-Kolla NOGA innan du budar på nätauktion!

Efter att svensken lärde sig Tradera så verkar auktionsmarknaden fullkomligt ha exploderat på nätet, jag har gått på det redan men hann ju stoppa i tid kan man säga.... Tur att man har barn som faktiskt har koll på läget :-)

Öresauktionerna är väl det jag vill varna allra mest för, glad i hågen tittar man in på en sida, ser hur otrooooligt låga priserna är, nu talar vi om absurda priser i stil med nedanstående bild:



Verkar ganska bra va, eller som jag skulle vilja säga alldeles ALLDELES för bra för att vara sant, vilket i sig borde tala om för en att det här är nåt som inte riktigt stämmer..... Tar man sig då tid och kollar in hur det hela fungerar ser man ganska omgående att det snarare kan bli ens sämsta affär....

"Hur fungerar XXXX.xx?

* Auktionen avslutas när ingen höjt budet inom den angivna tiden.
* Du kan höja ett bud med endast 10 öre.
* Att lägga ett bud kostar 7,70kr-20kr/st. Beroende på vilket budpaket du köper, se prislista nedan.
* De flesta auktioner är öppna kl. 8.00-24.00. Vissa objekt är öppna dygnet runt - detta står angivet på dessa produkter.

* Mobiloperatörerna tar ut en hög avgift från MrSvensson.se. Det lönar sig alltså att registrera sig och handla budpaket.

10st bud = 149kr
20st bud = 249kr
35st bud = 399kr
50st bud = 499kr
100st bud = 849kr
250st bud = 1999kr
500st bud = 3849kr"

Tanken är då att vi potentiella köpare ska köpa våra bud först, "minsta" antalet förköpta bud kostar då 14,90:-/st, och det för att höja tidigare lagda bud med hela 10 öre..............suck. Om vi inte är "fega" och provlägger ett bud för 20:- för samma enorma höjning á 10 öre.

Är det bara jag som reagerar på den här verksamheten?!

Lämnar INGEN länk, exemplet ovan är från en av sidorna, vill ni fortfarande testa så leta bara på Goggle, de finns överallt....!

1 Anonym:

skriven

Helt sjukt ju! Vilket vansinne. Tradera börjar dock bli likadant. Folk tar för givet att saker är billigare bara för att dom säljs på auktion. Köpte en klänning på REA som jag inte kunde ha. Den kostade mig 15:- och jag sålde den för 400:- på Tradera. Helt galet!

2 virpi:

skriven

Har aldrig varit på en sån sida.

Jag förutsätter att "är det för bra för att vara sant" eller försäljare lurar mig.Hehe

Jag säger som min far sa till mig.....

-Virpi,inget är gratis i livet.

Kram

3 Caroline:

skriven

Även om det finns mycket skit där så är Tradera och Ebay helt grymt om man bara är lite insatt i vad man köper och av vem, typ. Men det är läskigt beroendeframkallande och man måste verkligen bestämma sig för hur mycket man kan tänka sig att lägga innan, så att man inte bara sitter och bjuder över och glömmer bort att det inte är monopolpengar ;)



Jag handlade lite smink på Tradera igår, och på Ebay idag. Ebay är så himla nice eftersom man hittar sånt som inte finns att få tag på i Sverige, plus att det blir mycket billigare att beställa där än från en nätbutik eftersom man kan be säljaren att skriva att det är en present och därmed slippa tullen. Hehe!

4 litentanta:

skriven

Jag har shoppat några gånger på Tradera med, det känns mer vettigt där, för det är ju inte själva handlandet jag har något emot, inte alls, utan sättet på HUR man måste gå tillväga på dessa andra sidor. För visst är det en jädra skillnad att själv sitta och välja vilket slutbud man vill ge och sen vara med i "matchen" tills dess än att vara tvungen att betala var gång man bara bjuder?



/säger tant moster :-)

5 virpi:

skriven

Haha.Har du nyligen läst den boken.Varför just den?

Har du lånat Ingrid Noll "Tuppen är död"

Jättebra bok.

Tror att jag skummar igenom boken igen.Har inte lust att fuska.Känns inte rätt och det märks direkt.

kramen


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: