-Äntligen reagerar omvärlden, eller?

"Unrwa har beslutat att ställa in all sin verksamhet i Gazaremsan till följd av de alltmer fientliga åtgärderna mot lokaler och personal", meddelade Adnan Abu Hasna, FN-organets talesman i Gaza. Han sade inte hur långt stoppet kommer att vara, skriver TT"  Dn

Efter att israelerna valt att beskjuta och döda en hjälparbetare från FN står allt bistånd från omvärlden stilla. Denna krigsoffensiv verkar sakna alla gränser och äntligen börjar omvärlden att reagera. Det sorgliga är ju att än en gång drabbas Gaza-borna av beslutet men förhoppningarna är ju att den ökade pressen ska tvinga fram ett eldupphör, även om jag dessvärre har svårt att tänka mig att det ska bli ett bestående sådant.


"- Det är chockerande, sade Pierre Wettach, Internationella Röda korsets representant i Israel-Palestina.
Enligt Röda korset påträffade dess palestinska personal 19 sårade, bland dem barn, endast 80 meter från israeliska soldater, utan att dessa gjort några ansatser att undsätta dem"

"I kvällningen på torsdagen släppte Israel ett stort antal rökridåer och fosforraketer över Gaza stad, samtidigt som luftangreppen intensifierades. Detta tyder på en ny framryckning, ännu närmare Hamas befästningar i stadens centrum. "     
Dn

Jag vill så gärna hoppas men ser ju att striderna fortsätter trots de förda diskussionerna, hur ska man kunna lösa denna konflikt utan att mer blod ska spillas?

"Sverige bör höja rösten mot Israel, anser socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet. Medan Sveriges utrikesminister Carl Bildt deltar i EU-trojkans medlingsförsök, ökar oppositionens kritik på hemmaplan mot regeringen." Dn

Själv anser jag att vårt stöd kunde öka, håller med vänstern som vill ha en "total bojkott mot allt israeliskt, inklusive apelsinerna i matbutiken", givetvis gäller det också det militära samarbetet  som pågår! Genom att själv kunna vara delaktig och ta ställning i den här frågan, handelsbojkott, så får vi ju en möjlighet att påverka också, sossarnas åsikt om att vi genom att "klippa banden" till Israel väljer att sitta på läktaren känns för mig lite bakvänd.. Som att man ska stå kvar och titta på när de krossar en nation istället för att markera var vi står... Nä, just nu tror jag att alla, inklusive innevånarna i Gaza, mår bäst av att vi alla ställer upp!!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: