- Jag kan inte släppa Linda Skugge


(googlad bild)

 

Har ju tjatat om denna varelse förut, många grodor har kommit ur hennes

numera stockkonservativa trut men sen ett bra tag tillbaka har hon fegat

ur så till den milda grad att hon inte ens har en kommentarsfunktion på sin

egna blogg........

 

Stor i truten men feg som tusan, eller som hon nog själv

hellre skulle kalla "jag har så jävla mycket att göra att det

inte finns en chans att jag skulle svara på en enda korkad

kommentar om jag inte fick minst 50 000:-" ....

 

Jag har följt henne alldeles för länge, numer mer sällan än ofta men

det slår aldrig fel, överallt man läser så står hennes fördomsfulla

åsikter om allt, som angående oss "sjuka?!" och "lata" människor,

alla vi som inte kämpat lika hårt som hon minsann gör....blaj blaj blaj..

 

 

Dagens, eller egentligen gårdagens (13/3) inlägg i hennes blogg var och ÄR

alldeles för magstarka, hänsynslösa och VIDRIGA för mig att bara

vara tyst om!!

(ni får scrolla och ha er eftersom att det handlar om ett flertal

inlägg som kommer ett och ett....)

 

 

Med mina erfarenheter av unga tjejer i kris, ja va fan, även vuxna kvinnor

i kris gör att jag mår illa när jag ser bilderna som denna gaphals vill köpa!!

 

Är det ingen annan som ser vad jag ser?

"and our scars reminds us that the past is real",

målat i rött på en underarm..........

 

Jag förstår exakt tanken bakom, jag törs nästan säga att jag

förstår den värdighet en självskadare, fd hoppas jag, kan känna,

och ska få känna efter att ha lyckats sluta skada sig själv och

äntligen fått slippa känna den ångesten som hör till beteendet

 

MEN

Linda Skugge ska fan inte sitta och skriva

att hon vill KÖPA dessa bilder!!!!!!

 

Hennes empatilösa varelse som lever för att provocera, tjäna pengar

på alla möjliga sätt, tex genom artiklar som denna

 

"Göran Hägglund har lyckats sno Mona Sahlins vanlighet"

 

Här kommer ett taskigt valt citat, lika vårdslöst taget

ur sin "prkonsults artikel" som hennes egna grepp om

vi andras verklighet:

 

"Ledsamt eftersom alla goda krafter behövs för att hålla den egoistiska vänstereliten borta från makten, Sverige behöver fyra år till med visioner om verklig rättvisa och solidaritet. Framförallt behöver våra svaga grupper i samhället alliansen vid makten."


 

Läs gärna hela artikeln om ni nu vill, jag bara gottar mig
åt hennes korkade åsikter om vad "vi svaga grupper" behöver....


(och jo, idag har varit en bökig dag för epileptikern
litentanta så allt svammel bjuder jag på, hoppas på
lite mer empati hos er som möjligtvis kan tänka er att
titta in hos mig....)


Och här svarar självaste Linda....
1 Anna:

skriven

Har du testat sorten jag har på bilden??

Tar banne mej ALLT!! Inklusive extensionfästen och dom röda slingorna jag hade och mina få grå hår är numera ett minne blott... :))

2 Pia:

skriven

Jag har läst nån bok av Linda Skugge och kollade in hennes blogg alldeles i början av min "bloggkarriär", men jag klarade inte av henne.. :o(

Jag hoppas verkligen att folk tar sitt förnuft till fånga inför valet!

Kram på dig!

3 maria:

skriven

Va? Jag förstår inte alls vad det är du stör dig på? Att hon vill köpa bilder med citat skrivna på olika delar av kroppen? Klipp dig och skaffa ett jobb, som Skugge säkert skulle sagt.

4 Sofia:

skriven

jag förstår heller inte problemet. det är väl om något bra att hon är beredd att betala en ung människa pengar för sin konst?

5 maria:

skriven

Va fegt att ta bort din kommentar. Får du kritisera andra hej vilt (som du gör med Skugge) men ingen får kritisera dina resonnemang?



Växa upp kanske?

6 litentanta:

skriven

Haha, nu får jag chansen att kommentera hos mig själv ivf, men jag förstår inte maria? Jag har väl inte tagit bort nån kommentar? Väx upp.....eeeeh, que? åsså maria, vet du vad? Jag har REDAN ett jobb ;-) Det är kul med kommentarer men jag har svårt att bemöta de när jag inte riktigt förstår...tyvärr

7 Elin:

skriven

Vad är problemet ifråga?

Den unga människan som ställt ut sina bilder vill självklart förmedla något med sin konst. Skugge ser konsten och vill köpa den. Det ger den unga konstnären ett ordentligt uppsving och möjligheter att nå ut med sin konst till en bredare publik. Hur många unga, självskadande är det inte som läser Skugges böcker och ser upp till henne?

Du kan ju omöjligt veta motivet till varför Skugge vill ha konsten. Även OM hon nu bara skulle vilja ha den för att kunna skriva det och provocera som Du påstår ger det ändå pr till konstnären.



Varför tror Du att Du är mer utbildad inom området "tjejer/kvinnor i kris"? På Ditt sätt att uttala dig verkar Du oerhört pretto och självgod - Du kan omöjligt veta hur exakt alla självskadande tänker och mår.



Go Skugge.

8 natalie:

skriven

jag blir bara förbannad när jag läser all skit du vräker ur dig! svaga lilla människa. ta och väx upp, ta tag i dina egna problem istället för att gnälla på andra. linda skugge är en stark kvinna som lyfter unga begåvande, känner du dig inte sedd så du måste klanka på andra? fy fan. det är idioter som du som gör att samhället inte handlar om annat än pajkastning till höger och vänster.

9 Åsa:

skriven

Kolla in konstnären Jenny Holzer, angående att skriva på kroppen. Googla oxå begreppet body art.

10 Bloggullet:

skriven

Jag håller med om det mesta du skriver om Linda Skugge. Hon är en gåta. Nu skriver hon i bloggen att man slutar med självskadebeteende om man klipper sig, lever svenssonliv och har häcken full.

Så förnedrande och respektlöst mot alla dessa personer som lider av detta och andra psykiska åkommer. Att hon inte får Nobelpriset i hur man botar sjuka, arbetslösa och ångestfulla personer. Obs ironi.



Förresten, länge sen jag var här. Ha det bra.

Kram

11 Jennie:

skriven

Men Skugge har rätt! Det är det vardagliga som räddar en från det svåra inom oss. Jag ska citera Terry Pratchett här som beskriver en karaktär i en av hans böcker: ...vid den här tidpunkten det började gå riktigt illa då han hamnade under dåligt inflytande. Sitt eget!



De som spottar och fräser om detta uttalande (Skugges) är antingen de som inte har någon aning om hur det är att må riktigt dåligt, slåss mot det och ta sig ur eller de som fortfarande är mitt i det.



Jag vet vad jag talar om. Och om ni vet NÅGONTING om hur Skugges uppväxt såg ut- det hon råkade ut för under många år av s.k kompisar - skulle ni veta att hon vet också vad hon talar om. Jag ska dessutom bre på det hela men att säga att man väljer. Offer eller vinnare. Vi har nästan alla en historia bakom oss, många hemsk och tragisk men vet ni vad? Man tar valet varje dag man vaknar. Ansvar och makten om sitt liv eller offer och oansvar och låta andra bestämma åt en.



Mvh



Jennie - med en f.d man som är alkis som jag skiljde mig i från efter 7års helvete, 5 års depression bakom mig, mamma till en dotter som redan sett för mycket skit och ändock lyser som den stjärna hon är och idag LYCKLIG i ett nytt förhållande.



PS: Jag tog valet om ansvar och makt. Och det gör mig fri :)



12 Elin:

skriven

SVAR PÅ SVAR:



På vilket sätt är det då triggande för självskadebeteende att Skugge köper ett stycke konst och har på väggen hemma?

Självklart har jag varit inne på bdb och kollat, jag har även ett småsyskon som karvat upp både armar och ben redan sin 13e födelsedag.



Jag förstår fortfarande inte vad du anser vara så vidrigt och hänsynslöst med att vilja köpa konsten. Är det konsten i allmänhet som inte borde få synas för att inte trigga igång ett beteende? Eller är det bara för att du anser Skugge vara ovärdig den? Jag tror knappast hon vill köpa den för att provocera.



13 Madde (maddepladder):

skriven

1: Skugge vet vad hon pratar om. Du verkar inte veta så mkt om henne annat än det du läst från hennes krönikor? När hon pratar om vad man behöver göra för att bryta beteenden och tankemönster så gör hon det för att det va vad som funkade för henne. Dessutom har hon haft kontakt med och stöttat tjejer med sådan problematik i ÅRATAL.



2: Jag blir liksom du provocerad när någon ser på mig som en svag människa för att jag är sjuk och har varit tvungen att vara sjukskriven. Du har nog dock förväxlat det Linda skrivit med att tro att hon ser på sjuka människor som svaga. Hon har stor sympati och empati med människor som är sjuka (vilket tyvärr inte alltid framgår). Du kanske inte skulle ta åt dig lika mycket om ett enda ord byttes ut i meningen "Framförallt behöver våra svaga grupper i samhället alliansen vid makten." om hon istället hade skrivit "utsatta grupper" vilket betyder samma sak. En människa som tillhör en "svag" grupp är givetvis inte en svag människa.



3: När man blir SÅ provocerad av något/någon så bör man kanske gå till sig själv först och ta en titt. Det är troligen något där som gör att blodet kokar så lätt. Så är det för mig iaf...

14 Madde (maddepladder):

skriven

Jag menade inte att du skulle kunna utläsa det ur hennes texter. Jag skrev till och med "vilket tyvärr inte alltid framgår." för jag vet att det inte syns i hennes texter. Men att hon "ivrigt basunerar ut att man ÄR vad man GÖR." är som du säger din tolkning, det är innebär inte att det är sanning.



Jag håller inte heller med Linda politiskt men jag drar inte likhetstecken mellan var hon står politiskt och det hon tror är det bästa för Sverige och alla dess grupper med att hon ser ner på oss som är sjuka. För det är så jag tolkar dig.



Sen behöver man inte tycka om alla. Jag tycker verkligen inte om alla människor men jag försöker undvika att ge dom åsikter dom inte har för att tycka ännu sämre om dom.



Lycka till med medicinering och allt... Känner inte till din situation men jag håller tummarna att du får må så bra det går!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: