- Vilken kyckling kan man äta?



När jag är "duktig" och faktiskt betalar lite mer, dvs köper svensk kyckling för att inte alltid hamstra på mig av den danska salmonella-späckade versionen, ja då ska man börja oroa sig för glas i maten istället?! Hur man än vänder på sig har man arslet bak, eller hur ska vi tänka.... Bara för att man tänker rätt så innebär det långt ifrån att man är säker, det larmas ju titt som tätt om allt från gifter till rena sabotage inom matindustrin och jag gillar ju kyckling själv, eller "hela" vår stora familj.

Nå ja, saker o ting kan ju hända, det får man acceptera, men lite skrämmande är det väl ändå? Blir mer och mer sugen på att åter sätta mig vid skogskanten, köpa på mig några höns o skrämma upp särbot så till den milda grad att han måste med i nåt jaktlag, tänk om man helt kunde kontrollera vad man åt? Odla sina egna grönsaker, nån som har nåt bra tips på "pommes frites"-frön bara ;-) och äta så mycket vilt som bara möjligt. Vara lite mer ambitiös och faktiskt ta hand om all fisk man drar upp och minimera allt i köp-väg vad gäller mat, visst skulle det kännas lite mer tryggt va?

Läs mer om Kronfågels kyckling-problem !
1 mellen:

skriven

haha jasså? Ja gott med vår.. det var + 8,8 i skuggan förut iaf =) dom säger att snö ovädret är påväg men jag hoppas verkligen inte det. om du vill kan vi följa varandra via bloglovin? kram

2 Ia:

skriven

Håller helt med Dig om detta!!!!!

3 Tojjan:

skriven

Klockrena tankar. Överkonsumtion och utlandskonsumtion är inte alltid nyttigt eller bra. Vi slänger ju massor av mat varje år, som det inte är det minsta fel på. Om det nu inte är så att det är salmonella eller glas i den ; )



//Tojjan

4 litentanta:

skriven

Fast det som blir fel om man väljer en sådan livsstil är ju just alla åsikter om jakt och sånt... Bara att kolla in vår tidning här uppe, www.vk.se så ser man debatten som fortsätter, ständigt... Man SKA inte skjuta djuren i skogen, punkt slut!



(de är så söta o de har det så bra i skogen o vi människor får väl flytta om VI har såna problem med dem osv... hur man än vänder sig...om igen...)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: