- Men fy fan för er två 50-plussare!

Först ska jag ta min version av vad som hände, och jag vet att allt är färgat av
massmedia, herregud, utan den skulle jag inte ens ha vetat om det här,
så klart att man blir påverkad, men ändå...

En 53-årig och en 54-årig man klev på norrlandståget i Skellefteå en kväll i maj. På samma tåg befann sig en 14-årig tjej som under natten utsattes för sexuella övergrepp och våldtäkt av dessa två mogna herrar. Tjejen valde att anmäla direkt hon klivit av tåget i Uppsala och gick därmed till polisen som listade ut vilka gubbarna var och därmed kunde anhålla dem när de befann sig på perrongen för avgång hemåt.

Det är så enkelt tycker jag, naiva jag kanhända, men ändå, två äldre, eller ivf medelålders karlar har väl ändå inget att göra sexuellt med en 14-årig tjej?! Någonstans måste de ha vetat om att de var helt ute och cyklade och att man faktiskt bryter mot både svensk lag och all moral och sans när man väljer att sätta på en unge i den åldern!!

Eftersom att de blev dömda i tingsrätten väljer de att överklaga, blir inte förvånad dock för är det något som alltför ofta verkar gå att vinna, eller åtminstone få strafflindring i, så är det just sexuella övergrepps-mål. Vi har ett ruttet rättssystem som definitivt INTE ger alla samma rätt till rättvisa, kvinnors trovärdighet har fortfarande inte ökat utan det står mest stilla och stampar... Är man full så får man skylla sig själv, har man kort kjol så är man ju inbjudande osv, även om det inte sägs rätt ut vet vi ju att många offer blir de som döms hårdast och jag förstår inte hur det kan fortgå samtidigt som vi rusar vidare i 2000-talet!

54-åringen tog dock tillbaka sin överklagan, kanske var han ändock nöjd med sitt tama straff på 3 månaders fängelse och skadestånd på ynka 20 000:-, så mycket  "kostar" ett sexuellt övergrepp mot ett barn numer, inte så farligt eller hur?

Advokaten till den andre mannen, 53-åringen, framhöll dock att:

"- Det var ett helt frivilligt samlag mellan två personer. Målsäganden i
fråga har en sådan mognad, att frivilligheten har relevans och betydelse"


Vad?!
Ena mannen överklagar inte sin dom på sexuella övergrepp mot just BARN medan advokat Jan Kyrö använder sig av såna argument vad gäller offret, hur i helvete går det ihop?? Då är vi ju där igen, tjejen var för mogen helt plötsligt, hon får inte ingå i resten av gruppen barn då hon tydligen var för vettig? För sexigt klädd? För stora bröst? För vad då?!

Som en liten parantes kan jag ju nämna att just Jan Kyrö även i ett tidigt skede försvarade Anders Eklund, numera dömd på livstid för mordet på Engla Höglund och även Pernilla Hellgren.


Dock motsätter sig åklagaren Kyrös beskrivning och säger att det visst var klart att mannen visste flickans ålder eftersom att de tidigare under kvällen diskuterat. Förefaller ju ganska otroligt att bara ena mannen skulle trott att det handlade om en äldre tjej, eller hur, vilket ju blir solklart också då den andre mannen redan godtagit sin dom.

Nu sitter alltså 53-åringen häktad i väntan på att domen vinner laga kraft, som det så fint heter, självklart får han räkna bort sin tid i häktet från fängelsdomen också så i absolut senast i maj 2011 kommer ännu en idiot att vandra ut från kåken. Färdigbetalad sin skuld till samhället, 2 ynka år, för att ha legat med en 14-årig tjej....  Är det ingen annan än jag som ser felet i det här?!?

Dömd för barnvåldtäkt på Norrlandståget 5/8-09
14-årig flicka våldtagen av två män på nattåg19/5-09
14-åring våldtagen på nattåget 19/5-09
Män häktade för barnvåldtäkt, 18/5-09

osv......
1 Anders:

skriven

ja det är ju jävligt intressant att en person som räknas som BARN i lagens mening kan gå med på samlag frivilligt när det heter just BARN för att man inte vet sitt eget bästa. Om en 14åring säger ja till sex så är det okej ibland då? om en 12åring gör det då? eller om en 6 åring? Det finns en gräns på 15 som används som gamla trasor enligt mig. "Hon såg äldre ut och jag visste inte hur gammal hon var" så är ofta saken biff.

Värdelöst


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: