- Spetsprojektet

Går igenom tidningarna nu på "morgonen" och ser direkt något jag tycker verkar intressant,
(är febrig o dan så det här blir mer ett litet tips)

Spetsprojektet är ett flerårigt samarbete mellan Riksteatern, Östgötateatern och Länsteatern i Örebro som sätter strålkastarljus på kvinnliga dramatiker genom tiderna. Som avslutning sätts "Nära livet", Ulla Isakssons pjäs om tre kvinnor på en BB-avdelning upp på en teaterscen där de tre kvinnorna Cecilia, Hjördis och Stina förenas trots sina dramatiska olikheter i sin gemensamma situation.

Har ju själv vid flera tillfällen konstaterat hur vansinnigt eftersatt den del av vården som tar hand om oss kvinnor är, att ligga inne med ett eventuellt utomkvedeshavandeskap och invänta ev. cellgiftsbehandling för att ta död på det foster som kan vara placerad på fel ställe i sin kropp samtidigt med lyckligt nyblivna mödrar är inte ok, långt ifrån!

Eller som jag också fick göra, tillbringa natten innan min sterilisering, av medicinska skäl, vandra omkring bland samma typ av patienter. Tror dock att det värsta jag varit med om var den gången vi låg en blandad grupp på salen, de obligatoriska lyckliga nyblivna mammorna, en stackars nyblivet cancerdiagnosticerad, hysteroktomi-patient som precis innan även fått abortera sitt foster...

"- Pjäsen är ett tidsdokument som spränger rakt in i vår tid genom att spegla babyboom, lattemorsor och medgravida pappor. Den tar Spetsprojektet vidare ytterligare ett viktigt steg - inte bara tidsmässigt till ett folkhemspräglat 1950-tal utan också genom att skildra ett tema som är pinsamt nonchalerat på våra teaterscener, säger regissören Jenny Andreasson."


Här har ni Nära livet på Riksteaterns hemsida och här har ni näralivetspets,
deras alldeles egna blogg där ni kan följa arbetet med pjäsen!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: