- Men helt fel val!! Kvällsöppet var ju programmet!

Ibland tänkar man inte längre än vad näsan räcker, den absolut viktigaste programpunkten på hela kvällen var ju just Kvällsöppet på tv4 angående debatten kring läkarkåren, hur jag kunde missa det är helt otroligt!

Ikväll är inte kvällen för kraftig hjärnverksamhet dessvärre så jag kommer att återvända till det här ämnet en annan dag, kan väl förklara mig lite angående varför jag är särskilt intresserad av just dessa ämnen, felbehandlingar av sjuka personer.

Jag är ju uppvuxen med en njursjuk pappa, han blev väl som sjukast kring min födelse faktiskt vilket innebär att jag aldrig hann få se en frisk pappa förräns han fick sitt första njurtransplantat, vore väldigt lämpligt om jag kunde starta upp min minnesbank till sånt här, men tyvärr, jag har ju min blanka/stendöda hårddisk så direkta årtal när saker och ting hände kan jag inte skriva, bara en enkel sammanfattning. Har man varit med i en nära anhörigs sjukdom under så pass lång tid som jag så kan nog de flesta berätta både det ena och det andra om vården. Han avled 4 dagar före min 20-års dag.

Nu ska ingen tro att jag inte litar på svensk sjukvård, för det gör jag, har ju varit en större del av det under några år än vad jag själv tycker känns trevligt, men självklart har jag så mycket fortroende man kan ha, jag inser dock också att det faktiskt är människor som arbetar där vilket innebär att misstag kan göras, görs och alltid kommer att göras. Men sen, sen kommer vi det de helt oacceptabla kapitlen som med Mimmi , där måste vi kunna kräva MER av sjukvården, punkt slut!

Men som sagt var, återkommer en annan dag med skarpare hjärna, förhoppningsvis laddad pistol och argumentering på plats.

Avslutar med att säga att alla mina tankar går till Mimmi, Dennis och barnen Clara och Filip.
1 virpi:

skriven

Jag var vansinnig när jag såg progrmmet om Mimmi.

Så nonchaöant får det inte gå till.

Har man överansvaret över St?läkare så kan man inte sätta sig i en bil o åka hem...



Inte kliver en bilskolärare ur bilen och säger till sin elev.

Nä,nu får du övningsköra själv medans jag går in på fiket och tar en kopp kaffe.

Reglerna behöver bli striktare i detta fall.

Inte för att "sätta dit" läkare utan för att se till att det fullgör sitt ansvar under den period de har någon yngre blivande läkare under sina vingar.



Puh! Nu glömde jag av vad jag skulle skriva från början....

Jo,Svaret på Grey`s H.

Jag menar inte hon med döde patienten utan hon som flyttar in i föräldrahuset och mamman som är dement .....

du hör ju..jag har nog bara sett 4-5 avsnitt för flera år sen.....

Sen fick hon läpparna gjorda och såg ut som Kajsa Anka.Med andra ord som alla andra.

fast det kan nog inte varit enbart det som gjorde att jag sluta titta..haha

Herregud,nu måste jag till jobbet.

Måste avsluta denna novell.

Ha en skön dag.:)

Kram Virpi






Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: