- Vem tjänar på svinflunsan, egentligen?




Jo, jag har också börjat fundera över den här ganska så skrämmande svininfluensan, eller Influensa A(H1N1) som den ju numer går under. Kombinationen av ordet pandemi, brrrrr, inte  tusan hade jag samma obehagliga känslor inför den termen tidigare heller, och nu en pandemi av A(H1N1)!!

"Pandemi - Ohämmad spridning mellan människor"

Nu när jag letar efter bra artiklar i ämnet ser jag ju att jag långtifrån är den enda som kommer med den här teorin, läkemedelsindustrin får ett enormt uppsving, inte bara Glaxo Smithkline , som f.ö rapporterar ett sk "influensa-lyft". Glaxon säljer Relenza. Storsäljaren Tamiflu kommer från Roche (som inte rapporterar sitt halvårsresultat förrän i morgon, törs man gissa på bra siffror kanske?) Roche har en egen virussida på engelska, och tipsar även om en till sida, dock bara för press/sjukvården men jag antar att det är hyfsat offentligt vid det här laget, eller vad tror ni? Titta in om ni vill ;-)

Oj, nu blev det sådär grötigt igen, jag snubblar in mig i en massa länkar men det är lite häftigt i sig, ni får liksom en tjuvtitt av hur det kan vara att prata med mig nämligen, jag samlar på mig en massa fakta, inte alltid de mest korrekta eller relevanta och sen ploppar de fram närsomhelst under samtal... Man måste verkligen vara uppmärksam när jag går igång minst sagt!


Min teori är fortfarande den, om inte unika men en teori ändå, visst tusan vore det väl ganska logiskt som det helt enkelt var läkemedelsindustrin, nåt företag som konstaterat att:

-HJÄLP, vi rasar i marknadsandelar, vi måste göra nåt, vad somhelst bara vi får folk att köpa våra produkter!!!

Resten av mitt tänk förstår ni nog, eller hur, behöver inte hänga ut nåt specifikt företag eller så, utan det är bara ett tänk som fastnade i min skalle tidigare idag alltså....



ps, en ny nisch har uppstått bland bloggarna upptäckte jag precis, Svininfluensebloggarna! Svininfluensan och Svininfluensa (kanske lite tråkiga namn dock men, men, inte ska jag komma o döma sånt, hur bra namn har min blogg egentligen?)

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: