- Söndagsmiddag på G!


Just nu sköter sig älgsteken alldels utmärkt i ugnen,
omringad av charlottenlök, smör, sky och ansjovis
(japp, ansjovis är ett knep jag lärde mig av dotterns
fader och det ger en gudomlig bas till gräddsåsen man
har till potatisen!)


Dotterns rättike-gratäng sköter sig förhoppningsvis lika
bra i ugnen, är dock inte lika säker på utgången där då
det ju är mitt första försök
, förkokade skivor av rättika
som sedan använts precis likadant som potatis i en gratäng.

Jag är ju en smörig och fet en, ivf när det kommer till mat-
lagning
, så i gratängen varvas det med en massa ost och
grädde, och smör... inget för mig dock då jag använt hennes
"vanliga" grädde utan vi andra får potatis till, som det "ska"
vara, och lite herrgårdsgrönsaker, sådär lagomt kokade,
med smörklick för den som vill haka på LCHF-temat, det ska
jag däremot för en annan är ju ingen grönsaksälskare direkt!

Just det, man får absolut inte glömma gelén,
en stek utan gelé är som kärlek utan kyssar...
typ...

(skriver hon som är totalt värdelös på just
kysseriet i förhållandena....ni vill INTE veta
vad jag associerar en tunga med, lovar!)

1 sladdertackan:

skriven

Hej! Jag var inne hos Cilla och såg att du hade haft värmeljus som flammat upp. Det har jag också råkat ut för. I år har jag köpt värmeljus på Clas Olsson helt i stearin. Stearinljus tror jag inte flammar upp.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: