-Nikita Fouganthine

(foto Mika Lahtonen, ALIBI)



Alla minns väl morden i Åmsele, natten till den 3 juli 1988. Då hette förövaren fortfarande Juha Valjakkala och befann sig i Sverige på resa tillsammans med sin dåvarande flickvän Marita Routalammi. Tänker inte skriva mer om själva morden eftersom nätet, och tidningarna är formligen sprängfyllda av dessa berättelser idag utan mer fokusera mig på Juhas, förlåt, Nikitas val av klädsel ......

Jag skulle vilja tro att nån form av rehabilitering har skett av Nikita, trots allt har han tillbringat  år på fängelse, men om jag tittar på hans rymningar och rymningsförsök de sista åren så känns det väldigt tveksamt.


(Redan under häktningsperioden här i Umeå, 1988-1989 förberedde Juha flera rymningsförsök. 1990 sitter han fängslad i Riihimäki där han också försöker rymma men greps nästan genast.
Nästa flyktförsök kommer 1994 från samma fängelse i Riihimäki, tar personal som gisslan men grips senare med en oskadd engelska lärare i bilen.

1997
kommer ännu ett flyktförsök från fängelset i Åbo och sitter sedan säkert (?) förvarad ända tills 2002 då han tillsammans med sin fru rymmer under en obevakad permission från anstalten i Pyhäselkä, de grips dock dagen därpå utanför Piteå.

2004 görs ännu ett nytt flyktförsök, tillsammans med en medfånge hinner han dock bara ett par hundra meter innan vakterna tar honom och lugnet lägger sig nu ända tills våren 2006 då han återigen rymmer från en öppen anstalt i
Fredrikshamn och blir gripen efter två dagar i Helsingfors.

Villkorlig frigivning ges den 25 februari 2008 men efter att ha avvikit grips han åter den 11 maj efter en 30 km lång biljakt och klassas numera som fri, igen...)
wikipedia, SvD


och ut kom han, med den där klädseln och allt..... Han är livstidsutvisad ur Sverige, han begick de brutala morden bara 2 månader efter sin sista frigivning , 1 maj 1988, och väljer att knäppa oss (?) på näsan med att valsa ut ur fängelset med en klädsel värdig vilken svensk sportsfanatiker som helst, INTE en mördare som har 3 helt oskyldiga människors liv på sitt samvet, hur kan det få bli så?!?!
1 Tojjan:

skriven

Skrattar gott. Minns att den killen fick säckvis med beundrarpost från svenska kvinnor som ville gifta sig med honom...Herregud! Hoppas de ser honom idag.



//mvh Tojjan

2 litentanta:

skriven

Undrar varför vi kvinnor ska vara så såhär korkade ? Ena delen ska rädda och ta hand om, och bygga om förstås, och de andra, de blir imponerade och skiter i vad som har hänt, -killen är ju läcker...



3 Tojjan:

skriven

Ja att bygga om den här mannen lär ta tid. Kolla vad han lagt ut...Och att tycka han är läcker...HM, mer sannolikt att han läcker...



Långsökt. Jag vet. ; )



Tack för härlig kommentar med riv i på min blogg! Du har så rätt i det du skriver!



//Tojjan


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: