-På tal om tonårsmorsor!

Antar att alla redan har läst om lille Alfie i Storbritannien som blev pappa redan vid 13 års ålder.... Själv retar jag mig så på fokuseringen som blivit kring killens längd?! Vad gör hans längd  relevant öht, han kunde väl ha varit 2 meter lång likaväl, men nä, det skrivs om:

"Alfie har ställt upp på bilder i tidningar med den nyfödda dottern. Han ser yngre ut än 13 år och är bara 1, 22 meter lång."

Vad ska man säga, sexdebuten kommer tidigare och tidigare, det är ju är ju allmänt känt och med den kommer bla en ökning av livmoderhalscancer eftersom att man genom oskyddat sex utsätter sig för diverse smittor, allt är inte bara oönskade graviditeter utan vi har både klamydia som ökat explosivt, Hiv, kondylom osv i all evinnerlighet..

"Humant papillomvirus, HPV, är ett virus som sprids genom sexuella kontakter och som ger ökad risk att drabbas av livmoderhalscancer. Socialstyrelsen konstaterar att det därför innebär stora hälsovinster att vaccinera mot HPV."
Dagens medicin

Nå ja, nu glider jag ivf, kan vi inte bara enas om att ev tonårsföräldrars längd är irrelevevant utan att det mer handlar om deras kunskaper? Kanske nån som kan tala om vad som händer när man har oskyddat sex  vore en liten början, det är bara det att ärligt talat, vilken sexuellt aktiv unge vet inte om det numer? Förstår ingenting helt enkelt, annat var det på min tid.... *nickar vederhäftigt på huvudet*   (eeh, finns ordet förnumstigt...förnumnstigt? tom i bollen...)
1 Lindis:

skriven

Jag håller med dig fullständigt.. Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: