- Vilken kyckling kan man äta?
När jag är "duktig" och faktiskt betalar lite mer, dvs köper svensk kyckling för att inte alltid hamstra på mig av den danska salmonella-späckade versionen, ja då ska man börja oroa sig för glas i maten istället?! Hur man än vänder på sig har man arslet bak, eller hur ska vi tänka.... Bara för att man tänker rätt så innebär det långt ifrån att man är säker, det larmas ju titt som tätt om allt från gifter till rena sabotage inom matindustrin och jag gillar ju kyckling själv, eller "hela" vår stora familj.
Nå ja, saker o ting kan ju hända, det får man acceptera, men lite skrämmande är det väl ändå? Blir mer och mer sugen på att åter sätta mig vid skogskanten, köpa på mig några höns o skrämma upp särbot så till den milda grad att han måste med i nåt jaktlag, tänk om man helt kunde kontrollera vad man åt? Odla sina egna grönsaker, nån som har nåt bra tips på "pommes frites"-frön bara ;-) och äta så mycket vilt som bara möjligt. Vara lite mer ambitiös och faktiskt ta hand om all fisk man drar upp och minimera allt i köp-väg vad gäller mat, visst skulle det kännas lite mer tryggt va?
Läs mer om Kronfågels kyckling-problem !
skriven
haha jasså? Ja gott med vår.. det var + 8,8 i skuggan förut iaf =) dom säger att snö ovädret är påväg men jag hoppas verkligen inte det. om du vill kan vi följa varandra via bloglovin? kram