- Pandemi

Pandemi enligt Wikipedia,
Pandemi enligt Pandemi.se

Känns lite som att skrattet fastnade i vrångstrupen nu kan jag säga, det var lätt att fnissa åt den sista flunsan som kom, Svininfluensa....herregud, vem uppfinner namnen? Men ändå, oavsett vad de väljer att kalla alla nya hemskheter som vi människor drabbas av så är det ju ofta saker vi tidigare mött, men då under annat namn.

 "Varför grisar?
Att grisar medverkar till spridningen av virus har sin förklaring i närheten mellan människor och djur i stora delar av jordbruksamhällena företrädelsevis i Asien, därifrån de flesta influensavirus härstammar. I många fall delar djuren och människor bostad
. "
citat från pandemi


Vinterkräksjukan tex, den blev ju bara omdöpt från att ha varit en gammal, välkända magsjukan som envisades med att återkomma under vinterhalvåret, även den numera verkar existera året om.

Stormen Gudrun var ju bara en vanlig orkan, dock väldigt kraftig och drabbade oss ovanligt hårt för att sitta såpass skyddat som vi ju ändå brukar göra här uppe i Sverige.



VIll du veta mer om vad som händer, hoppa över ledet i tabloiderna,
läs aftonbladet, expressen osv,  så har du här några mer direkta länkar,
även om man inte alltid hänger med i resonmanget så kan det vara
skönt att slippa alla spekulationer runtomkring kanske?

-Socialstyrelsen angående den nya influensan H1N1

-Krisberedskapsmyndigheten (en alldeles nystartad myndighet f.ö )

-WHO, Världshälsoorganisationen, med aktuella uppdateringar


Själv ska jag bara masa mig till badkaret nu, måste ju åtminstone ha tvättat av mig innan särbot kommer, han ringde precis och hade hunnit halvvägs hit, vanliga rökpausen utanför världsmetropolen Fredrika alltså!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: