-Snökas i Sverige? Vardag i Norrland...

Hur många spaltmetrar fylls inte så fort snön faller söder om Gävle, panik, kaos och katastrof ?!. Här uppe kan en vanlig, eller  ganska snöig dag visa sig i lokalpressen såhär:


Släpet släppte från lastbilen, mellan Fredrika och Åsele  (glesbygd är inte bara av ondo då det ivf är mindre medtrafikanter som drabbas?)

Lastbil med propangas välte, mellan VIlhelmina och Storuman   (återigen glesbygd..)

Stor seriekrock på E4, strax norr om Umeå (titta på bilden, visst har vi ganska ordentligt med snö?)

Trafikolycka på Västerslätt  (Bilden visar även vädret, lånad från vk)


Såhär är vintern i norr, ger inte några löpsedlar och det är väl inte det jag är ute efter heller, blir bara så konfunderad över när resten av landet blivit flyttat neråt Medelhavet till eftersom INGEN verkar klara av vinterföre där....

Nu ska jag masa mig iväg till gottaffären, lite cigg får räcka för idag, för nog är det ett jädra väder ute så norrlänning jag är....
1 gladulle:

skriven

ja och visst är det konstigt att folk i södra sverige blir lika förvånad varje år när det kommer snö, i bland kan man ju undre om de är en epidemi av vinter demens, eller vad man ska kalla det.

2 Tojjan:

skriven

Vi blir förvånade just för att det så sällan kommer snö. Kanske svårt att förstå när man har tillgång till det... Barn födda på 2000-talet har knappt haft tre dagar i rad med möjlighet till pulka, skidor etc. Min egen son har de två senaste åren haft sina tennisdojjor höst, vinter och vår.



När då väl snön kommer slås allt ut eftersom noll i budgeten i kommunen avsatts till snöröjning å sånt. Sorgligt med sant. Vi vill oxå ha snö i massor!



//Tojjan

3 litentanta:

skriven

Just det där med budgeten och noll framförhållning är faktiskt nästan likadant här uppe dock, vet inte hur det har blivit så då vi ju SKA ha snö, som tur var verkar det ha ordnat sig lite bättre nu inpå det nya året, misstänker att en otroooligt klantig kommunalpolitiker kan ha "hjälpt" till genom en massa idiotiska kommentarer i lokalpressen dock... Kul att Lennart Holmlund kanske kan ha gjort nån nytta ändå alltså ;-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: