- Att jobba inom handeln

Har nu på sistone kommit på några fördelar med att faktiskt jobba inom handeln, tiderna må vara dåliga men människor måste ju lik förbannat handla mat, eller hur? Vi borde ju sitta ganska säkert så länge det inte kommer något radikalt sätt att bli självhushållande även om man bor i staden, det verkar väl ganska liten risk ändå?

Nåt som däremot är solklart är att även handeln städar ordentligt i sina egna led, folk får sluta av mer eller mindre luddiga anledningar, jag förstår inte alltid varför, eller högst sällan om jag ska vara ärlig, så det gäller väl att försöka göra sitt allra bästa så mattan inte rycks undan under fötterna....

Såg den här artikeln i dagens Aftonblad, är lite svårt att tycka för mycket bara då man ju bara vet vad de har valt att skriva om, men eftersom att killen väljer att överklaga tycker jag nog att han borde veta vad han gjort, eller som han nu säger INTE gjort......

"Då kan du få avsked

Lagboken skiljer på avsked och uppsägning. Vid avsked kan anställningenupphöra utan uppsägningstid. Avsked kan ske ”om arbetstagaren grovt har åsidosatt sina åligganden mot arbetsgivaren”.

Enligt Dan Holke, chefsjurist på LO-TCO Rättsskydd, gäller det i alla situationer där något hänt som aldrig skulle tålas i avtal mellan arbetsgivare och anställd.

– Det kan till exempel handla om stöld från arbetsgivaren eller misshandel av en arbetskamrat"

Undrar hur noga arbetsgivarna är med alla reglerna............?



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: