- Minns ni Elisabeth Höglund?





Den där tanten med risbusken till hår, sina fula platta skor och sitt
evinnerliga tjatande om hennes "onda reumatiska ben", eller vad
det nu var...... (extrabonus att hon hade Fadde på sin sida haha!)




Jag var ju så korkad att jag satt och tittade på hennes försök till dans i Let´s Dance , tyckte i och för sig ofta synd om hennes stackars Tobias som fick släpa runt på åbäket, men ändå, jag hade ju någon form av respekt för henne....


Nu när jag blir påmind om hennes jädra krönikor i Aftonbladet, tack Kattarina, så brinner jag totalt av!! Jag är så less, less intill döden på det här impertinenta (sug på den ni) vanvördiga, oanständiga, illasinnade, gemena, hätska, djävliga och kränkande ordbajsandet över alla sjuka människor i Sverige!!!


Här blandar påskkärringen både pest med kolera hejvilt, är skrämmande att se hur otroligt tydlig hennes brist på empati är, att kalla henne ...... ja, nä fan vad less jag blev på dig Elisabeth.........

Första gången Elisabeth diskussionen kom upp att hon, efter sina 21 år på bygget , skulle få lämna SVT så kallade hon sig visst oönskad..... Hon var givetvis chockad, TROTS att hon själv anmält sig till Medarbetarprojektet, ett dåtida besparingsprojekt på SVT vilket innebar att man om man sa upp sig frivilligt skulle få en garantilön i upp till 2 år..

Hon blev utvald, tillsammans med 76 andra medarbetare och då kan vi tala om att placera sig i en offerroll - OÖNSKAD..... och profilen rasar mot ledningen...herreje då...

Finns en hel massa intressanta artiklar om stackars, stackars Elisabeth bara för att hon verkligen trampade på ALLA mina ömma tår idag så kommer en del, läs och begrunda, ok?


Tant Elisabeth klagar på SVT:s dasspappershållare........
här kan vi väl verkligen tala om att vara ett offer, eller?
- Vem vill ta itu med detta sanitära problem...


Fick inte sitt eget program, alltså säger vi upp oss igen.. återigen, offer....
"– Jag ringer inte till någon. Är TV4 eller någon annan intresserade hör de säkert av sig."
- Jag har inte fått någon belöning för allt mitt slit



I en krönika i Aftonbladet öser hon ur sig sina visdomar vad gäller rovdjur
och kunskaperna kring vargar i synnerhet, kanske har hon levt nära dessa
under sina år i Bryssel, vem vet....

För att krydda till det hela lägger hon in en liten "underlighet" förstås,

"Jag visste inte att det var en mänsklig rättighet att år efter år uppbära halvtids-
sjukpenning bara för att man är trött. I så fall hade jag varit sjukskriven i hela mitt liv."



Självklart kan man i en krönika om skattefusk också lägga till några pungsparkar angående fusket inom sjukförsäkringssystemet. Hennes taffliga jämförelser med ett skattefusk beräknat till cirkus 133 miljarder och fk´s felaktiga utbetalningar under 2009 sträckte sig till 16,4 miljarder...  (notera felaktiga, innebär även att självaste försäkringskassan, den allsmäktige myndigheten, kan göra fel)

"Men bidragsfusket handlar också om stora belopp, som kommer ”fel” ­männis­kor till del..."

"Under 2009 krävde Försäkringskassan tillbaka 354 miljoner kronor från bidragsfuskare och så kallat låtsassjuka"


Hennes krönika i Aftonbladet, 20/4-2010 tar ändå priset,

Kämpa - men inte för att få vara sjukskriven!

"Häromdagen läste jag om en kvinna, som fått diagnosen fibromyalgi (smärtor) i foten. Värk och felbehandling gjorde att hon slutade jobba, blev långtidssjukskriven och sjukpensionär på deltid. Nu slåss hon för att få behålla sin sjukpenning?…


…?samtidigt som den enbente mannen fortsätter att cykla på sin racer, samtidigt som Christoffer Lindhe tar sig till ännu högre höjder inom handikappidrotten och samtidigt som mannen med den deformerade foten och utan högerben dansar in i butiken för att handla mat.


Till de sjukskrivna vill jag säga: Sluta klaga på försäkringskassan. Försök mobilisera de inre krafterna i stället. För de finns! Att bli frisk måste ju ändå vara ett viktigare mål än att fortsätta leva på sjukpenning."



Och för att ändå avsluta det hela med ett leende på
läpparna, hann ni med det här också,

Elisabeth Höglund
-Jag vill efterträda Skavlan (?!?!?!)


orkar ni inte med att läsa ett enda ord till om henne,
ja men så bra att jag har en liten intervjusnutt då,
här talar vi om hög självinsikt....


 

nä, nu skiter jag i den där kärringen

go natt!

 

1 Katta & Doriz:

skriven

Visst är hon fruktansvärd! Den där krönikan gjorde mig så arg! Att ens jämföra enb amputerad med enågon med en kronisk smärtsjukdom visar ju på okunskap. Och fibro i foten? Hon vet ju inte alls vad den sjukdomen är. Det är nog få som VILL vara sjukskrivna. Man får leva på existensminimum. Man mår dåligt. Ställs utanför samhället och nedvärderas. Inte fasen är jag glad över att vara sjukpensionöär! Helst skulle jag vilja vara smärtfri och kunna jobba. Men jag kan tyvärr inte det. Jag äter smärtstillande dygnet runt, hur mycket mediciner som helst bara för att överleva. Och sen får man en sån krönika uppkörd i ansiktet. När, den kärringen har gjort sitt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: