- Och folk undrar varför jag vill tillbaka till jobbet.....

Nåt som kan kännas lite provocerande är när människor ifrågasätter mitt beslut/val/aktiva arbete för att komma tillbaka till min gamla arbetsplats.... Låt vara för det faktum att jag jobbade sönder mig där, självklart är jag medveten om att det mest troligt inte kommer att fungera tills jag går i pension, denna gången menar jag INTE den allt utom frivilliga tidsbegränsade pension jag dragits med i några år nu, utan den "riktiga" pensionen när man räknas som färdig som arbetskraft.

Men hur är det med er människor, visst ser ni väl artiklarna i tidningarna? Borg spår massarbetslöshet, Dn, Regeringen spår massarbetslöshet, SvD, Anders Borg spår massarbetslöshet, Ab, Borg spår massarbetslöshet, Di ?!?

Jag står UTAN A-kassa, lång sjukskrivning ser effektivt till att rätten till a-kassa försvinner även om man innan sjukskrivning jobbat häcken av sig, mer än heltid och fortsatt att betala avgifterna, även efter den absurda höjningen..... Jag är ett väntande socfall om jag INTE lyckas "jobba mig hel", punkt slut!

Så kan vi inte lämna det där, jag vill inte gå hemma på kass sjukersättning, baserad på en låg lön utan åratal av möjlighet att hänga med i löneförhöjningar eftersom att man INTE får skriva upp den sjukersättning (tidsbegränsade sjukpensionen vad det nu heter...) under pågående ersättningsperiod! Jag vill INTE hamna utanför arbetslivet och bli sparkad utan rätt till A-kassa utan jag tillhör den gamla skolan av människor, eller vad man nu ska kalla det, och jag VILL inget hellre än att göra mina 8 timmar/dag och betala skatt, vara en jädra tillgång för samhället och inte kosta längre utan vara nån sorts kugge i hjulet som nångång hjälper Sverige tillbaka på fötterna!

Så, nu ska jag hänga tvätten, spackla fejan och låna "låne-bilen" till jobbet!
Ha det bra, tänk på mig i kylan och så synes vi senare kanske?

1 Lena:

skriven

Önskar dig en trevlig dag med mycket solsken.

Må så gott och kram på dig!

2 Leonora - The Magic Memories:

skriven

Hoppas du får en härlig dag :)

allt väl?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: