- Ska samla mig och få ner allt konkret, men för nu SATAN, sjukförsäkringslagarna är nådastöten, ättestupan nästa?

Jag har inte klarat av att se dagens program om ev förändringar i borgarnas nya sjukförsäkringslagar, jag har alltså inte de allra nyaste "uppdateringar" på lager men för att göra det enkelt för mig så skriver jag hur det kan komma att påverka en person som mig, ok?

Jag har en heltidstjänst under vilken jag slet sönder mig, för 8 år sedan. Jag fick sen min epilepsi mitt i allt, är numer lite kors i tvärs-diagnosticerad minst sagt, men fakta kvarstår, jag har en heltid.

Kommer jag att kunna kliva på min heltidstjänst igen, klara av den med både gamla skador och trasig skalle? OM jag inte fixar det så står jag med arslet i brevlådan (ok, ok om uttrycken är smått felaktiga, jag är gaggig, sånt får man leva med, kan jag kan säkert ni)

Eftersom att jag varit sjuk för länge har jag ingen a-kassa, utan a-kassa är en arbetslös tillvaro inte särskilt angenäm. Eftersom att det numer krävs att man säger upp sig från det arbete man har om man inte klarar av det längre så blir jag ju arbetslös, utan bidrag. Då ska man söka nytt jobb, HELTID, för huvudsaken är tydligen att vi med problem ska jobba lika mycket som alla andra hela nissar ute på arbetsmarknaden...

Vilken arbetsgivare anställer en fd tidsbegränsad sjukpensionär som INTE klarar av sin egen heltid men som SKA jobba den tiden ändå, vad säger att jag inte kommer att stranda på ett kortare antal timmar på en annan arbetsplats?

Är tanken då att jag återigen ska söka en ny heltid, vilket skämt förresten, hur stor är chansen att jag ens får möjlighet till att försöka på en ny fast heltidstjänst öht? Varför ska det handla om allt eller inget? Jag är snart uppe i en halvtid, inte illa pinkat från att ha gått hemma på heltid i så många år att på bara 8 månaders arbetsträning vara uppe i så pass många timmar som jag är!

Var ligger logiken, kan nån förklara den för mig?

Ge oss chansen att få komma tillbaka till vad vi faktiskt orkar med, ge oss rätten till vårat liv tillbaka och om inte det är möjligt, se då fan till att komma med botemedlet mot epilepsi INNAN MAJ! Jag VILL jobba, jag jobbar så hårt jag bara kan och orkar, ska inte det spela nån roll längre?

Nya sjukreglerna är lika illa - Expressen
1 Anna:

skriven

Ja du, det där är verkligen skevt...

Och du kan tro att dom hunnit ändra reglerna ett par gånger till innan maj...

Sök en heltid på försäkringskassan, vet ja, för dom skulle verkligen behöva någon som varit med om hur det VERKLIGEN funkar... ;)

Och ja, jag vet...!! Jag är en riktig virrepanna...

"Butäter mett i mata"... Pffftt!! ;)

Kramen!!

2 Madeleineslife:

skriven

Ja fattar inte hur dom har tänkt om dom har gjort det överhuvudtaget?!?!?! Det verkar inte så i alla fall!!!

Jag vill & orkar inte ens tänka på hur det blir för mig! Förmodligen soc... :(

För hur ska man kunna hitta ett jobb som passar mig??!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: