- I kväll kommer särbot till jag !

våran sista lilla kanin



Det blir nästan svårt att hitta igen nån sorts grammatisk korrekthet i nuförtiden, jag snubblar runt i chattar och bloggar, dataspel och kommentarer. Ser att många, väldigt många, saknar vår "riktiga" svenska på nätet och visst kan jag hålla med, minns ju t.o.m den tiden när man gick i skolan och fick röda bockar för varenda stavfel, nuförtiden belönas man med en smilie eller två ju krångligare och mer vrickat man skriver!

Jag kunde också avstava, det fanns en tid innan Word och Open Office, jag föll inte alltid dit på det eviga dilemmat med till exempel "de/dem" och ingen skulle någonsin kunnat få mig att försöka skriva "dialektalt". Men sen, sen kom ICQ, Messenger och allt det andra och jag regrederade, numer slutar jag varenda mening med just en flinande, alternativt gapande eller dansande gul gubbe, hur trovärdig blir man då som 41-åring?

I dag har jag överkonsumerat bloggar, tappat bort mig helt i språk, ämnesbyggnad och röda trådar och jag tänkte försöka avsluta det här racet med ett viktigt inlägg, ordentligt stavat och gärna med en knorr. Men nu råkar det vara såhär, jag har inte bara tappat den berömda röda tråden, jag tror bestämt att jag aldrig hade den till att börja med, så istället informerar jag bara om att särbot, den där enögde saken från Lappland, avviker från sin post (eller kanske borde jag hellre skriva ER post?) i kväll och sitter kanske i skrivande stund redan instuvad i sin gamla, men ack så tålmodige, röda plåtburk för en lite tidigare helgstart här hos mig, jag har även ett enormt kakaosug. Vad göra?

Skulle nån i byn vilja honom något så vet ni var ni ringer, mobilen följer alltid med, även hans älskade dator, och han väntas inte återvända förräns om ett par tre dagar sisådär, om han inte helt enkelt väljer att stanna i den stora staden ? Här finns nämligen både automatisk uppvärmning av boende, ständigt varmvatten, BREDBAND och även en tämligen rödögd tanta.

Så var det, inget annat, och nu ska jag logga in mig på SecondLife tror jag, känner ett otroligt behov av en massa ROFL, WOT, I com from Spain and were you come from?, dags att snubbla på bland egna, och andras oerhörda misshandel av i stort sett vart enda språk som finns här på jorden!

Och,
jopp

i kväll kommer särbot till jag så deså!
1 Madeleine:

skriven

Sååå söt kanin! Hur är det med dig??

Mvh Madeleine


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: