- Svenska Migrationsverket upphör aldrig att förvåna mig!


(bild lånad från vk, Inger Nilsson)

Anita Daniels kom till Sverige för 3 år sedan från Nigeria, hon har sökt asyl och fått avslag, från januari -09 har hennes njurar helt slutat att fungera och numer är hon tvungen till att dialysera varje dag i väntan på att få en njurtransplantation. För att ha möjlighet till att få denna transplantation genomförd måste hon dock få uppehållstillstånd i Sverige, vilket hon inte kan få då Migrationsverket anser att det är fullt möjligt att genomföra samma dialysbehandling hemma i Nigera.

Som vanligt verkar inte våra svenska myndigheter vara villiga att ta in verkligheten i sitt beslutsfattande utan fortsätter, trots överklaganden, att uthärda i sitt beslut angående hennes utvisning.

Nu har Njurföreningen i Västerbottens län, genom ordförande Harry Strandberg, klivit in i bilden och genom föreningen bekostnad finns nu ett juridiskt ombud, Petter Mörk, som ska försöka bestrida avslaget och om möjligt är få igenom en ny uppehållstillståndsansökan. (Ursäkta mitt svammel men jag är lite stressad...)

Att jag reagerar starkt på just den här artikeln finns det många anledningar till, första och den kanske mest enkla anledningen är ju just den att min far, Bengt Karlsson, var med och startade denna föreningen, som då hette De njursjukas förening i Västerbotten. Jag är alltså uppväxt med just njursjukdom och vet väldigt väl om hur människor faktiskt får plågas när deras njurar sviktar och slutar att fungera, sen kom ju även min svärfar in i bilden med precis samma sjukdom och jag blev återigen påmind om dess hemska påverkan på kropp och livskvalité.

Här är artikeln i dagens vk om Anita Daniels, läs och begrunda... Hur länge ska vi acceptera behandlingen av våra hjälpsökande?

citat från artikeln som jag anser fånga Migrationsverkets inställning tämligen bra

"- De frågar om hon skulle överleva flygresan till Nigeria, men borde också
ställa frågan om hon kan överleva där nere, säger Petter Mörk. "


Nu MÅSTE jag rusa, ha en bra dag vänner!!!
1 Thalina:

skriven

Det finns ingenting som förvånar mig längre.Att slå på dem som redan ligger är tydligen vardagsmat för de som bestämmer.Ha det gott och kram Thalina

2 Tojjan:

skriven

Dialys är ett hjälpmedel. Hjälpmedel ska hjälpa. Alla.



Jag har en släkting som varit med om att utveckla hemdialys med stor framgång vilket underlättat för patienter då de slipper att vara på sjukhus i timtal för behandling. Sverige ligger bra till inom teknik och innovation och att då jämföra den hjälpen vi kan erbjuda i Sverige med exempelvis Nigeria känns som en skymf mot den som det drabbar; patienten.



Migrationsminister Tobias Billström verkar inte ha arbetat en dag i verkligheten tillsammans med människor med olika bakgrunder, eller träffat mångkulturen irl. Han är en liten spoling, satt på sin post utan insikt.



Och Integrationsminister Nyamo Sabuni verkar inte, trots sin etnicitet, har den minsta empati att förse Migrationsverket med nya riktlinjer. Jag har också erfarenhet av detta byråkratiska evighetshjul som kan mala i åratal om man inte orkar strida med svärdet i högsta hugg.



Tänk om dessa två kunde samarbeta sig ut ur regeringsposition. Kanske kunde människor i behov av hjälp få hjälp?



Nu bluddrade jag...

//Kram Tojjan

3 Mia:

skriven

Har en sak i min blogg till dig :)

4 Lena:

skriven

Kikar in och önskar dig god natt!

Kramis


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: