- Salmonella




Antar att det är fler än jag som köper det som är billigast på affären, man är väl inte direkt den rikaste av de rika direkt. Eftersom att jag ju är dansk-ättling envisas jag också med att köpa just danska produkter, skyller på mormor och blundar för alla nya rön.....

(o ja, jag köper även dansk "kylling"......) Det jag gör är ju att ALLTID tillaga maten väl, äter inte rosa fläskfilé och ALDRIG slarvigt tillagad kyckling, mitt sätt att försöka minimera risken för den här jädra salmonellan men återigen, har tjurigt nästintill valt danskt kött...

Dagens artikel i Vk får mig dock att tänka om lite.... Det är inte värt risken, ärligt, får väl vara utan den där xtra billiga kycklingen och fläskfilén tror jag.. Det värsta scenariot vore kanske om min sk laktosintolerans snarare vore ett långt salmonellainsjuknande? (nu skojar jag dock, sån jädra otur kan jag väl ändå inte ha...)

"Den omvandlas då bland annat till gaser såsom koldioxid och vätgas som leder till uppblåsthet, bubbel, körningar och ibland knipsmärtor samt till ökat antal gasavgångar." (vilken tjusig beskrivning av att man går omkring som ett smärre gasverk och lägger hela omgivningen under gasattacker med täta mellanrum haha!)
1 virpi:

skriven

Nej,ät på för guds skull.

Allt är så överdrivet.

Jag köper dansk filé....tänker fortsätta med det.

Perfekt i grytor.:)

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: