- Det spelar ingen roll var du bor längre, Doroteabo!

Vi bodde ju några år en bit inåt i landet, en bit inåt och en liten bit uppåt för att vara korrekt, anledningarna till det var lite blandade, som det brukar vara i livet. Först och främst hade ju litentanta träffat sin "pensioner of her dreams" , det var dags för dottern att börja i högstadiet, och trots vad många Ersbodapatrioter (en stadsdel här i Umeå) envisas med att påstå så bodde vi inte på det ultimata stället helt enkelt, jag ville säkra en vettig högstadieperiod för henne och inte bara sitta av ännu en omgång sjukersättningsdagar....

Ja, så har vi ju den där hälsoaspekten också, det var nog otroligt skönt inte bara för mig utan även för dottern att få en till familjemedlem, då kunde ju hennes ständiga jour vad gäller mamma med epilepsi nästan helt upphöra, det är inte naturligt för ett barn i 11-års åldern att bo ensam med en krampande mamma, alldeles för hög ansvarsbörda och jag, jag kunde ju liksom inte göra ett dyft för att avlasta henne själv..

Tror att det var absolut livsnödvändigt att få ge henne ungdomen tillbaka även om det inte alltid uppskattades att sitta där, mitt ute i ingenstans men med en massa tid att faktiskt rå sig själv....göra vad då?!?

Vi hamnade då uppe i Högland, lilla Högland ett stenkast från fjällvärlden, 5 mil utanför den där "metropolen" Dorotea där jag inbillade mig att allt var lugnt o stilla, inget händer där och alla är så nöjda och harmoniska så...

Precis som man egentligen inte ska fördöma en stadsdel utan att ha "provat" den så ska man inte placera småorter i fack utan att ha testat av dem heller, och såhär kan jag/vi väl säga, nu när vi är tillbaka i storstan igen.

Trots att skolan kändes aningen... försoffad, lite antik och absolut inte intresserad av att vare sig anpassa sig till läroplaner eller nutid, nu talar om vi saker som datorer tex! så var det alldeles lagomt stort för de ibland ganska turbulenta åren under just högstadieperioden.

Läser nu i Vk att de har "upptäckt" nätdroger i Dorotea........ Där har vi också en liten bit av hur verkligheten kan te sig i ett mindre samhälle, verkar som att folk inte ens förstår att nutiden, ungdomarnas problem och ibland drogfyllda verklighet inte begränsar sig till större städer utan nu är det verkligen så att vem som helst, oavsett var man bor, kan komma åt oerhört mycket olika narkotiska preparat och som grädde på moset få det skickat direkt hem till brevlådan!

Vakna människor, försök nu att hänga med, prata med era ungdomar, titta er omkring, öppna ögonen, livet är här och nu och även om ni invaggat er i nån sorts falsk trygghet om att här hemma, här finns det ingenting att oroa sig för, så enkelt är inte livet. Jag skrev lite om det här tidigare, Har du koll på din tonåring?, känner DU igen något av vad jag visar upp där?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: