att alla får sin himmel men jag är nog lite tveksam över det..

- Nysig igen..

2009-03-19, 09:52:42 / Kategori: Allmänt
Det är som att jag inte ska få vakna till den tid jag bestämt helt enkelt, nu ringde tandläkaren för att bekräfta att dotterns tid var avbokad... precis på slaget en halvtimme före jag skulle slå upp mina gröna....  Förstår inte varför man ska vara så trött vareviga morgon för det handlar ju inte om några extrema tider direkt.... Jämför gärna mina tider med Mia som glad o nyter skriver sitt dagens första inlägg 5,24?!?!

Gääääääspar mig vidare genom dagens tidningar....

- Googla dig själv!

2009-03-19, 02:20:32 / Kategori: Skratt!!
Hittade ännu en rolig sak, denna gången hos Saker o Ting!
Googla ditt namn plus är inom citationstecken, tex "litentanta är".
Kopiera de 5 första träffarna där meningarna innehåller litentanta är
och lägg in dem på din blogg.


"litentanta är lite taskig med dottern"  ................. oops...är jag så elak?

"Litentanta är kanske inget kvittrande solsken heller direkt så vädret torde väl matcha ganska bra! ".... Hmm, vilka enorma scoop om mig det finns där ute i etern

" litentanta är inte uppkopplad"......joooo, det är jag ju, annars skulle jag väl inte se det här ;-)

Verkar som att jag inte skriver om mig själv så ofta, ingen Zlatan här inte utan ska det vara nåt så blir det jag helst, inte fjola iväg i tredje person (andra? ) är så trött nu att skallen lagt in backen minst sagt.... *gäääääspar*

Men nu säger jag natti, ska inte upp om 4 timmar ivf, ställt klockan på halv tio så jag kanske får några timmar i natt!

- Soluppgång o solnedgång vill jag ha, NU!!

2009-03-18, 23:40:23 / Kategori: Drömmar!


Jag ville inte ha anslagstavlan, jag vill ju ha den där väderdonnan,
kommer ni ihåg den snutten de körde förr om  åren?
Sverige var liksom en tjeja i bikini (minns jag rätt där?) åsså var det
solens uppgång från Kiruna o söderut o sen tvärtom, söder till norr
när solen gick ner....

Just den filmsnutten ville ju jag ha o ingenstans hittar jag av den...
Har gått igenom svt´s Öppet Arkiv, youtube....var annars kan jag leta
efter sånt? Nån som vet o kan tipsa mig, typ nu.....eller allra helst nyss..


- Smaskar till det idag igen...

2009-03-18, 20:34:11 / Kategori: Hälsa


Så, nu är vi riktiga bloggare jag o dottern , stod och valde lite (drömde mycket
snarare.....) om kanske en Ben & Jerrys eller jaaaaaa!! Kladdkaka o glass!!

Man ska ha i åtanke att vi i 3 år suttit uppe i Högland, inte direkt läge för "tokiga
skrapa ur börsen o se vad vi kan KÖPA"-ryck där inte då det ju var sina 2,5 mil
till närmsta affär.... Då gick det minsann bra att baka, men nu....

"Köpe-kladdkaka"....ja, jag säger då bara det, stadslivet går inte bara hårt åt
plånboken, man blir då förbenat lat också.... Fast nu var det ju enbart för att
bilen skulle sova över en natt till....annars hade vi aldrig idats gå ända till
Coop inte...(då hade vi varit tvungna att nöja oss med största lösgodisaffären
i stan, sisådär en 3 minuters promenad härifrån....hehe!)

 kolla, kolla, hittade tom referenser på nätet ;-)

-Ska vi sprida vidare livets låga vänner?

2009-03-18, 19:32:11 / Kategori: Obestridliga faktaså otroligt lämpligt jag hittade den här,
visst kan vi hjälpas åt att sprida lågan
vidare?

ta med den till din egen blogg och låt
den aldrig slockna!


Jag hittade den hos Wiccankraft som själv hade hittat den hos Lena

- Dags för lite ödmjukhet tantan!

2009-03-18, 16:28:12 / Kategori: Tankar
Jag drog visst iväg ett tag och tänkte mig så mycket bättre än vad jag var, man MÅSTE inse var man står i livet för att kunna anpassa sig till nuet! Punkt! Jag blir så ivrig när jag kan kliva dessa 8 år tillbaka till dåtiden och glömmer helt bort mig, vips sitter chefsattityden där i skallen och jag, jag kan allt, och lite till....

Det jag kan är att flytta dessa eviga kartonger, stapla dem, fylla på, check för det!
Jag kan ju också svara på frågor, om det inte är några nya produkter för då...då
kommer snarare dumstruten på än nåt annat.... (fast jag kan också ljuga hehe!)

Men till saker som jag faktiskt inte kan är ju att beställa, har ingen rätt eller anledning att börja muttra som nån gammtanta om att det är slut på det, o titta där, fy tusan o på min tid minsann....Jag lär nog tänka mig för en o annan gång innan jag gnäller om datum och sånt också, herregud, jag har varit borta i nästan 10 år för tusan, ödmjukhet och en jädra inställnings-omställning gäller from i dag!

Förresten, när vi ändå är inne på tid, hur går din dataklocka? Här har du en sida där du kan ställa om din dataklocka, fast de är lite sådär o vill kanske inte garantera beroende på vilken uppkoppling du har osv, men jag ligger härmed bara 2 sekunder fel (sen är det en diff på 1 timme, ganska viktigt att komma ihåg!), inte 8 år som nyss, låter väl bra?

Vill du titta lite mer på själva konceptet med tid har ju Wikipedia, som alltid, en sida för det också, varsågoda!


Hittar en liten härlig sanning om tiden där också,

"Tiden är alltid ny, och därför tidlös."

-Jiddu Krishnamurtieller varför inte en lite torrare variant?

"Tid är det som man mäter med en klocka."

-Albert Einstein


-Goder morgon!

2009-03-18, 08:49:14 / Kategori: Allmänt
Morgonstund ska ju ha guld i mun(d)? Eller som här, inflyttning i lägenheten vägg i vägg vilket verkar innebära sågande och bankande, vanligtvis räcker det ju med ett bank i varje vägg eller hur? Inte här inte, låter som att de ska hamra sig tvärs igenom väggarna ÖVERALLT ju....

Tror att jag haft en drömlös natt också, alltid lika skönt att inte vakna mitt i nån hemsk situation med andan i halsen utan nu var det lugnt och stilla, förutom vännens sms då ;-) och hittar ett erbjudande jag inte kan neka till på datorn. Vattengympan har fått platser över och from tisdag är det bara att köra igång, är ju flera år sedan senast och det är en perfekt träning när man är lite..haha, oerhört otränad!

Fyller så sakteliga mina veckor, måndag, tisdag, onsdag och fredag är det nån form av aktivitet alltså, torsdag blir vilodagen, och helgerna förstås, men nu ska jag ju kunna balansera upp nacken också inbillar jag mig! Fast sjukgymnastik på gym måste jag också fixa... mycket man ska igång med på en o samma gång efter den här långa dvalan....

Men först, morgoncigg (oops....ska sluta!), morgonspackling, annars dör väl vännen rent av när hon kommer ;-) och ja.... leverans till sjukan före 13, det är väl dagens måsten!

Kommer igen o knapprar på efter middagen först eftersom jag misstänker att det är sjukbesök som gäller i eftermiddag också, ALLT är ju möjligt när man har den vita Jettan på parkeringen nämligen, tack för det lånet modern, snacka om att underlätta en hel massa när det ska transporteras fram och tillbaka!

- Och i morgon är fortsättningen på mitt nya liv!

2009-03-17, 23:50:25 / Kategori: Tankar
På sjukhuset var allt lugnt o bra, skönt när saker o ting ordnar sig, men återigen, jag är väl en sån person som känner mig, och anhöriga, som säkra inom vår sjukvård. Brukar säga att jag har erfarenhet av vården, en underdrift vid det här laget minst sagt, men rent generellt måste jag säga att under de sista ....39-40 åren har jag nog överlag mest lovord att komma med!

(hmmm, fast iofs, finns ju ett par avdelningar som jag inte direkt skulle rekommendera folk att kontakta i onödan, men så är det väl för alla misstänker jag!)

Nå ja, ska väl försöka avrunda kvällen i hyfsad tid i kväll tänker jag, blev bara en 4 timmars sömn i natt och så välfungerande är inte min skalle på så få timmar... (lovar dock ingenting utan rätt vad det är sitter jag här och kläcker otroligt genomtänktänkta blogginlägg...)
Lämnar er med lite vinterbilder, har akut skoter/njuuuuuuuuuta av vintern-sug  just nu, är lite väl tråkigt med vinter i stan ändå... Det är mest jobbigt, annat är det ju faktiskt när man kan kliva på skotern och bara ta en sväng upp på fjället, eller nån myr om man inte ids så långt ;-)

Ha det bäst alla snällingar som varit in o kommenterat idag, är alldeles överväldigad av alla trevliga människor!

Lite himmel och snöstaket uppe på Blaikfjället..... var antagligen förra vintern...
Bara en njuter av att solen är framme så länge-bild här i skogen intill....
Just precis här går skoterleden.... om jag vill vara där nu?! *nickar ivrigt*

-Tjälknöl o pärsallad!

2009-03-17, 18:52:25 / Kategori: AllmäntLyxade till det och inhandlade 150 gram tjälknöl på affären idag
vilken jädra tur att man inte går på den butiken oftare ändå, är inte
nådigt enkelt att stå emot när det är en sån underbar delikatess-
disk minsann....Sen köpte jag Rydbergs Potatissallad...en laktosfri potatis-
sallad....... Vilken smaskig middag jag fick ihop alltså, är
tämligen nöjd över tisdagens måltid alltså :-)


- Socialbidragsbloggare....på låtsas alltså

2009-03-17, 17:02:52 / Kategori: Tankar
(bild lånad från aftonbladet)


Läser om bioggen hos Bloggkommentatorerna, låter spännande trots att jag tidigt får veta att det ju bara är på låtsas, trots att de hävdar att många studenter får kämpa och överleva på mindre pengar än så månad efter månad.... (jag vet om det, lovar, men om man står som vuxen människa med familj...då har man vips andra utgifter än studenter har...helt olika prioriteringar.... går liksom inte att leva på nudlar eller snabbmakaroner allena i en familj med växande individer...osv...)

Tydligen ligger soc.normen på 2910:-, plus ett SL-kort om man bor i Stockholm och är anställd alternativt söker arbete. Antar att min inte fullt så roade och positiva inställning till den här bloggen är just för att experimentetet (för det måste man väl ändå få kalla det hela?) varar så kort som en ynka månad.. EN månads totala kollaps ekonomiskt klarar de flesta av, är inte så svårt att komma ikapp sen... Men ta ut svängarna lite mer, ta ett halvår eller ett år när du väl ska försöka vet jag, Jessica Ritzén?

Själv har jag varit sjukskriven i åtta långa år... det är ganska många månader, eller hur? Ingen blir rik av en sjukersättning inte, men som sagt var, missförstå mig rätt nu, jag är TACKSAM över att vi har det försäkringssystem vi har i Sverige, väldigt TACKSAM! Hur skulle jag o dottern ha klarat oss hela den här tiden utan möjligheten att få ut pengar där? Sen att reglerna är såna att man blir utförsäkrad från försäkringskassan efter 5 år, det var det ingen som behagade att meddela inte... Fortsatte att betala även den höjda avgiften, en drygt 500:-/månad för absolut INGENTING i ett år... Snacka om högt pris för att bara stå som stödjande medlem utan rättigheter....

Men
jag säger som Tony Rickardsson
-Jag är inte bitter......

Jag/vi har ju faktiskt överlevt, alldeles på riktigt också, sen kan man ju gå in på vad man försakar som fattigsvensk om ni vill, men jag vill inte tråka ut er i onödan.... (saker som nya kläder och fritidssysselsättningar, semestrar och resor....sånt har ju inte drabbat mig direkt.... en jädra tur att jag inte bryr mig om eländet då ivf, den dagen jag blev modemedveten skulle jag nog be särbot göra processen kort.... ner med mig i en Baxter-låda och pang m haglet... ) det m lådan o haglet är en väldigt lokal lösning på "för många kaniner" i glesbygden, signerat särbot.... För jag tänker såhär, vissa saker har man råd till, andra inte... verkar som att många svenskar lever väldigt mycket över vad deras egen ekonomi tillåter,  nog har jag suttit och nästan skickat det där smset, pengarna räcker inte till-paniken kommer väl över en ibland fast man är van, men än så länge, peppar, peppar, har jag inte raserat den lilla stabiliteten man trots allt har i sitt eget ekonomiska kaos.. Pryttlar, sk upplevelsesemestrar och status är inte och kommer aldrig att vara meningen med livet för mig, PUNKT! Jag glider hellre nerför ån i sakta mak på jakt efter de stoooooora fiskarna, kostar inte många kronor per säsong och ger mig allt från adrenalinkicken när det nappar sådär RIKTIGT och det är minst lika fint med en solnedgång över Långsele-ån som en 15 000 kr-resa till Kos solnedgång, o det VET jag, för det fanns ju en tid när jag också hade pengar... typ....


Ja just ja, ni vill väl ha länken till "testa på sådär lite lagom"-fattig-bloggaren kanske?
Fattigbloggen

- Fick mig en utmärkelse såhär på morgonkvisten! :-)

2009-03-17, 11:03:27 / Kategori: Jag har fått en Award!Vissa dagar är lite virrigare än andra, har snurrat runt i mardrömmar hela natten känns det som och det här var en underbar start på dagen måste jag få säga! Tusen tack Mia


Skickar den gladeligen vidare till ett gäng med härliga bloggare!

Äh varför inte , bara för att du skriver så kul och finurligt!

Fiskemorsan, som att det inte räcker med att vi delar samma passion ;-)

Virpi , för tänkvärda inlägg, snurriga inlägg o härliga bilder!

Lindis, för underbara bilder, ljuvliga tittar in i dina dikter och "gammal" vänskaps skull!!

Lena på Storvreten, (tänk att samma tanta varit hos dig? ;-)  ) Här har vi hög igenkänningsfaktor minsann!

Thalina, här är det härligt att titta in, alltid nån mysig berättelse med gott om fina bilder!

Evam(u m prickar över, hittar inte igen den bokstaven....)m Härlig blogg med full fart!

Gladulle, fast hon är mitt uppe i en paus, kanske blir det en sporre att "komma tillbaka"? Hög igenkänningsfaktor, vi är ju uppfödda på samma bakgård ;-)


Nu har jag inte tid längre, måste iväg till sjukan minsann!

Ha en bra dag vänner så synes vi senare, förhoppningsvis med några bilder i kameran då solen ju tittar fram, äntligen!!

- Anna Odell, fängelse?

2009-03-17, 01:15:53 / Kategori: Vanvett!!
Vår kära Anna Odell, den numera ökända konstfackstudenten som fejkade en psykos meddelst ett självmordsförsök, skrev om det tidigare i bloggen, verkar enligt en artikel i Svd av ett i värsta fall fängelsestraff....

Fd Jämo, Claes Borgström är hennes tilldelade advokat, nå ja, då kan hon inte skylla på dåligt försvar ivf, OM åklagaren efter genomförda förundersökningar anser att  det finns skäl att väcka åtal....

Återigen retar jag mig vansinnig på hennes totala brist på självinsikt, hennes bemötande av risken att inte få sitt projekt godkänt av Konstfack är bara för sorgligt...

"Då får jag inte visa mitt verk på Konstfack. Men tids nog
hittar jag någon annan som är beredd att visa det, säger Anna Odell. "

Suck, är inte det samma sak som:
-Det skiter väl jag i?!?


- Såg ni "Grillad" på Svt i fredags?

2009-03-16, 23:59:15 / Kategori: TVDen nya satsningen med Tomas Järvheden som programledare var ganska menlös tycker jag, bara poänglöst elakt och sånt fungerar aldrig i mina "öron". Läser idag att veteranerna Claes Malmberg och Lennie Norman hoppar av, Garvar dock åt Claes som påstår sisåhär:

"Enligt Claes Malmberg, som anser att han inte fått gehör för sina synpunkter hos SVT, faller bristerna tillbaka dels på att en del av de personer som grillas inte har tillräckligt långa och intressanta karriärer bakom sig, dels på att formatet är för hårt kontrollerande, komikerna ska hålla sig till skrivna manus."

Kanske är jag den enda människan som tycker att just han inte ska uttala sig så mycket om komedi, hans storhet hos mig låg på topp när han, pudrad eller inte, gjorde Ronny Jönsson för en hundra år sen... Numer känns han bara alldels för mycket liksom...

Lennie Norman har jag ALDRIG skrattat åt, han brände sina skepp sommaren 1991 när han drog sitt jädra skämt om gravida kvinnor och hur otroligt ICKE-attraktiva de var, helt jämförbara med att försöka spänna på en Bubbla, som i WV alltså.....

Men bortsett från min personliga åsikt om deras ev förmågor som komiker så håller jag väl med dem.... Man ska banne mig vara rolig, spontan och INTE bara nedlåtande, det blir mer mobbing och sånt har vi väl ändå nog av i verkligheten?!

Läs intervju i DN


- Dagarna efteråt.... men räddningen finns!

2009-03-16, 23:37:04 / Kategori: HälsaFör oss laktosintoleranta finns bara tre vägar att gå,
INGA mejeriprodukter......
Svindyra Lactrase tex....(laktasenzym-kapslar...)
eller Valios GODA låglaktos/laktosfria sortiment,
(ivf om man vill ha saker som smakar "som det ska"!)


- Jag vill, jag kan, jag gjorde!!!

2009-03-16, 22:48:26 / Kategori: Obestridliga fakta
Japp, jag är en klippa, en resurs, en toppenanställd!!! Jag gör sån skillnad, sån nytta och så effektiv jag är alltså ;-) Fast, jag går utöver och jag får ingen information och jag räknas liksom inte....

Men just nu skiter jag i det, för jag vet att ingen staplar smör som jag gör ;-) Eller typ, nåt ditåt ivf..... Nu sitter jag bara och lider för helgens ostfrossa, hmmm, såhär i efterhand vete tusan om det var värt det, men DÅ var det super ivf, ost är gott!

- Ibland vet man inte vad som är fram, eller bak....

2009-03-16, 12:18:52 / Kategori: Tankar
Vissa dagar är liksom...bara förgjorda innan de ens har börjat... Idag är lite av en sån dag känner jag, vad är rätt och vad är fel? Hur GÖR man rätt ? Ja ni, vi föds in i helt olika sammanhang helt enkelt, fyller olika behöv eller förstör olika förutsättningar eller nåt, spelar ingen roll om man har "huvvet me sig" som vi säger, när det liksom inte går att förstå ändå...

Men annars då? Jo, lekjobbet väntar, en liten tripp upp på sjukan blir det efter det och sen hem och ta itu med den där jädra städningen som jag liksom "glömde" i helgen... Fast ibland är städning bra, rent funktionellt är det alltid bra förstås men sen är det lite som att man sorterar upp i skallen också.... En dammtuss väck, en klarare tanke kanske?

- Utmaning

2009-03-16, 11:43:43 / Kategori: Utmaning
(lite promenad på Nydala vintern -09)


Tre jobb jag haft:
Hotellstäderska, växeltelefonist, bartender

Tre platser jag har bott på:

Skärvsta i Sollefteå, Högland utanför Dorotea, Grisbacka, Umeå.

Tre saker jag gillar att se på tv:
Wipeout, Greys Anatomy, Så ska det låta

Tre favoriträtter:
Lax (grillad eller stekt!), Kycklingfilé, Max Skrovmål  (gillar inte att laga mat för stunden så fantasin tryter....)

Tre platser jag skulle vilja vara på just nu:
På fjället i strålande sol, i en egen bungalow klängandes efter sidan av berget/vulkanen på Santorini, på jobbet (haha, japp, abstinens har jag minst sagt!)

Men kom igen säg någon mer spännande plats:
Ok, ok...kan tänka mig att ta mig en semester nere i Västindien på en maffig segelbåt/yacht ett par veckor MED personal och allt!


Nu tänkte jag utmana några stycken,
vill veta lite mer om:

Lindis
Virpi
Thalina

Givetvis får den som vill också anta utmaningen, tänkte dock hålla mig till ett mindre antal här, lite stressad då jag ska iväg o lekjobba strax!


- Lite Izzy för kvällens garv?

2009-03-15, 23:52:06 / Kategori: Skratt!!

Engelbert Humperdinck....
- Till salu, engelsk by!

2009-03-15, 22:04:37 / Kategori: Drömmar!


Undrar hur bankerna skulle ställa sig ett lite större lån.... en by ska väl ändå inte kunna sjunka i värde och man borde väl kunna använda en hel del av de där fastigheterna som turistbostäder eller något?

Snacka om nystart för en själv..... *drömmer*

- Tre systrar i Vilda Västern?

2009-03-15, 15:29:37 / Kategori: BoktipsUndrar hur Swede kan vara, har inte läst något av Pauline Wolff förut så jag har egentligen inte en aning om hur hon skriver. Själva skrivstilen är så viktig för mig, min period med högtravande böcker och pompös text är helt klart över, sitter mest och läser självbiografiska verk numer då kanske innehållet går före ev. fantasifulla beskrivningar och kringelikrokar.

Ivf så tänkte jag främst på svägerskan uppe i byn, den yngre av er alltså ;-) , när jag såg intervjun. Kanske det kan vara något för henne, eller för DIG Gunilla? (oops, nu kom dit namn fram här i bloggen o allt, sitter ju fortfarande på de där härliga bilderna jag sa att jag skulle använda till ett dejting-inlägg ...Vet liksom inte om jag får använda dem... ;-)

"I "Swede" får läsaren möta svensken Jan "Swede" Anderson som i slutet av 1800-talet gjorde sig ett namn i Västern som legendarisk prisjägare, någon som fångar eller dödar efterlysta personer mot belöning. Det är människor i hans närhet som berättar......"

"Swede" handlar om mod, mord och hämnd. Det är tre svenskättade systrar som bestämmer sig för att hämnas på Jan "Swede" Anderson som bär på en mörk hemlighet.En långsam förfärlig hämnd som gör boken till en riktig rysare, mer ska inte avslöjas här".

Vill ni läsa hela intervjun av Lena Jordebro hittar ni den här i Dn 

Vill du köpa den, snart!, så får du en länk till min favoritbutik på nätet Adlibris


- Straffskatt på choklad?

2009-03-15, 13:56:14 / Kategori: Vanvett!!Enligt E24 har en brittisk läkare vid namn David Walker försökt få igenom ett förslag i BMA (British Medical Association) vilket skulle innebära en straffskatt på just choklad......?
 

"Enligt Walker är choklad en viktig faktor bakom växande övervikt i västvärlden."

Suck....kan vi inte få ansvara över något själva?


- Söndag och grått.... idétorka

2009-03-15, 12:35:51 / Kategori: TV
Vi sitter här o trycker i oss det sista av godiset sen i går, helt ok sätt att starta dagen, men inga ideér för dagen dyker upp. Hade kanske tänkt att promenera till Bildmuseét men jag hittar inga utställningar som intresserar mig idag, då är valet ganska enkelt, ids inte ut o vanka..

Det enda planerade för dagen är tv-tittandet.... Beck - Det tysta skriket, kl 21 på fyran och innan det Wipeout kl 20 på femman. That´s it liksom...känns lite tråkigt kanske...

-Lyssna lite på den här soulmannen nu bara!

2009-03-14, 23:42:00 / Kategori: Musik
Har suttit och lyssnat på Malena på youtube, inser att hon är en väldigt kompetent mezzosopran, givetvis så dyker alltid Pavarotti upp när man jagar klassisk musik där och jag får lyssna på en gudabenådad tolkning av Nessun Dorma men även en helt godkänd version där Michael Bolton även han sjunger det stycket!


- Mardrömsvinsten?

2009-03-14, 22:43:52 / Kategori: Tävlingar
Var ute o snurrade bland bloggarna, helt vilse den här gången måste jag erkänna, men hos Diosa hittade jag det här, som jag tar mig friheten att klistra in i sin helhet :-)  
(är inte ute efter att håna eller något, bara en klar o enkel bild av en åldersskillnad som jag nog lär acceptera, vare sig jag vill eller inte.... jag är medelålders nu  *suck* )- Du måste bo i luleå
- Ha tillgång till ett vardagsrum
- Ha användarbild
- Och skriva en motivation om varför just du ska vinna.
Snälla, snälla dotter,
OM du ser det här, TÄVLA INTE! ;-)


Kan seriöst inte tänka mig nån värre underhållning hemma i vardagsrummet...


- Malena är för skön!

2009-03-14, 22:31:52 / Kategori: TV

-Jag hann....

2009-03-14, 19:56:52 / Kategori: Nystart?
precis klicka iväg förra inlägget innan min alldeles egna svarta, allra finaste burk m sin superduper fina skärm, och mitt antika tangentbord (nästan det viktigaste av allt!) helt plötsligt började fungera!!!

SÅÅÅÅÅÅ
nu är jag glad igen
Nu ska jag skära päron, ta fram smör o vräka i mig laktospills,
här ska gottas i idel ädelost och Pepsi!!!!


- HJÄLP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2009-03-14, 19:48:30 / Kategori: Vanvett!!
Mitt särbo har fixat fläkten på mitt grafikkort!!! Jajamen, han kan han!

Fast.......

Mitt särbo har visst...... ordnat det så fint att min dator inte vill funka längre.....

Satan, är väl det minsta man kan säga.....eller KUK som han säger hehe! (fast det är faktiskt jag som har tjatat in det uttrycket hos honom misstänker jag.....)

Vad blir det av en litentanta utan dator kan man tänka? En väldigt bitsk jävla kärring är nog det mest korrekta svaret, att man är tämligen databeroende är ju bara en sak, att det är dyrt att laga datorer är en annan, att han är trasig i ryggen o smått olycklig en tredje.... men suck..... Den här datorn kan jag ju bara låna medans litet särbo är hos litentanta.... sen då?


- Jag, en bild-pirat.... (blinkar åt "enöga" på min högra sida)

2009-03-14, 16:03:17 / Kategori: Obestridliga fakta
Fick mig en jättefin länk på dotterns blogg i går kväll, vet ju hur rastlös hon blir på fredagarna när hon inte har fått göra nåt kul, men nu var det ju iofs så att nån liten tösabit faktiskt var sjuk så det fanns ju inte så många alternativ, eller hur?

Ivf gjorde hon ett fint bildcollage med min sidadress bredvid, i det collaget fanns en helt jädra underbar bild som jag hittade på nätet för länge sedan. Den finns sparad på min hårddisk, aldrig använd till något utan bara tittad på för dess totala skönhet (vet inte om det är förbjudet också?)..... Dottern satt här hemma o trixade och trodde givetvis att det var en bild som jag tagit, o sköna tanke, men så är inte fallet, inte alls...

Har sån ågren för det här att ni aldrig kan gissa, OM du som tog fotografiet skulle springa på det på nätet så hoppas jag att du hör av dig till mig, vill verkligen inte ta äran till mig för något som definitivt INTE är mitt, och kan jag kompensera på något enda sätt så kontakta mig på litentanta@gmail.com , är lite knivigt att komma åt dotterns blogg nämligen som ligger på en tidiningsblogg....

Återigen, ber om ursäkt, den allra vackraste bilden med vattnet och stenarna i solnedgång(uppgång?) är alltså inte min!

(kanske kan jag känna mig lite bättre nu, kanske alltså?)

- Vem ska vinna?!

2009-03-14, 15:28:53 / Kategori: TV


Jag är leeeeeeeeees på smilfinken från
Skåne och jag vill inte skicka honom vidare...
Det här är svårare.... fast hon ser ut som en Joe Cocker
i kvinnokläder, och låter som en usel Janis Joplin, så
kom jag på mig själv att faktiskt gilla den häromdagen...
på radion alltså...Go Caroline?

Nä, gillade inte Agnes i Idol, gillar inte
henne nu....för tunn röst och för....ofärdig?
(som i inte färdig som artist alltså!)

Gillar ju rock men har hört den här förut,
många många gånger förut...... No Heat
for this mama.... 

Saknar bara Monika Zetterlund än mer när jag
hör den här tunna rösten.....She´s a small, small
girl....lilla Emilia
Här är väl ändå nått som t.o.m ryssen kan
rösta på? Säkra Alcazar levererar alltid...
(sen vill jag bums på tivoli när jag hör den,
nån mer som associerar sånt här dunka dunka
m snabba karuseller?)


 

Underbara Sarah Dawn Finer......men låten är
lite sisådär.....Men ändå....hmmm 

Sånt här fjask är jag helt klart för gammal för,
faller fetbort (eller vad ungdomen nu säg...haha!)
Inga
EMD vidare för min skull alltså.... 
Jag må älska Grekland...
men Sofia med Alla....näpp!!
Liten Molly, fast dottern brukar gilla sånt här dömer hon ut henne
för alldeles för tråkig låt....utstrålning och melodi som mellanfil......En låt som har vuxit med tiden, hörde också den häromdagen
och märkte att jag gillade den....eländes elände.... Kanske
Malena kan vara något för Europa?Summa summarum? Jag vet inte, inte alls.....

- Kolla inlägget nedan FÖRE, sen det här!

2009-03-14, 13:46:52 / Kategori: Skratt!!
Givetvis måste jag ta med den här versionen också, verkar som att jag stoppat huvudet långt ner i sanden eftersom att jag helt missat den här videon, annars brukar jag ju hitta igen Johan Glans o Björn Gustafsson direkt de kommit med nåt nytt! Men smartast är nog om ni läser/tittar på skvätten från själva Patrik 1,5 först!-Patrik 1,5

2009-03-14, 13:35:48 / Kategori: Filmtips
I natt tittade vi på en helt underbar svensk film, ett måste om man gillar finurliga, roliga och tänkvärda filmer! Var faktiskt imponerad av allt, allt för mig innebär framförallt att ljudet var helt ok, brukar annars vara svenska filmers akilleshäl enligt min uppfattning.

Här får ni en lite försmak, tre underbara skådisar som funkar jädrigt bra ihop!
- Gäääääääsp....

2009-03-14, 13:22:14 / Kategori: Allmänt
Har sovit korsitvärs i dag, mycket häftiga drömmar med allt från 5 ha stora båtar (ganska stora va?) till litentantas misshandel av prematurbebis... Huvva, skulle mata liten, liten bebis, den var ett år gammal o inte större än en handflata (?) och jag lyckades visst dänga dess huvud så hårt i något att de såg hur hjärnhinnorna bågnade...  Sen var det visst med nån Marie Picasso i ljusblåa underkläder, såååååå snygg att det rent blev intresse bland alla björnar som vaknat upp ur idet osv...

Inte så mycket logik utan mest en massa konstigheter, knäppigt hur det kan bli minst sagt... Tror att vi tar en lugn start av dagen innan det blir lite inköp av nån form av smaskighet till finalen i melodifestivalen, dagens inplanerade aktivitet.

Gäääääääsp igen, det var inte så enkelt att komma igång minst sagt...

-Om nån undrar så joo, det är inte så mycket vettigt idag inte...

2009-03-13, 23:45:37 / Kategori: Tankar


Har ju faktiskt fått hit särbon ikväll, tänkte prova att vara snäll o trevlig en hel helg som variation... Man blir lite otränad när det är så bekvämt att bara babbla m hamster o titta på dum-tv att den där sociala kompetensen verkar ha gått i ide...

Men som tur var är han så nöjd så med att bara sitta här bredvid.... o surfa på blocket.... Medans min trut går i ett och babblar om allt o alla, lite som en "live"-bloggkommentator, en alldeles egen en i hemmet? (kanske vore något att jobba vidare på, kunde ju konkurrera med bloggkommentatorerna och de andra proffsen på nätet?)


-Träning för babbliga tanter?

2009-03-13, 23:35:26 / Kategori: Vanvett!!


Nu kan jag ju på en gång säga att just i det muntliga området, där behöver jag ingen träning, men ändå..... Så slut man är i alla andra kroppsdelar av att låssas-jobba i två hela timmar så borde jag ju skämmas....

(o just säljtugget de kör här, är det inte helt underbart?)-Inte undra på att man är knäckt efter jobbet.....

2009-03-13, 17:33:26 / Kategori: Hopp!!
o det här, det är bara vägen hem.....
(David Belle heter bombnedslaget förresten!)

-Hallelujah!

2009-03-13, 11:18:36 / Kategori: Vanvett!!Först blir jag väckt av en mindre positiv tanta på stället där dottern har sin praktik.... En riktigt sur och bitig sak som inte ens har vett att presentera sig utan börjar fråga, suuuuuuuuuuuuurt, var hon befinner sig....

Den här gången var jag dock beredd, fräste tillbaka och undrade VEM HON var?! Fick nån snabb o tjurig förklaring från var hon ringde och jag sa att jag suttit länge i telefon dan innan för att försöka sjukanmäla men att ingen svarade.... Hon skulle "kolla" numret jag ringt till, inte ett ord om det var rätt eller så o klick så var det samtalet över....

Ut på balkongen, telefon i värsta hugget och här ska väckas särbo (gör ofta så när folk väcker mig för tidigt nämligen, inte bara jag som ska få lida utan även han!) Då ser jag till min förskräckelse 4 yngre saker vinglandes omkring mellan våra små hus, de delar upp sig i par, de obligatoriska foldrarna i händerna o alla, notera ALLA dörrar bli påringda...

Jag gillar inte dessa vittnen, gillar inte Mormonerna heller som kommer dragandes med sin obligatoriske amerikanske "vän".... Känns ungefär som om en telefonförsäljare skulle ringa på eller något.....

Men jag hann in, tror att de såg mig dock, o ett par tre minuter senare klampar de uppför min trapp.... Alla  fyra...
-Riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing ring! på dörren


Öppnade jag?

NÄ, men jag är sur ändå..... Tycker inte att det är vettigt med en massa hjärntvättade individer som aldrig slutar prata, som aldrig tar sig tid att höra efter vad man nu sa, i stil med:

-Jag är INTE intresserad!

Så idag kommer promenaden till leka-jobbet gå tämligen fort, även om de inte "kom åt mig"......för jag gillar inte ens att ha dem ringandes på min dörr.... Kanske man skulle fixa sig en sån där klisterlapp ändå? Vore bekvämt, men nån säger mig att det inte är så enkelt dessvärre....

- Kanske lite feber (min ursäkt.....)

2009-03-12, 18:14:57 / Kategori: Skratt!!
När jag blir det minsta risig m feber blir jag hyperfjantig, lyssnar på lugna låtar och grinar, ser på kärleksfilmer och lipar, vägrar att lämna datorn.... (konstig biverkning kan man kanske tänka med tanke på min vanliga datatid, men ändå...) Just nu kan jag dock säga att det lönade sig att lusläsa bland annat svärsonens blogg ;-)

Blir alltid lika glad när jag hittar igen människor som delar min ICKE-BLÅ politiska ståndpunkt, plus till dig där nere på stan alltså! Tänker också vara så fräck att jag lånar ditt underbara Anders Borg-klipp, nu är jag ju iofs själv gammal "syndare" med en massa korkade utsagor genom åren men det är alltid så mycket roligare att se de personer man inte direkt gillar hamna på youtube, eller vad tycker ni?-Bara en till, sen lovar jag att ge mig, ok?

2009-03-12, 17:38:39 / Kategori: Hopp!!hihi, kramis gumman!

- Men stackarn är ju sjuk....

2009-03-12, 17:33:28 / Kategori: Hopp!!

Tänkte jag skulle pigga upp världens bästa, mysigaste och snorigaste tjej i hela världen med en liten bild på henne, och nu tycker jag inte att du kan bli sur på gamla morsan för den blev ju jättebra! (hukar mig)

Visst passar hon där uppe va?
Inte illa jobbat av litentanta, jag menar,
det är ju jag som har värpt underverket och allt!

Krya på dig nu vännen o så hörs vi väl snart igen misstänker jag!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam o lööööööööööööööööööööööööv!


( jo men just ja, här kan ni titta in och leka lite med bilder också YourMagicPhoto )


- Gratis kontantkort, nån som är intresserad?

2009-03-12, 16:13:51 / Kategori: Drömmar!
Jag är ingen klippa på alla dessa GRATIS-sidor som finns men så hittade jag ju den här, snart kommer mitt mobilabonnemang äntligen att ha gått ut, jag kan få återgå till kontantkort och kanske få lite bättre koll på mitt mobilande... Det funkar inte att sitta med höga mobilräkningar månad efter månad när man sitter med så kass ekonomi som jag ju faktiskt gör....

Så då blir det ditt ansvar, kära dotter att vara den som ringer....kanske lite kul, ivf sänker det då min räkning mycket ;-)

Vill du in och kolla vad jag svamlar om så lägger jag en banner här under, måste i ärlighetens namn säga att det är presentkorten på Siba jag egentligen är ute efter dock.... Tänk om man kunde få ihop slantar till ett NYTT dataspel nångång? Då skulle verkligen litentanta bli glad!

- Vinn valfri väggtext från vinylahem.se!

2009-03-12, 14:42:59 / Kategori: Tävlingar
Den här tävlingen passar nog oss här hemma som handen i handsken, dottern är INTE nöjd med att få det enda icke-bruna rummet i lägenheten.....

- Varför kan man undra och här kommer en väldigt logisk förklaring:

Hennes rum tillhörde tidigare en namne till henne, dock en 15-16 år yngre......alltså har hon den tveksamma äran att få sova i ett äkta grisskärt rum! Kanske inte vad en 17-åring drömmer om, eller vad tror ni? (kanske blir hon liiiiiiite gladare om hon vinner lite väggtext?)


Jag tävlar om valfri väggtext från vinylahem.se i Fru Evelinas blogg!
Tävla HÄR du med!


Tävlingen håller på till och med söndagen den 15 mars.

LYCKA TILL!
Vill DU vara med och tävla så gör du såhär:

Reglerna är enkla!
-Gå in på vinylahem.se och välja ut er favoritdesign.
-Skriv sedan en kommentar till detta inlägg där ni berättar
vilken design ni tycker är finast samt om ni vill tävla om
samma design eller hur ni annars vill att texten ska se ut.

(Glöm inte att skriva din mailadress tillsammans med kommentaren,
alltså inte i mailfältet!)

Ni som har en blogg - kopiera bild och text här ovan och publicera i er blogg!
Ni som inte har blogg - kopiera bild och text och maila till några av era vänner!

Viktigt,
kommentaren och tävlingen är hos
Fru Evelina!


(vilken text dottern valde? i do love you.........förstås ;-)  )

-Jag jobbar, alltså är jag ledig!

2009-03-12, 12:50:03 / Kategori: Tankar

Man är bra skruvad, direkt jag kom in i det här med måndag, onsdag, fredag-jobb fick jag helt gratis fyra leeeeediga dagar! Efter åtta år "ledigt" har jag äntligen ledigt, förstår ni hur jag tänker?

Idag tog jag mig sovmorgon tex, ok, ok ok, jag vet att jag hinner sova alldeles för länge även när jag lekjobbar  med men ändå, idag har jag yrat på hela morgonen....Så ledig är man faktiskt inte när man ska iväg och lekjobba så det så! Jag tog medicinen tidigt, bara det, för då fick jag lyxen av att kunna somna om igen!

Jag har nog babblat i telefonen, kanske mindre lämpligt... Får hoppas att det bara var i mina drömmar, för se, man får helt andra drömmar när man lekjobbar också! Bara bonusar egentligen :-)

Sen var jag ju leeeeddig så jag har provat lite sommarkkläder, haha, kan konstatera att favoritkjolen inte längre är för liten, den som jag har pressat in litentanta i och tackat gudarna för kraftig jeanstyg och riktig metalldragkedja!

Nu tittade jag efter och jomenvisst, Oprah går ju på dagarna, sånt kan man ju titta på när man är lekjobb -leeeeedig också, så det blir lite skvallertv MITT PÅ DAGEN idag!
 
Längtar redan till helgen, nu ska jag banne mig njuta av lekjobb -ledig helg också, kanske kommer särbot hit (?) och kanske kommer vi oss äntligen iväg till Bildmuseét..... För det är just på de lekjobb -lediga dagarna man har tid till lite mer kulturella aktiviteter!

(o sen vaknade jag helt utan gäst här hemma, så underbart, ingen IDIOT som parkerat sig i nacken som jag var rädd för utan det var helt lugnt och stilla! Underbart måste jag säga, helt underbart!)

- En Award till alla som vill!

2009-03-12, 02:18:18 / Kategori: Hopp!!Den här fanns till alla som ville ha den hemma hos Fiskemorsan, kändes som
att idag (eller hmmm, igår om nu rätt ska vara rätt!) var precis den dagen jag
behövde en sån här!

Känner du likadant, tänker nämligen lämna det helt fritt här också, att du behöver
en extraskjuts kan hända så varsågoda! Alla förtjänar väl en vänlig Ninja
lite nu o då? Om du vill kan du ju skriva hos vem du hittade den men det är
apselut inget tvång!

O nu måste jag sikta in mig mot sängen tror jag, även om jag är "leka arbets"-ledig
i morgon, ser fram emot att vakna med en helt ny kropp nämligen ;-) Tänkte att idag,
idag var bara ett undantag, vi satsar på det även om jag misstänker.....
Nä, ska inte igång o gnälla nu utan natti på er hela drösen!


- Men helt fel val!! Kvällsöppet var ju programmet!

2009-03-11, 23:49:09 / Kategori: Obestridliga fakta
Ibland tänkar man inte längre än vad näsan räcker, den absolut viktigaste programpunkten på hela kvällen var ju just Kvällsöppet på tv4 angående debatten kring läkarkåren, hur jag kunde missa det är helt otroligt!

Ikväll är inte kvällen för kraftig hjärnverksamhet dessvärre så jag kommer att återvända till det här ämnet en annan dag, kan väl förklara mig lite angående varför jag är särskilt intresserad av just dessa ämnen, felbehandlingar av sjuka personer.

Jag är ju uppvuxen med en njursjuk pappa, han blev väl som sjukast kring min födelse faktiskt vilket innebär att jag aldrig hann få se en frisk pappa förräns han fick sitt första njurtransplantat, vore väldigt lämpligt om jag kunde starta upp min minnesbank till sånt här, men tyvärr, jag har ju min blanka/stendöda hårddisk så direkta årtal när saker och ting hände kan jag inte skriva, bara en enkel sammanfattning. Har man varit med i en nära anhörigs sjukdom under så pass lång tid som jag så kan nog de flesta berätta både det ena och det andra om vården. Han avled 4 dagar före min 20-års dag.

Nu ska ingen tro att jag inte litar på svensk sjukvård, för det gör jag, har ju varit en större del av det under några år än vad jag själv tycker känns trevligt, men självklart har jag så mycket fortroende man kan ha, jag inser dock också att det faktiskt är människor som arbetar där vilket innebär att misstag kan göras, görs och alltid kommer att göras. Men sen, sen kommer vi det de helt oacceptabla kapitlen som med Mimmi , där måste vi kunna kräva MER av sjukvården, punkt slut!

Men som sagt var, återkommer en annan dag med skarpare hjärna, förhoppningsvis laddad pistol och argumentering på plats.

Avslutar med att säga att alla mina tankar går till Mimmi, Dennis och barnen Clara och Filip.

- 3-barnsmorsa och hög på cannabis.....

2009-03-11, 22:17:20 / Kategori: TV


(bild lånad från starmonitor)Nicky Taylor undersöker debatten om cannabis. Den brittiska regeringen funderar på att omklassificera drogen, men undersökningar visar att unga människor är förvirrade över dess legala status samt vilka risker det innebär att använda drogen.

Nicky försöker bilda sig en uppfattning om ämnet och avslöja sanningen om cannabis.
 
Delar av programmet spelades in i Holland, där Nicky tog drogen som del i ett kontrollerat experiment för att se dess effekter - däribland hur hennes bilkörning påverkades av att köra drogpåverkad, opåverkad och med alkohol i blodet.

Hon träffar även cannabisanvändare, samt följer med polisen i Amsterdam och Cambridgeshire på patrull och besöker Forensic Science Service, som jobbar med polisens tillslag av droger i England.

Går just nu, dvs kl 22 på tv3, verkar ganska intressant så jag går emot mina egna vanor och kollar in en dokumentär på trean!


- Greys Hospital är sånt man gråter av, jämt...

2009-03-11, 22:08:13 / Kategori: TVMed tanke på hur hopplöst oromantisk jag är så är det lite konstigt att just den här serien
har nästlat sig in under mitt skinn..... Skönt att kunna andas ut efter dagens avsnitt ivf,
kan ju inte skriva nåt mer om dottern får för sig att hoppa in hit o läsa.....vissa ser ju film
på bästa tiden......

(hoppa in till henne o ge henne lite support....blev ett smärre missöde idag på praktiken
som hon inte är alldeles nöjd över....förstår nog lite hur det kändes ändå.....snubblar
liksom fram på mitt eget jobb själv numer o så kul är det inte alltid....)
- Blonda Bellan ljuger? hehe säger avundsjuk tanta

2009-03-11, 20:37:53 / Kategori: Obestridliga fakta
Verkar som att jag ska hålla mig till tjejerna ikväll, äääääääälskar ju det "onda" skvallret men ändå, visst måste väl allt som står i DagensMedia vara sant?  (ja, ja, det här är operation sluta gnälla o hitta andra saker att gnälla på so here we go again!)

Enligt DagensMedia 2/3-09 låg Blondinens besöksantal på enbart..... 308.569 unika användare sista veckan i januari i år, nya rön visar att hon numer bara har 248.453 st ...... alltså har hon tappat hela 19% på bara 1 månad.....

Voi voi, kan det vara så att än fler har blivit lite väl överdoserade av tant Blondinbella (och nu är jag snäll och länkar på riktigt för jag vill ju inte att hennes storstilade planer att få ihop sin första alldeles egna miljon ska gå i kras..... ;-)

Kan väl ändå känna att tänk om hon bara kunde göra nåt nyttigt med alla sina stålar hon drar in, tänk er en röd/grön Bella istället för som nu en tråkigt moderatblå? Det vore väl mycket häftigare?

-Engla, nån som känner igen det?

2009-03-11, 19:46:56 / Kategori: Skratt!!
Ok, roa mig skulle jag göra och då finns det faktiskt inget bättre än att studsa runt bland de här "topp"-bloggarna vi har i Sverige..... Särskilt de där extra modefixerade ena, ligger ju så långt borta från mig och min verklighet man bara kan komma ;-)

Det finns en Englas Showroom som jag inte alls fattar varför jag ens tittar in hos, antagligen därför att Bloggkommentatorerna envisas med att kommentera henne, för jag kan lova att hon inte finns med som favorit här hemma åtminstone....

Engla, eller annamirjamaria (?) som hennes bloggadress är är en väldigt krävande kvinna modemässigt, det är inga bliliga plagg som köps in och det är väldigt strikt, elegant och....överklass, ivf i mina ögon... Hon har ägnat sista året åt att hängivet ta hand om sin förstfödda dotter, inreda hus och prinsess-stylat barnrum, ehh? och även då att inhandla tonvis med kläder och oroa sig för alla små snuvor och sånt som småttingar ju alltid drabbas av.. (min summering av henne är väl mest att hon är en tämligen neurotisk mamma, på gränsen till Linda Skugge kanske? näää...)

Först idag kom jag mig för att kolla upp vad hennes arbete verkligen består av, mammaledigheten är nämligen slut och mamma "Engla" är ju tillbaka i verkligheten igen, borta från sina rosa fluff och silvriga prinsesskronor på hemmaplan.... Alltså, tjejen är CNS-operatör?! Ha ha ha, så oväntat, så ruskigt oväntat, ville bara förtydliga det hela genom att googla fram första bästa bild jag kund hitta på just sökordet CNC-operatör och hamnade hos de här härliga grabbarna:(om nån undrar vilka det är så här har ni länken
det är personalen på Demek i Degerfors som får
statuera CNC-profiler för dagen!)alltså inte bara jag som drömmer mig bort i bloggen alltså,
titta gärna in hos
Engla o se kontrasten :-)

(vågar mig inte på att låna en endaste bild från henne
dock, brukar ju vara lite kinkiga med sånt de där
töserna....haha!)

- 4 X 2 timmar senare...

2009-03-11, 18:38:03 / Kategori: HälsaIdag kunde jag säga välkommen åter till en gammal vän, en icke saknad en, en som kunde hållit sig undan resten av livet och aldrig visat sig fula tryne igen... Men sån tur har jag tydligen inte för idag kom den åter... tittut precis som att jag skulle bli glad eller något?!

Var faktiskt flera år sedan vi möttes senast, har bara sprungit på nån av dennes släktingar nån gång i bland, sysslingen som brukar invadera högerarmen har kanske aldrig riktigt velat säga hej då, kusinen som härbärgerar ryggen har iofs inte heller flyttat ut.... Nu när jag tänker efter har alltid någon i familjen Smärta funnits till hands, även när jag inte känt det befogat, men idag kom DEN där jävliga åter...

Blev inget kärt återträffande, inga glada miner har synts och inga
-Välkommen åter-kramar har utdelats...

Blev bara en väldigt sorgsen, halvstapplig promenad i sakta mak hemåt efter timmarna var avslutade... Hur mycket jag än ville få vara ifred efter mina två timmar så skulle DEN tvunget följa med hem och ja, nu är det bara att hoppas... Förr om åren kunde jag ivf låtsas, med hjälp av mina smärtstillande, att jag åtminstone fick vara ifred någon stund  på dygnet... Numer är jag ju en epileptiker också, såna får inte använda sig av fantastiska "låtsas"-lösningar då dem visst inte är så bra alla gånger....

Så välkommen tillbaka, DU är långt ifrån saknad, allt annat än välkommen, men jag vet ju att DU aldrig fattat ett dyft av vad jag har sagt förut så antagligen lär du strunta i det den här svängen också.....

Blä.....
Suck.....
o skit också!

Nu ska jag läsa mig glad, underbara bloggar överallt att titta in hos,
kanske studsar jag tillbaka lite mer solskensfärgad igen, trots att jag
har DEN där här också, vi får hoppas, eller hur?


- Ingen sol men sköna kallingar!

2009-03-11, 11:03:46 / Kategori: Allmänt
Min allra nyaste förälskelse är mina "Skoglund"-långkallingar, OCH tröjan! Så sköna och så praktiskt att bara glida in i det såhär på förmiddagen, lufsa omkring i pyjamas först, där är resåren  mer än tveksam så magen hänger visst åt ett håll o resten av "hänget" dinglar åt ett annat, men sen.....in i den härliga förpackningen á la Skoglund o då mår jag bra!

Har tagit mina morgonpiller tillsammans med morgonvitaminen, måste vara åldern som ordnar det så praktiskt att både salvor som nattcremé och brustabletter som Berocca hittat sin väg hem till mig, ja det och faktumet att modern köpt fel....Då hamnar det så lämpligt här hemma!

Ska göra det här till en bra dag, eller något! Inte frysa som igår ivf, utan här ska vara varmt o gott och jag ska strunta i mitt blåmärke mitt i högra handen, ny dag - nya blåmärken!

(kräks lite på alla flåshurtiga bloggare som försöker vara sååååå alerta varje morgon...japp...)

-Jag gick på det, herregud....

2009-03-10, 23:20:11 / Kategori: Korkad
Minns ni som jag de första gångerna reklamen med Kära xxx Jonsson dök upp i brevlådorna? Jag minns hur glad jag blev, sitter de och skriver till mig personligen? Det här måste verkligen vara något speciellt!

Numer suckar jag ju mest, inser att sopsorteringen bara blir mer och mer krånglig då allt snart kommer i kuvert med fönster, såna man ska riva bort innan papperssorteringen , och just, limmet bakpå kuvertet är ju inte heller tillåtet att sortera med... (ivf inte här hos mina notoriska hyresvärdar...) På varje kuvert ska det alltså både tas bort fönster och klippas bort allt eventuellt klister... bara för att kunna kasta skiten!!

Det jag skulle skriva om var ju nu mailen, hur jädra personlig den har blivit! Har även där äntligen lärt mig att bara för att avsändaren står med namn så innebär det ju långt ifrån att det verkligen är nån som suttit o kletat ihop ett mail till mig, det kan ju precis lika gärna vara den där förbenade Viagra-reklamen eller vad som helst annat livsnödvändigt som nåt företag fått för sig att sälja in hos alla miljarder nätanvändare världen över...

Rent seriöst skulle jag bli förvånad om det är nån som öht VÅGAR köpa piller på nätet, och viktiga piller med, ser hur vissa mindre seriösa sidor drivna av vissa helt klart mindre attraktiva grupperingar driver (tänker INTE nämna vid namn då jag ju redan fick en pedofil på halsen alldeles nyligt, vilket man i jämförelse med de här grabbarna kan kalla ofarlig...då kanske ni förstår?)

De kränger saker som p-piller för en 35:-/asken?!? Skulle gråta blod om dottern valt att gå den vägen för att skaffa sig skydd..... Huvva...

Och som vanligt tappar jag tråden, den beryktade....

Såhär löd ivf ett av dagens mail, som först gjorde mig riktigt glad då det ivf inte var ett VB-mail (såna gillar jag inte..)

"Man tror nästan att det är en lögn, men det är sant‏

Hej,

Du tror att det är en lögn, men jag har ett unikt erbjudande just för dig! Förutom att du får finaste trädgården, får du allt detta:"


o sen kom det vanliga.....

Men jag föll ju liksom för ämnesraden, tänkte att aha, Victoria Frantsen (som "hon" heter), hon verkar ha något kul eller bra att berätta för mig!!

Nå ja, man lär sig väl till slut, hoppas jag ivf....
Kanske att man inte ska vara med i varenda tävling som finns på internet kanske? ;-)

- Omprogrammering av hjärna?

2009-03-10, 19:49:33 / Kategori: Tankar
Har ju ett gäng skärpta läsare här, bugar o bockar i evig tack o beundran (eeh, smörar jag? ok, kanske lite men ni vet vilka ni är!)

Tänker på det här med positiv affirmation nämligen, hur man nu stavar till det hela.... Fått en massa knepiga, skulle väl hellre vilja kalla det urknäppa, förslag på HUR man ska lyckas med sin arbetsträning, idag.

-Jag ska vara såååå nöjd med att jag kan gå dit, nu är inte det något problem då jag ju varken har ett rent rörelsehandikapp eller lider av någon social fobi, alltså inget att vara direkt tacksam över.

-Jag ska tala om för chefen, den som talar om vad jag ska göra dvs, att jag bara tränar. Viktigt tydligen, att man inte gör nytta och gör ett jobb och fyller en funktion.... (?)

-Jag ska tala om för mig själv att -Ja, vad bra det här går! istället för att tänka att YIIIPPIIIEE, kanske kan jag få öka med några timmar i veckan.........(hmmmm, jag vill inte blunda för att jag faktiskt vill göra nån nytta och faktiskt vill öka lite grann...)

-Jag ska se det som ett första steg i en lååååååååång trappa mot mer jobb och allt det där........ (Jag vill inte betona det långa som ligger framför mig för då känns det ju däremot hopplöst....)

Hur, och VARFÖR ska detta sätt att tänka in i min skalle nu? Jag tror på att jobba mot mål, jag tror på prestation, att känna stolthet över sitt utförda arbete, jag tror på att ta i, tänka till lite extra om man nu har lyckan att ha ett arbete som faktiskt kräver lite hjärnverksamhet istället för det jag har nu, där det mest handlar om att jobba upp en bra fysik...

Suck..... vore kanske lite lättare att ta in om det mer funkade mellan kvinnan och mig också, alltså tanten som envisas med att fjanta fram detta budskap utan vettigt underlag...

Jag kräver överbevisning nämligen, så tjurig är jag, kom med fakta så viker jag mig, om inte, acceptera att den här tantan gör allt för att vara till nytta, punkt!

-Förnedring på hög nivå ;-)

2009-03-10, 18:02:10 / Kategori: Hälsa
Alltså......jag och min eviga följetong magen.... I dag ringde de t.o.m o efterlyste mina prover... Skulle ju lämnat dem för ett par veckor sen om jag minns rätt men den där lilla detaljen med ett "flödigt"?, ett välfyllt provrör med den där slutprodukten i.... Den detaljen krånglade till det hela ordentligt, då stannade min mage av HELT..... Inte tusan är det så lätt då inte.....

Och nu ringde dem, o i ärlighetens namn, vad säger man när något inte fungerat, när man inte fixat av en grej, när det liksom inte "vill" sig? Jo...

- Nä, men det sket sig..... Alltså, det blev bara skit av allt...(Allt som kom ut ur min trut slutade med ordet skit....)

När jag väl var där och lämnade mina övriga prover, blodproverna alltså, så kom jag igång igen.... Samma idiotiska ramsor IGEN.....

Undrar vad den stackars sköterskan tänker om mig egentligen? Jag menar för att vara så pass avföringsfixerad som man lätt kan tro när man hör mig svamla, är väl tämligen oväntat att just den personen ska säga att näääää, skita o lägga i rör, det kan jag då verkligen inte göra....

Korkat, men dessvärre sant....


-Wipeout!!

2009-03-10, 11:23:00 / Kategori: Skratt!!
Usch, det är ju nästan pinsamt, alltså bara nästan, att säga att man garvade käkarna ur led till detta program på Kanal5, men jag ska vara ärlig, jag o särbon garvade så tårarna nästan rann till Wipeout i söndags! Tyvärr så missade vi en hel massa då jag givetvis hade glömt bort hela programmet, TACK dotter för din påminnelse!

 

Kolla in mer på Kanal5

-Här skulle jag kunna bo!

2009-03-10, 02:36:52 / Kategori: Drömmar!
Ska hoppa i säng, jag VET, men måste bara få visa er en kåk jag blev lite sådär apkär i ;-)  Eftersom att jag ju försökt hänga med i den här serien Engelska trädgårdar på SVT så har mitt sug för England åter vaknat till liv. Kolla gärna på SVT Play där ni hittar en massa avsnitt!


       

     Nu kostar kåken endast 2 250 000 GBP....... vet inte hur pundet ligger just nu men man får väl ivf gissa på en 10:-...så vi snackar om ganska mycket pengar, men ändå.... Här skulle jag kunna ha det riktigt bra tror jag!

Blir nu sugna på att läsa lite mer fakta om fastigheten så har ni länken här, Old Barn Lane, Churt, GU10

Sov så gott alla o sen syns vi imorgon kanske? ( o förhoppningsvis helt Alex fria då !)

- Fräls oss ifrån ondo

2009-03-09, 23:16:46 / Kategori: Vanvett!!
Verkar vara tänkt så att jag INTE ska lämna det här ämnet som gör mig så illa, sexuella övergrepp på barn - pedofiler, än hur mycket jag känner att jag inte orkar....

Hamnade kvar i tv-soffan och där går en väldigt stark dokumentär "Fräls oss ifrån ondo",

 


Fräls oss ifrån ondo.
Amerikansk Oscarsnominerad dokumentär,
filmad av Amy Berg, 2006

Sedan det blev känt att en präst gjort sig skyldig till en lång rad sexuella övergrepp mot barn växte en pedofilskandal fram inom den katolska kyrkan i USA. Men kyrkans kardinaler och biskopar gjorde vad de kunde för att mörklägga och förneka sanningen. Istället skyddade de prästerna som begått övergreppen och lämnade de drabbade familjerna i spillror.


Dokumentären är berättelsen om den katolske prästen Oliver O'Grady som visade sig vara den mest notoriske pedofilen genom tiderna inom den katolska kyrkan i USA. Helt i avsaknad av moraliska betänkligheter eller känslor av skuld och skam använde O'Grady sin charm och auktoritet för att kunna begå övergrepp mot barn i sina församlingar i norra Kalifornien.


Läs mer på Svt.se

Sista sändningstiden på SVT1 Onsdag 11 mar 2009 kl 14.15 
(Av rättighetsskäl visas filmen inte i SVT Play) så ladda era dvd-spelare!!

-Filmens hemsida Deliver us from Evil

-Delar av en 15-timmar lång intervju/förhör med förövaren/ Oliver O´Grady  finns på
"A glimpse at the mind of a Perish Pedophile"


-Presstop: Risk för FINGERSKIVNING på Ica i Sävar!!!

2009-03-09, 19:05:31 / Kategori: Skratt!!Läser hemska nyheter i dagens Vk
Ica i Sävar har arbetsmiljöverket slagit ner på deras skärmaskin,
tydligen finns en risk för FINGERSKIVNING!!!

Nå ja, jag tackar min lyckliga stjärna för att
jag själv jobbar på Coop
haha!


- Katrins GoodieBag-KGB!

2009-03-09, 11:42:36 / Kategori: Länkar
(japp, kära särbot kände sig tvungen att korrigera ännu en stavfelning hehe!)


Jag var bara tvungen...... Vet att det är en hel del som retar sig på Katrin Zytomierskas sätt att blogga, att hon är lite väl kaxig och inte drar sig för personangrepp osv..men ändå, jag gillar henne.

Så nu har jag rentutav registrerat mig på hennes nya sida, nu blev ju det av bara farten eftersom att jag ju kände att ska jag nånsin tävla om nån "Goodiebag" så gör jag väl det hos henne då :-)

Klicka på hennes logo så kommer ni in, har inte hunnit kolla runt så mycket än så jag kan väl inte direkt komma och betygsätta någonting, MEN hon har ju även lille "Robin" där, Idol-Robin ni vet och då är man ju bara tvungen att kolla av den sidan lite nu o då ändå....

- Ny dag!

2009-03-09, 11:29:52 / Kategori: Allmänt

Har sovit gott i natt trots en hel del mardrömmar, nu var det dock lite sådär flummiga minst sagt så jag blev nog aldrig riktigt rädd... Skenande hästar är ju trots allt bara hästar i hög hastighet, sånt överlever man väl?

Fick börja dagen med en dusch och hur fräsch man än känner sig efteråt är det ett förbaskat kallt o blött sätt att bryta en varm o skön stund i sängen....brrrrr. Ska ju "leka" jobb idag med så jag passade på att krypa in i de goa långkallingarna lite såhär i förtid, vilket skönt underställ de har lyxat till med numer, sånt fanns minsann inte på min tid på jobbet....

Känns skönt att pedofilsnacket har lugnat sig också, blev liksom liiiiite för mycket av det goda i går, blir så otroligt uppretad och irriterad att jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till nämligen... (och väldigt skönt att inget av eländet trängde sig in i mina drömmar heller!)


-En viktig kommentar angående Alex!

2009-03-09, 00:34:03 / Kategori: Obestridliga fakta
(nu har jag inte dubbelkollat med dig, Virpi, skriv om du inte vill synas här ;-) )

Till Alex. (som i Alex/pedofil)

Jaha,Det verkar som att Alex har förlikat sig med sin läggning och verkar nöjd.....
Talets gåva har han berikats med och övertygelsen gåva likså.Att banalisera och glorifiera hans tankar och be om förståelse från samhället är för mig en gåta.
För det är inte normalt att sexuellt tillfredställas på barn.
Det är inte ok!
Fint för dig Alex om du kan leva ett "normalt" liv till dödens dagar utan att röra sexuellt på ett barn.
Sorry,det köper jag inte!
Jag tror att dina sexuella fantasier förr lr senare kommer att "ta överhand".
Jag tillåter mig själv till denna amatörsmässiga psykoanalys av dig för du tog dig friheten att göra det på Englas mördare.
(Och du vill ju ha en öppen dialog)

Jag kommer berätta en händelse som skedde min son på förskolan när han var fem år nu så kanske du förstår min rädsla för er pedofiler.
Han blev tvingad in på toaletten av en pojke som var ett år äldre.(6 år)
Där skulle han suga på hans snopp och pojken ville sticka upp fingret i min sons anal.
Detta sa pojken att det är helt ok.
Detta var tydligen ngt som fler barn hade fått utstå av samma pojke.
Hur tror att min son tog det efter denna händelse?
Hur tror du att han mådde ett tag efter?
Tror du att pojken som förövade sig på min son har hittat på att det är ok?
Hur tror du att förövaren mår?
Nej igen,det är inte ok och det är inte sunt!

Och för guds skull Alex.Sluta att övertyga dig själv om normaliteten av det hela.Sök hjälp!

För så fort den dag du gör något mer än "bara fantiserar" så har du förstört ett barns liv inte berikat det med din välvilja som du tror.
Mvh.Virpi Dahl- Sorg och vanmakt och ilska och Alex/pedofil fortsätter...

2009-03-08, 23:43:56 / Kategori: Vanvett!!
Läser en artikel i Kvällsposten, en artikel om en ny  kartläggning av skånska pedofiler

"Pedofiler bor ofta nära sina offer. Och ju äldre gärningsmannen blir -
desto yngre blir offret." 

Läs mer om vad Jessica Ebberlines, filosofie doktor i rättspsykologi,
som har granskat sexövergrepp mot barn i Skåne 2000 till 2005.
undersökninghar kommit fram till  här


Hittar även igen den sk Alexandramannen.... han som efter överklagan i juli 2007 dömdes till 10 års fängelse för misshandel, våldtäkt, grovt sexuellt tvång, sexuellt utnyttjande av underårig, grovt sexuellt utnyttjande av underårig, sexuellt ofredande och förförelse av ungdom av sammanlagt 58 offer.

Läs första artikeln, artikeln efter överklagan och den spännande fortsättningen då han under internering fortsätter att jobba mot ett än effektivare, och för honom säkrare, sätt att söka nya minderåringa kontakter på internet?


Man kan hitta hur mycket som helst om dessa upptäckta pedofiler på internet, vad som är skrämmande är dock att jag fått ännu en kommentar av tidigare nämnda Alex/pedofilen här på min blogg.....


"De tankar du förutsätter att jag får, menar du? ;)
Jo, det var min underförstådda poäng, kramen kan inte vara problemet.

Vill man sitta och sura över andras lycka så är det lika legitimit som lyckan ifråga. Vi var lika nöjda båda två på vårt eget sätt. ler

Hälsningar,
Alex Limonovic"


Hur kan du ens tänka tanken att LE efter den vanvettiga kommentaren?!
Vi var lika nöjda båda två på vårt eget sätt?!?!?!?!?

Om du så bara tittar på ett barn med dina tankar, dina lustar, dina drömmar väl gömda innanför ditt eget pannben så utgör du ett hot för inte bara det barnet utan alla andra minderåriga runtomkring oss..., Du har än så länge kunnat kontrollera dina drifter, hoppas jag vid Gud, men det räcker inte för mig! Inte på långa vägar, inte inom en enda vettig norm och gräns och värdering anser jag det ok att låta dig och dina likar få vandra omkring bland oss andra...

Du sitter på din blogg och försöker rättfärdiga ett sexuellt beteende som innefattar oskyldiga barn och det går INTE, kan du inte förstå det? Sex är inte för vuxna och barn, sex är en aktivitet, beteende, umgänge som SKA innefatta två mogna individer som vet vad det innebär, som har den både fysiska och psykiska mognaden som inget annat än ålder kan ge... Att du snuvar åt dig än mer material att kunna onanera till, att fantisera om eller att på något sätt leva ut din sexualitet är inte ok för vare sig mig, merparten av den tänkande mänskliga befolkningen på jorden och den svenska lagstiftningen.
Borde inte det säga dig något om hur omöjligt det är att få fortsätta som du gör?

Om du vore ens en gnutta av det försök till intelligenta individ du målar upp på din blogg skulle du ta ditt samhälleliga ansvar och frivilligt gå med på en kemisk kastration, då visar du upp en medvetenhet som når fram till mig, men endast då, inte som du fabulerar iväg nu....

- Svar ang pedofil-inlägget....

2009-03-08, 18:53:26 / Kategori: Vanvett!!
Tydligen har mitt tidigare inlägg, Ni äckliga varelser nått Alex/pedofilen och han har härmed valt att svara enligt följande:

"Hej på er

Vilken reaktion för att jag blir kramad av ett barn? Låt vara för det pedofila glittret och krimskramset som jag dekorerat händelsen med. Citatet är helt gångbart i sitt urklipta skick. :)

Vad gäller bakgrund så har jag redogjort ganska väl för min här, om någon vill bilda sig en uppfattning. Texten är ganska lång och innehåller inga övergrepp åt något håll.
http://alex.pedofil.se/?p=69

högaktningsfullt,
Alex Limonovic"

Vet faktiskt inte hur jag ska bemöta ett sånt svar, jag har givetvis varit inne och läst hans "berättelse" men det hjälper mig inte att förstå, acceptera? Bara sättet hur han beskriver "det pedofila glittret" äcklar mig, hur kan han förenkla o banalisera hela kärnan av det "onda"....pedofila glittret.... Jag saknar ord för ovanlighetens skull....

Hjälp mig, sätt ord på vad jag känner!  (och jag betackar mig för en högaktningsfull Alex, tvärstopp bara, jovisst är dialoger viktiga men nä, jag är inte den rätta att föra den här...)


-Lite variation i surfandet?

2009-03-08, 18:37:37 / Kategori: Länkar
Hittade ännu en väg in i världen av bloggar,
är bara nyregistrerad och inte ens godkänd
ännu men bjussar på en liten länkad bild
ändå, visst är jag snäll ?

Här registrerar man sig och sin blogg och får
upp en sida där man kan välja olika sätt att
kolla in nätet, använder man Manuell surf
öppnas olika bloggar efter hand, bara att
klicka sig vidare bland alla möjliga. och omöjliga
 bloggar!

-Jag o Morgan....

2009-03-08, 13:14:23 / Kategori: Skratt!!

("lånade" bilder från nätet)

Ett litet sammandrag av vad jag har pysslat med i natt..
Jag &
Morgan har seglat i en tropisk sjö
sammankopplad med Mälaren och Stockholm(?)

Vi gick på grund, fick ta hem båten, nästintill boserandes
med hjälp av tampar o armstyrka (?!)

Väl framme i
hufvudstaden upptäcker jag att jag saknar kläder,
magen fladdrar och kameran är genomblöt.....

nån som kan tyda den ;-) ?

(o nä, det blev aldrig nån dans med honom fast jag hade chansen....)
-LA 8 PV!

2009-03-07, 23:57:23 / Kategori: Skratt!!
Kommer ni håg Fleksnes, LA 8 PV ?
Hittar ett kort klipp där Marve får höra om hur hans japanske radiovän
Yuki får äran för en Mayday som han "snott" av honom!

(jag erkänner att jag t.o.m kommer ihåg avsnittet,
visst är det underbart med vårat selektiva minne va?)
- Och här hittade jag visst den ..... (se tidigare klagan....)

2009-03-07, 22:40:08 / Kategori: TV

- VAD är internationella juryn???

2009-03-07, 22:37:04 / Kategori: Vanvett!!
Jag har följt den här jädra Melodifestivalen hela resan.... men jag fattar inte vad den här juryn finns till för? Anna???? Vem är det och hur logiskt är det att en grekisk melodi skulle vinna här i Sverige???? Och det här skriver jag trots att jag älskar dig landet Grekland, har avgudat mången grek och tycker vansinnigt mycket om språket.... Men ändå, hur gick det här till?

-Saknat Olle Ljungström?

2009-03-07, 19:44:20 / Kategori: TV

För er som liksom jag själv har lite svårt att hålla koll på tider när alla intressanta program går på tv, kan jag bara tipsa om K-specials inslag  En film om Olle Ljungström, på svt play 

En mycket intressant dokumentär som ni inte får missa, finns där t.o.m 27 mars!


- En dag på kyrkogården

2009-03-07, 19:06:09 / Kategori: Mina bilderEn stråle sol letar sig fram till ängeln.....

I minneslunden stod de här vackra rosorna nedstuckna i snön....

Blir så vacker kontrast mellan blommor och snö....

-Hej då kyrkogården, o tack för denna dags besök!

- Ni äckliga varelser!!!

2009-03-07, 17:48:12 / Kategori: Vanvett!!
Det finns inget så äckligt som när någon försöker svamla bort själva innebörden av beteendet/personlighetsstörningen pedofili . Oavsett hur många välformulerade och till synes intellektuella ord och formuleringar man svänger sig med handlar det om vuxna människor som attraheras sexuellt av barn, PUNKT!

Att sitta och vara tacksam över att alla dessa lågvattensmärken till mänskliga individer inte lever ut hela sina fantasier ger mig föga tröst, bara tanken att de finns och existerar och interagerar ute i världen gör mig kraftigt illamående och jag önskar att det vore så mycket enklare att bara städa bort dessa helt icke existensberättigade varelser från vår jord....

Så, nu talade mitt hjärta, mitt innersta.....

Sen om jag ska vara tvungen till att använda mitt sk förnuft blir ju allt så mycket svårare, är det något jag är väldigt färgad av själv så är det sättet att se på människor som produkter av deras egna erfarenheter och uppväxtsförhållanden...(bland annat....) 

Skulle kunna sitta här och helt meja ner mig själv och min starka magkänsla mot pedofilism men vet ni vad, det här är min blogg och det tänker jag inte göra, JAG har också rätt till mina känslor, jag är också färgad av min uppväxt och mina egna erfarenheter, oavsett vad det handlar om, så i dag tänker jag göra nåt helt nytt! Jag tänker hålla med mig själv! Rakt av, pang på, väck med dem!

Här har ni en väldigt välartikulerad pedofil vid namn Alex, titta in hos honom och se hur väloljad hans trut är, men låt mig hemskt gärna få veta om ni köper skiten! Skulle ni uppskatta honom som anhörig, bekant eller granne? Inte jag, inte nu, inte då, inte nånsin!

"Vi är långt bort i fantasins värld när jag känner ett varmt och lätt drag i nacken
någon andas lätt. Det kittlar till vid halsen och och ett ansikte tangerar synfältet.
Det spikraka nötbruna håret tillhör en vacker femårig flicka som brukar betrakta
mig som en klätterställning när tillfälle bjuds. En varm och silkeslen kind trycks
lätt mot min nyrakade i några sekunder. Inte mer, sedan reser hon sig försiktigt
och går utan ett ord".


(ett citat från hans blogg, kanhända taget helt ur sitt sammanhang men det må så vara....)

Fy fan, jag säger bara FY FAN!!!


- Men Linda Skugge då.... fast i kvinnofällan o allt...

2009-03-07, 00:58:21 / Kategori: Vanvett!!
Om jag fastnat på just Linda så ok, ok, det har jag verkligen! Hon är alltid "sig själv" och säljer sig inte utan står för alla sina åsikter (även sitt tjöööt om kärnfamilj och sådant får man väl tänka kanske?) och är en otroooooligt lyckad människa som jobbar jämt, förutom att hon då tar hand om sin familj och bla bla bla blaj.... (blir alltid lika intelligenta inlägg när jag ska skriva om den här donnan, helt otroligt är att hon ligger på ungefär samma hata-nivå som blondinen i Vasastan... haha!)

Ingen kan väl ha missat att hon ska skilja sig, att hon insåg att äktenskapet var en kvinnofälla och då var det extra kul att hitta igen en intervju för "Vakna! med The Voice" där hon blir konfronterad angående sitt gamla agg mot systrarna Graaf.... (nu måste ni tyvärr tro mig på mitt ord, och alla andras som har följt denna uppkäftiga kvinnas väg från  hata allt till hata det som passar för stunden- stadiet, var svårt att hitta länkarna jag sökte så här på nattakröken....)


 (jo men visst, numer är hon ju "kompis" m Magda, herregud,
vem är inte tjenis med de superfina systrarna nuförtiden?)

- Låtsas-jobb är så mycket bättre än inget jobb!!

2009-03-07, 00:09:54 / Kategori: Hälsa
Har provat att låssas-jobba mina 2 pass den här veckan, ska inte klaga, det har gått över förväntan efter så många års frånvaro känns det som, men jag är väldigt tacksam över att få stå "bakom kulisserna" såhär i allra första början! Har ju ganska svårt med min koncentration, tänkte att det ska väl liksom ordna sig av bara farten vilken det kanske inte gör, men fördelen att få vara på "hemmaplan" är värt allt.. Nu finns ju trots allt en del i ryggmärgen och jag ska eeeeh, bara banka in alla nyheter som har kommit... Bara och bara som sagt var, det har hänt en hel del märker jag nu när jag är mer tvungen att kolla upp det!

Trodde att jag kanske skulle kunna plocka igen nån sorts trötthet också men helt realistiskt var kanske inte det, 2 timmars pjollrande ger ju ingen direkt fysisk trötthet, kanske snarare tvärtom då kroppen helt plötsligt ska användas lite igen efter den långa vilan. Men det är helt klart kul att vara tillbaka, hittar igen en hel del bekanta ansikten även om namnen givetvis är som bortblåsta och jag ju inte kommer ihåg vilka jag har hälsat på och inte... Tur man kan kliva in i sin gamla roll som lite butter en och hoppa över hela hälsningsproceduren, jag bara trampar på och låtsas som absolut ingenting, de som känner igen mig torde ju komma ihåg den biten också ;-)

Nu väntar nästa vecka med hela 3 dagar på bygget,  känns givetvis som att jag vill öka med fler dagar och fler timmar hela tiden men ska banne mig försöka skynda långsamt, nångång ska man väl lära sig och kanske är den magiska åldern för att tänka efter när man väl fyllt sina 40, vad tror ni?


- Vad är det vi behöver?

2009-03-06, 16:32:06 / Kategori: Obestridliga fakta

Kanske är jag alldeles tossig, kanske inte
men saknar någon gör jag.......
Har gjort, så länge jag kan minnas....
Är inte det här det vackraste ni har sett?

(o förlåt Lindis för stölden)- Bloggpaus

2009-03-04, 17:07:49 / Kategori: Allmänt
Tar härmed en paus från bloggen....... Känner mig nöjd för stunden
Lev o må!

- Vi valde Män som hatar kvinnor!

2009-03-04, 15:59:47 / Kategori: Filmtips

(bild lånad från bio.nu )Vilken jädra tur att man har sin dotter ändå, på nåt mysko sätt verkar det ha blivit sååååå mycket krångligare att göra allt på internet, eller kan det vara den enkla anledningen att när man har nån annan som gör allt dubbelt så snabbt och bättre (?) så blir man helt paralyserad själv, klickar som vore man antik och oj, o oops o jaha, herregud, jag kan ju själv liksom, men nu är det klart!

21,30 sitter vi på bästa platsen, nästan ivf och nu hoppas jag bara att den håller vad alla lovar! Blir väl lite gottainköp till men jag vägrar att kasta upp några slantar på deras torra popcorn, får ta en sväng om godishuset innan!

- Morsan ska stila!

2009-03-04, 12:20:50 / Kategori: Filmtips
Vissa har det inte så jädra kul under lovet så nu fick jag ett ryck, som blir vartannat år
högst, vi i familjen ska dra på bio ikväll!!! Avancerat va? Men nu behöver jag tips,
vilken film kan två damer gå  o titta på, eller damer och damer, en 17-åring åsså jag.....

I havet lyser..  heter den INTE, I taket lyser säger dottern och vem är jag att säga emot,
har jag läst en gång för mycket, sån alternativ magknips-läsning och
det är ju inte heller en så speciellt kul film, går man så sällan som mig kanske
det skulle vara roligt att få behålla sminket runt ögonen istället för utsmetat över
hela ansiktet.... haha!

Australia, vad är det egentligen? Är det en uppstyltad kostymrulle med en mager
Nicole Kidman som stapplar omkring eller ger den något?

Borta bäst, hemma värst? Är det bara fjoll-skratt korkat amerikanst dravel eller?

Osv.... är det någon som har ett bra tips och det kan inte vara Stieg Larsson för den
har ju dottern redan sett....

Nu måste jag fixa iordning mig för jag har sovit som en klubbad en i natt och kom
alldels nyss upp ur sängen..... gäääääsp. Leka "jobbet"-jobbet väntar ju på mig!!

- Jo, liksom....

2009-03-04, 03:35:05 / Kategori: Tankar


"Jag tänker egentligen inte så mycket på någonting alls.
Jag lever i nuet och ser framåt.
Jag tänker inte på vad som hände igår.
Om jag tänker för mycket så blir jag liksom alldeles tokig."

Pamela Anderson

- BMI, är det något ni bryr er om?

2009-03-03, 18:41:14 / Kategori: Hälsa
Har funderat lite på det där med Body Mass Index, hur många är det som verkligen går efter såna nuffror? Förut var det ju vågen man var rädd för, nu känner jag mer att det är måttbandet... För jag kan väga mig, men inte så ofta, känns inte så viktigt, men jag vill ju banne mig inte mäta nån midja direkt....

När man inte har den där klassiska päronformen på kroppen med just smal midja så verkar det som att allt hull suuuuuger sig kvar runt just midjan, ivf nu när åren börjat hopa sig...  Det är ju lite fuskigt på något vis om man då ska gå efter vikt och längd... Likväl som alla med sina långa, eller längre än mig, ryggar och midjor är såååååå smala just om mitten och kanske samlar mer av sitt kroppsfett på rumpa o tuttar... En annan tappar ju just de kvinnliga attributen och kvar blir en fortfarande tämligen slabbig mage... Kanske blir man just sådär jämntjock som man ju såg en del tanter vara när man var yngre??? Jämntjock som en prinskorv... inte så hög vikt men allting snyggt, eller snarare osnyggt fördelat mitt på.....

Antar att det liksom är läge att göra såna där situps, men finns det något tråkigare? O sen när man är lite klen i rygg och nacke också, hur försiktig man än är blir det ju alltid en ökad belastning och vips går man omkring och har ont... Har letat fram min Callanetics bok, har använt den tidigare i livet, men eftersom att jag ju dessvärre är medveten om mitt urusla fysiska skick just nu känns det bara såååååå tungt att börja med det igen... Har svårt att tänka mig att det är lika enkelt att ordna till den här gången som efter graviditeten m dottern för en 17 år sedan....

Dock kan jag rekommendera den sortens träning, har själv några års träning i balett som liten tös och det är många av rörelserna man kan känna igen, vill ni se lite mer så kan ni ju alltid gå in på den amerikanska sidan som är mycket roligare att kolla in.

Men nu SKA jag i badet, bums, innan håret formligen flyyyyyter ut över rygger....brrrr för att ha så fett hår som det blev nu....äckligt minst sagt...

- Intressant vändning, ska VI respektera polisen men inte dem oss?

2009-03-03, 17:03:01 / Kategori: Vanvett!!
Efter allt som har stått i tidningarna om allt från misshandel till fotograferande av påtända människor verkar nu polisen (?!) ha fått nog.....

Nu valde Kling & Klang att dra en 15-åring till tinget för att han "grymtade"? Que, känns det inte lite som att deras timing kanske inte riktigt är helt ok eller är det bara jag som tänker lite mer allmänt?

"Poliserna var där för att fotpatrullera och en av dem stod och pratade med en äldre dam när 15-åringen gick förbi och "grymtade".

Iofs så fortsatte det hela med:

"Polismännen gick ifatt 15-åringen och bad honom förklara sig. I diskussionen som uppstod kallade 15-åringen poliserna upprepade gånger för "grisar". 

Själv känner jag kanske mer för de anhöriga till människor som varit i kontakt/klammeri med den sk rättvisan och lyckats "ramla" och slå sig osv..... Jag mår mer illa över att höra polisens ord från Rosengård och jag känner mig inte alls bekväm med behandlingen av den kille som utanför psykakuten blev filmad som en hälsning till en annan snut...på dennes födelsedag.......

Vill ni läsa mer om den här händelsen, rättegång och det underbara domslutet, japp det blev en fällning:

"Tingsrätten valde att gå på åklagarens linje och slog fast att 15-åringen gjort sig skyldig till förolämpning och därför ska betala 200 kronor i böter"

så välkomna till Dn...... läs och förundras, givetvis ska advokaten överklaga och min förhoppning är att det här ska ses på i ett annat sken, tror för övrigt inte på ökad respekt för polismakten innan de även väljer att respektera Sveriges medborgare, men det är ju bara vad jag tycker....

- Vårsuget bara ökar och ökar!

2009-03-03, 15:47:15 / Kategori: Mina bilder
Inte vet jag om besöket hos Thalina hjälpte till att lugna ner det heller.... Vi kan inte hålla på såhär Ume-bor, vi måste protestera eller nåt?!?!?! Kan man inte be Lennart Holmlund om hjälp, han verkar ju kunna o veta allt bäst ändå? Hihi!

Är fortfarande bilburen vilket ju är helt underbart, tack och bock kära modern, tänk vad lätt det blir att ta sig mellan olika ställen igen, fast det minimerar ju antal steg som tas utanför parkeringen kan man väl säga....

Har lite mobilbilder från förrförra sensommaren, MÅSTE hitta igen mina bilder innan jag blir tossig!!!


Här sitter jag o jäser i augustisolen nere vid "ströcken".... en minijättesuper-
liten fors som finns i Höglandsån. All mygg var borta och solen värmde så
skönt... När sommaren äntligen kom, augusti-2007

Här är vi ute och glider på Vänern med svågerns hemmabygge "Plåtbåten"
Den lär nog ha ett namn men såna detaljer försvinner ur minnet snabbare än
de blivit ditplacerade.... En underbar dag i september-2007

Här är vi uppe i fjällnära trakter, lågfjälls-nära trakter dvs... Så mysigt med
kor vandrandes lite här och var... Samma problem här, namn på by/gård
är alldeles borta men det var också i augusti-2007

- Morgontrött?

2009-03-03, 11:32:12 / Kategori: Allmänt
Verkar som att jag för första året är morgontrött, alltså vårtrött... Kanske inte så konstigt när jag är vaken så länge men ändå, lite skillnad är det nog.. Ska tigga till mig en dyrvitamin av modern tänkte jag, Berocca, kom ju på att man faktiskt får en hel massa tillskott den vägen när man är lite skruttig på att äta... för i ärlighetens namn har jag aldrig märkt nån skillnad när förkylningar redan varit här och jag öst i dottern dessa brus så har hon ändå fortsatt snora o ha sig..

Blir kanske en liten bilsväng idag, ut o lufta sig kan aldrig vara fel och det är säkert nåt som ska inhandlas också.

Hittade dock en ganska gammal artikel om sk B-skolor... den varianten som börjar på eftermiddagen och räcker in på kvällen, såna tider har alltid varit "mina" tider och jag förstår att gymnasieungdomar skulle kunna bli mer högpresterande om de fick möjlighet att gå lite mer efter deras biologiska klocka...Jag är helt övertygad om att vi ju är antingen morgon eller kvällspersoner....

Skolan för morgontrötta

- Bortasovare

2009-03-03, 00:15:49 / Kategori: Allmänt
Ibland sover man på andra ställen än hemma, det är då åldern börjar göra sig påmind på nåt mysko sätt. Jag är sällan lika bekväm utanför min egen lägenhet, man har sina vanor och man har "sitt" att göra om kvällarna, nu tänker jag dock inte säga att det är omöjligt här eftersom att modern faktiskt lägger sig så tidigt :-) 

Jag kan sitta o häcka vid hennes dator, eller snarare ligga o lyxa i soffan, kasta ett getöga, dock över mina luxuösa läsglasögon, på tvn samtidigt som jag hoppar runt hejvilt på nätet... Hittade precis en dubbelnougat i skålen på vardagsrummet, mmmmm, sånt "hittar" jag inte bara hemma precis, och i kylskåpet står min flaska Pepsi o gonar till sig... Blir faktiskt lite mer hotell när jag är här, bara datorn, hur svårskriven den än månde vara, är inte helt fel att ha......

Kanske jag nångång får en "riktig"lön, börjar ju vara en himla massa år sedan nu.... Alltså, inte undra på att man är så otroligt ur balans rent ekonomiskt.... 8 år utan lön.....eeeeh, blir inte rik som sjuk i Sverige direkt, men jag klagar inte, kunde ha varit helt utan pengar också.....huvva!
-Hallelujah

2009-03-02, 19:10:34 / Kategori: Musik
Kände bara att idag, idag behövs lite änglamusik här i snöstormen, delar gärna med mig till dem som vill, tack vara vännen Lindis lilla kampanj för duktiga norska artister kände jag att nu, nu vill jag lyssna på just Hallelujah med idel norrmän!

Med hos Skavlan hittar ni Espen Lind, Askil Holm, Alejandro Fuentes och  Kurt Nielsen

 

- I´m in!

2009-03-02, 18:25:25 / Kategori: Hopp!!
Japp, nu är jag tillbaka, "hemma" igen, i kylan och trängseln, bland de knepiga lyften, stenhårda golven och det höga tempot! Känns ljvligt men lite orolig är man nog.... Inte för arbetskamraterna, det finns tillräckligt med gamla bekanta för att tom en virrhöna som jag ska känna igen folk, här handlar det mest om lite oro för att jag ska kunna jobba sakta och inga tunga lyft, hålla nacken o ryggen i gott skick. Men det är mitt eget ansvar, den här gången ska jag tänka efter före!

Kläderna är utprovade och....passade inte haha! Jag hann övertyga mig om att

-Jomenvisst, jag har blivit smal och nu kan jag ha nästan den storlek jag hade när jag slutade.... Sen att skjortan slutade lite väl högt upp på armarna, så där mysigt så att man nästan har halva underarmarna framme när man lyfter...näääää, och byxorna, satt ju faktiskt perfekt, tom i profil. Sen när jag testade att kanske böja mig ner lite grann......hmm, då tar det inte många timmar innan knappen flyger all världens väg, långbena är lite svårt att få brallor att räcka hela vägen ned på....

Blir alltså min första uppgift, leta reda på nån "chefig" sak, säga att jag visst behöver lite meeeer tyg i mina kläder och sen ska jag jaga jacka, ordentlig jacka för mejeriarbete, o allra helst en väst med! Åsså vantar, behöver riktiga vantar med ordentliga gummipluppar på för nyporna är inte riktigt lika vassa som förut, SEN bär det av :-)


- Idag är första dagen!

2009-03-02, 10:17:59 / Kategori: Allmänt
Eftersom det är idag jag ska starta upp arbetsträningen kan man väl enkelt säga såhär, jag är liiiiiiiiiiiiite nervös... Petar i mig första bästa sak man kan tugga på, ett vältuggat tuggummi som ligger på en av alla mina snusdosor!
- Hm...ett krispigt tuggummi, vad konstigt?

Eller var det så konstigt? Tydligen satt jag och bet på naglarna i går kväll till filmen, tydligen är det sååå en tuggummi-inpackad tumnagel smakar............

Bläääääääääääää..............

- P.S I love you

2009-03-02, 02:55:45 / Kategori: Filmtips
Blev väldigt sent ikväll, fastnade i en så härlig film, lite tårar, skratt, en massa mer tårar och sen, sen dyker Jeffrey Dean Morgan upp.....(japp, samma en som dog i Grey´s Anatomy!!!!)


Eftersom att jag ju inte ha nån särskild gradering av filmerna
jag har sett vill jag bara skriva såhär:

SE DEN!!!


- Eddie Izzard utan damkläder ;-)

2009-03-01, 23:27:25 / Kategori: Skratt!!
Munnen går likasamma, men måste erkänna att han ser helt annorlunda ut såhär, herregud, killen har ju inget läppstift ;-)- Bill Bailey igen!!

2009-03-01, 23:23:48 / Kategori: Skratt!!
Här kommer en redig utmaning, hänger ni med? Han är rapp i käften, som alltid, men därav min enorma fascination, alla munnar som går fortare än min, o för all del, dotterns också, är imponerande!!- Stiltje...

2009-03-01, 18:17:46 / Kategori: Allmänt
Idétorka och slapphet, vi är klara för dagen dotter o jag och det blir några timmar i soffan för mig, hoppas på att dagens Beck är osedd och annars allt lugnt, utom magen hehe! Provokationerna har nått fram helt klart, men det var väl så jag ville ha det kanske?

Pruttilibang o hej!

- Variation?

2009-03-01, 12:41:47 / Kategori: Allmänt

(har inte detta underbara badkar dock....men skulle vilja äga det,
190 cm långt, bara det! Kolla mer på
Crystalbad )


Nä, nu är det söndag och jag fryser efter en natt iförd gårdagens kläder... Ibland blir det ingen hit om jag dricker alkohol, av ett par glas kan jag börja må hur dåligt som helst och då var det bara att tippa omkull i sängen som gällde, somnade tydligen bums eftersom det helt plötsligt var morgon igen!

Så, ett varmt bad och sen iväg, det får bli söndagens aktiviteter, måste komma ihåg att köpa badoljekulor bara!! (att det ska vara så svårt.....grrrrr)

- Salmonella

2009-03-01, 11:41:07 / Kategori: HälsaAntar att det är fler än jag som köper det som är billigast på affären, man är väl inte direkt den rikaste av de rika direkt. Eftersom att jag ju är dansk-ättling envisas jag också med att köpa just danska produkter, skyller på mormor och blundar för alla nya rön.....

(o ja, jag köper även dansk "kylling"......) Det jag gör är ju att ALLTID tillaga maten väl, äter inte rosa fläskfilé och ALDRIG slarvigt tillagad kyckling, mitt sätt att försöka minimera risken för den här jädra salmonellan men återigen, har tjurigt nästintill valt danskt kött...

Dagens artikel i Vk får mig dock att tänka om lite.... Det är inte värt risken, ärligt, får väl vara utan den där xtra billiga kycklingen och fläskfilén tror jag.. Det värsta scenariot vore kanske om min sk laktosintolerans snarare vore ett långt salmonellainsjuknande? (nu skojar jag dock, sån jädra otur kan jag väl ändå inte ha...)

"Den omvandlas då bland annat till gaser såsom koldioxid och vätgas som leder till uppblåsthet, bubbel, körningar och ibland knipsmärtor samt till ökat antal gasavgångar." (vilken tjusig beskrivning av att man går omkring som ett smärre gasverk och lägger hela omgivningen under gasattacker med täta mellanrum haha!)

-Behöver vi ens Linda Skugge?

2009-03-01, 01:10:09 / Kategori: Vanvett!!
Mitt direkta svar är JA, tydligen är det så illa att vi kvinnor INTE överlever utan minst EN BESSERWISSER som ständigt talar om för allt o alla hur grymt bra man KAN vara, hur dåligt det är att inte duga till lika bra som de här "supermänniskorna" som ju finns.... Hur värdelöst det är att bara orka vara morsa och jobba heltid, man ska kunna såååå mycket mer, så mycket oftare och på nåt magiskt otroligt vanvettigt sätt prestera allt så mycket bättre, gärna oftare och samtidigt vara just en supermorsa.......

Jag vill, sen tusende gången jag läste denna kvinnans blogg, bara kräkas....  Hur ska man lyckas på alla fronter, enligt henne är det ju en solklar skyldighet att som kvinna, och morsa (på hennes warpade sätt att se hur en sk "morsa" nu ska vara?!) och räcka till  på alla plan..... De fördelar, eller positiva baksidor, eller hur ska jag beskriva det utan att halka in i samma fördomande spår som hon malt på i år, oavsett hennes sociala status och eventuella antal barn..., som vi, klena kärringar som inte "duger" till att jobba ska vi då inte alls nämna... Nä, nu lät det väldigt fel, de fördelar som faktiskt finns hos föräldrar som väljer att prioritera TID och ORK med sina barn framför ev status och total ekonomisk frihet, och mitt i allt även dyker upp hos oss som vankat hemma pga sjukdomar, skador och BERÄTTIGADE anledningar att faktiskt inte klara av ett arbete, de är totalt irrelevanta....

Som karriärist, som "egen företagare", som kvinna i karriären, som sjäv utnämnd expert på allt från tonåringar till hur man övermedicinerar bort sin egen noja för vinterkräksjuka, förlossningar (jag väääääääääägrar föda vaginalt....blaha, du har ju inte ens vågat försöka din klena varelse!!!!!!!) så är det tydligen solklart att hon är totalt överlägsen alla oss andra........

Ursäkta Linda men jag ........jag kräks banne mig på dig.... Du skriver nästintill lika värdelöst rent grammatiskt som jag gör, du kan banne mig varken skylla på det ena eller det andra, möjligtvis en absurd prestationsångest för att du, din "stackare" inte var poppis i skolan?! Eh, och? Välkommen i gänget, känns uttjatat, det ger dig inte kompetens nog att sitta på dina höga hästar och döma ut resten av kvinnorna i Sverige.......

Kan du inte bara tystna, andas några LUGNA andetag och fundera över vad du själv pysslar med?????  Vet faktiskt inte hur du har det med vänner, vet ingenting om dig egentligen, och nä, det vill jag inte heller, men ditt förbannade dömande och kategoriserande står mig sååååå högt upp i halsen nu!!!!

Skål din bitchiga du, sitt i ditt radhus, sug på allt som är så bra för tusan, må du aldrig klappa ihop, göra illa dig, få en knäpp eller gå i konkurs.... Lika bra att önska dig allt utom en otrogen make, en krånglande unge med väntande Bup-utredningar och ifrågasättande om VAR FAN du fanns under deras uppväxt.... Må du vandra vidare genom livet lika fördömande som du verkar ha fötts, o ja, må du vända din kappa efter vilken vind som än må blåsa.... Whatever works for you..... men du, du har FEL, du har så vanvettigt fel att jag misstänker att du aldrig ens kommer att få kontakt med det riktiga livet förräns du är gammal o hamnar bredvid nån inkompetent, bidragstagande jävel på kyrkogården......

hur kan du motivera inlägg som:
"Hex 25-or är som gjutna på mig. Jag tror att de är gjorda endast för mig."

Orka........ bara lägg ner, o ät för faen, heroinchic är liksom typ.......ute......

(en lite uppretad litentanta......f´låt eller nåt......?)

-Telefååååånerande litentanta, inte illa va?

2009-03-01, 00:22:41 / Kategori: Allmänt


Kändes som att jag kunde "låna" den här vinaren av modern ikväll... inte för att den
gör nån särskild skillnad eller så men den såg så kall ut därhemma i hennes kylskåp,liksom
 "ready to go"  eller nåt..... Nu ska jag ta o gnaga lite på fläskfilén, som också fanns
där, mat är alltid gott när man sluppit laga den själv, sen var ju den här rätten väldigt god
från början också, ska absolut inte komma och säga nåt annat!

Annars då, vad pysslar ni med en kväll som denna? Här har jag börjat få liiiiiiite tråkigt och
vinet går inte åt som jag räknat med, jag bjuder och jag bjuder men "jag" hakar inte på,
visst är det tråkigt med gäster som inte hakar på? ;-)

(återgår till att lyssna på Darin en sväng till, vill ni höra den senaste versionen
som ligger ute på youtube kanske? tjatig, jag? nääääääääääää) 


(o jag vet att det inte är lill-Robin, men ändå....det är ju lill-Darin ju!)


-Måste bara ta den en gång här också ;-)

2009-03-01, 00:04:36 / Kategori: Hopp!!
Kan inte låta bli, bättre sent än aldrig, eller hur?

Grattis på ett-års dagen lilla gumman o älsk, fast det var igår!!!
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...