- Den här arme Svartenbrandt...



(bild lånad från Aftonbladet, foto:Henrik Hansson)


Ser att Lars-Inge Svartenbrandt varit ute på "bus" igen... Tydligen ska han och två män till varit inblandade i ett rån på Swedbank i Säter och blivit gripen tidigt i morse i en bil på riksväg 62 vid Råda nära Hagfors.

Rånet de anklagas för att ha utförts begicks i går klockan kvart över tolv och om det nu stämmer hann Svartenbrandt/Ferm ha hunnit med hela ett par månader i frihet sedan sista åtalet väcktes mot honom i januari för misstänkt för försök till grov stöld alternativt grovt hemfridsbrott, narkotikabrott och knivinnehav.........

Vad ska man säga egentligen, såhär i efterhand håller jag med om att hans liv inte alls varit bra, han har haft taskiga förutsättningar från början men ändå, någongång måste man väl börja att försöka förändra sitt liv också, ivf om man vill tillbringa några år i frihet... Numer är ju han hela 63 år gammal och borde enligt åldrandet om inte annat vilja ha det lite lugnt...eller?

Blir så dumt det här men min direkta reaktion är väl tämligen enkel, lås in honom och låt han få tillbringa sina sista år i "lugn och ro", precis som bank-, mack-, systembolagsanställda och vi "andra" måste få lite lugn och ro också... Jag tror inte så mycket på rehab i det här fallet nämligen, han måste väl nästan vara "utstraffad" från friheten numer? Och som han själv säger : "Kåken hade varit bättre"
1 purplerain:

skriven

Ungarna visste inte vem Svartenbrandt var. Så han har iallafall mist sin "tjuv" stjärnglans. Nu är han bara ett skämt.

2 Anna:

skriven

Håller helt och hållet med Svartenbrandt!! (hihi)

Tyvärr, så är det nog så att pga hans ÅLDER så ser inte samhället någon vits i att "lära gamla hundar sitta" och när hela systemet dessutom bygger på att individen SJÄLV MÅSTE VILJA, så blir det ju ett slags MOMENT 22 i hans fall.. :)

Förövrigt, så tycker jag att det är sjukt att systemet bygger på denna teori... Visst, han är vuxen och BORDE ta ansvar som en sådan, men det är liksom för mycket att kräva detta av en människa som så tydligt har en beroendepersonlighet och vars huvudsakliga symptom är just BRISTEN PÅ ATT KUNNA ta ansvar, både när det gäller sej själv och andra...

Hur tragiskt det än må vara, så mår nog faktiskt Svartenbrandt bra av att vara internerad och att vara i stort sett livegen.. :)

För honom känns det nog som ett STRAFF att behöva lämna fängelsets trygga miljö där någon annan fattar alla beslut...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: