Försäkringskassan!!



japp, idag har jag jublat över Nordea o nu fortsätter jag att jubla över nästa helt osannolika myndighet,
FÖRSÄKRINGSKASSAN!!!! trots allt strul som blev för mig när jag flyttade tillbaka och trots för sen ansökan och trots att jag är den jag är så fick jag genom ett smärre under igenom min förlängning av sjukersättningen med ännu ett och ett halvt år!!!!

vet att många anser att vi långtidssjukskrivna är ett jädra parasiterande gäng, att vi helt klart kostar mer än vi smakar osv, men man får inte glömma att VI också är MÅNNISKOR, väldigt viktigt! det skulle ju kunna vara DU som kraschar, eller hur? jag var också en högpresterande samhällsinnevånare, jobbade heltid på ,,,, ett väldigt tungt arbete kan man väl sammanfatta det, ska dit igen snart nämligen så jag nöjer mig med den förklaringen.... jobbade mer än heltid, jobbade jämt nästan för pengar, pengar ÄR viktiga.... men såhär hundra år i efterhand, pengar är INTE viktigare än hälsan, inte alls!!

för mig har det ju varit lite såhär, först rasade kroppen, lite diskbråck o sånt... sen blir man ju inte glad när man är van att jobba, mycket,  så då blev det tungrott... o massiv värk gör ju inte det hela så mycket roligare heller... sen var det läge för en separation, landade mjukt i ny fin lägenhet, andades ut o PANG kom epilepsin.... min teori är att man verkligen måste lyssna på sin kropp, kropp o själ hör ihop, väldigt tajt är det ju, o sen har vi ju "skallen", o nu menar jag inte rent känslomässigt då alltså ;-)  t.o.m skallen tar ju stryk till slut, då kan man hamna där jag står nu... hjärnan börjar krångla, helt utan synbar anledning kom min epilepsi o sen dess verkar den ha bestämt sig för att stanna kvar...

nå ja, det här inlägget är menat att handla om FÖRSÄKRINGSKASSAN, trots alla .... misstag kanske? som görs där och trots alla knepigheter som folk kan uppleva i kontakterna med dem så finns det BRA människor där, läkare som faktiskt tittar på helheten och faktiskt gör rättvisa bedömningar nästan i förtid... ringde nämligen o kollade om det var något som var igångsatt i samband med min ansökan efter bara några veckor, jo, tjejen var väldigt förvånad och sa att det inte var helt klart ännu men jag kunde vänta mig besked inom ett par, tre veckor!! sen tillade hon att det ju brukar ta 4 månader i
"normala" fall...för mig tog det en dryg månad!!!

vår jul är räddad!!!! jag o dottern kommer att ha pengar till både hyra och mat, vi hamnar inte i nån evig soc.kö och det blir en jul trots allt, det här är stora saker måste jag säga, mina 11 677:-/ i månaden och det är INTE ankskit, jag ÄR tacksam! tro inte nåt annat!!!




1 virpi:

skriven

Vad skönt!

Med två såna fullträffar på samma dag skulle du nästan köpt dig en lott idag. :)

Men...nä....man skall nog inte gapa efter för mycket.Hi hi

//Virpi

2 gladulle:

skriven

Härligt att julen är räddad:)



3 litentanta:

skriven

att jag inte tänkte på det, skit också...en lott hade väl aldrig passat bättre än idag! nå ja, jag är jätteglad och tack för era ord, gooo jul på er bägge två!



4 Mognamamman:

skriven

Den som tycker att långtidssjuksrivna är parasiter hoppas jag verkligen att de inte behöver bli det själva en dag. Klart alla vill jobba och "göra rätt" för sig. Tack o lov lever vi trots allt i Sverige där alla, aovsett social bakgrund, kontakter, pengar på banken, uppsättning gener, som har oturen att drabbas av ett handikapp ändå, marginellt, men ändå - kan få pengar att överleva ekonomiskt i det läge man hamnat i. Jag hoppas de med tråkig inställning och okunskap inte är allt för många. Ta hand om dig!!

5 litentanta:

skriven

det är så kluvet det här, eftersom att man ju väljer sitt umgänge så blir vi "alltidledigaoonyttiga" människor ofta vänner under såna här omständigheter, kanske bygger vi upp egna fantasier om de "andras" fördomar o kanske är inte medelsvensken så himla störd på oss, eller så är det som det så ofta står i tidningarn... att vi tär på samhället... men det ska jag ju inte klaga på eftersom att människor med den uppfattningen ju inte direkt är del av min umgängeskrets..



tack för kommentar och ta hand om dig o din fina familj du också!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: